0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

влагалишно течение и хормони
« -: Март 23, 2006, 17:18:27 pm »
Момичета мислите ли, че хормоните може да окажат влияне за засилване на влагалишната секреция. Преди 3 седмици лекувах гъбички , а преди седмица си пуснах МБ, резултатът беше че гъбичките са се изчистили, а микросредата е нормална.

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: влагалишно течение и хормони
« Отговор #1 -: Март 23, 2006, 18:04:44 pm »
Цитат на: alomita
Момичета мислите ли, че хормоните може да окажат влияне за засилване на влагалишната секреция. Преди 3 седмици лекувах гъбички , а преди седмица си пуснах МБ, резултатът беше че гъбичките са се изчистили, а микросредата е нормална.

За засилената  влагалищна секреция сигурно си има причина и една от тях,наистина може да е хормоналната.НО, какво разбираш под засилена?
По време на овулация  влагалищната секреция се засилва под влияние на естрогените. При СПКЯ също под тяхно влияние(естрогените) може да е увеличена.
В момента "гадая"- а това не е много редно.
Да не си била болна и да си пила някакъв експекторанс (отхрачващ сироп) той също може да увеличи секрецията.
За това трябва да говориш със своя лекар.Той най-добре би ти отговорил.
И да кажеш какво е казал...

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Март 23, 2006, 18:38:59 pm »
Ами Денис какво да ти кажа, определено не е нормална секреция около овулацията, а е постоянна. И преди съм пускала МБ за същото и те пак са били отрицателни. До сега не съм изследвала хормони, започвам от този цикъл - така че ще видим какво ще излезе и от там. :roll:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Март 23, 2006, 18:49:25 pm »
Ами Денис какво да ти кажа, определено не е нормална секреция около овулацията, а е постоянна. И преди съм пускала МБ за същото и те пак са били отрицателни. До сега не съм изследвала хормони, започвам от този цикъл - така че ще видим какво ще излезе и от там. :roll:

Погледни една графика на естрадиола.Там има 2 върха- махаш вторият и ако трябва да се изобрази Всекреция  тя е нещо подобно.При вторият връх има естрогени,но тъй като има и прогестерон ,действието им върху секрета се елиминира (естрогена -увеличава,прогестерона -намалява).

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #4 -: Март 24, 2006, 08:41:38 am »
До сега не съм изследвала хормони, започвам от този цикъл - така че ще видим какво ще излезе и от там. :roll:

Аломита, а къде ще изследваш хормоните? Аз също трябва да ги изследвам и се чудя за лаборатория, която работи със здравната каса? Денят наближава, а все още не съм наясно. Виж за платено веднага мога да се ориентирам ама ........!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #5 -: Март 24, 2006, 11:54:16 am »
Здравей, Старлет - аз ще ги изследвам в Плевен в Екзакта Медика и няма да ги минавам през здравната каса, тъй като ще ли да  ми ги пускат по два хормона на цикъл,защото касата не отпускала пари за повече, а за целия пакет ми правят отстъпка и вместо по 15лв за хормон, ще платя общо около 50 лв. , но поне ще станат по-бързо!

*

Starlet

• 1937
« Отговор #6 -: Март 24, 2006, 14:20:10 pm »
Здравей, Старлет - аз ще ги изследвам в Плевен в Екзакта Медика и няма да ги минавам през здравната каса, тъй като ще ли да  ми ги пускат по два хормона на цикъл,защото касата не отпускала пари за повече, а за целия пакет ми правят отстъпка и вместо по 15лв за хормон, ще платя общо около 50 лв. , но поне ще станат по-бързо!

Аломи и аз ще ги правя в Плевен  :) . А случайно да знаеш дали Екзакта Медика работят със здравната каса и някакъв адрес. То и града никак не познавам, ама ще трябва някак си да се справя. Надявам се на карта. А може и Мисинка да помогне, но ще е твърде рано сутринта за да я занимавам с това.
« Отговор #7 -: Март 24, 2006, 14:54:07 pm »
Мисля че работят.  Но ако искаш се обади на този тел за инфо 064/88 55 55. Лабораторията се намира в уличка точно с/у Окръжна . Там си правих и изследванията за хламидии.

*

Starlet

• 1937
« Отговор #8 -: Март 24, 2006, 15:05:39 pm »
Мисля че работят.  Но ако искаш се обади на този тел за инфо 064/88 55 55. Лабораторията се намира в уличка точно с/у Окръжна . Там си правих и изследванията за хламидии.

Благодаря ти Аломи ще звънна на телефона и ще ги попитам за по-сигурно, а и тъкмо ще ми дадат точния си адрес за да го издиря на картата  :D   :balk_21:
« Отговор #9 -: Март 24, 2006, 15:13:38 pm »
Ако не се лъжа е "Георги Бенковски" 75
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=69f3f7d18e7b1852f9ea113ff03c7117&city=pleven&str=&num=&grid=m8k&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9&Map16_10.x=196&Map16_10.y=23
намира се на отбелязаното място

*

Starlet

• 1937
« Отговор #10 -: Март 24, 2006, 15:36:55 pm »
Ако не се лъжа е "Георги Бенковски" 75
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=69f3f7d18e7b1852f9ea113ff03c7117&city=pleven&str=&num=&grid=m8k&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9&Map16_10.x=196&Map16_10.y=23
намира се на отбелязаното място

О, благодаря ти Аломи, ориентирах се перфектно!!! Била съм и преди там. Това е много близо на една пресечка от кабинета на "доктор" Веселин Пенков. Ако мога въобще дори и в кавички да го нарека така  :D А още сега ще звънна да проверя дали работят със здравната каса  :balk_21:  :grouphug2: Благодаря ти отново!!!