0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

резултати от микробиология
« -: Май 02, 2009, 19:27:18 pm »
здравейте, момичета!
моля ви за пореден път за помощ:
Материал : Вагинален
Микроскопия : секрет
Левкоцити - 1 - 2 / поле
епителни клетки - 2 - > 5 / поле; базални клетки - > 50%
Lactobacillus spp. (-)
Грам (-) коки, кокобактерии и бактерии - >> 30 / поле
Грам (+) бактерии - > 30 / поле
Културно изледване :
Банална флора - не дава развитие на аеробни и факултативно анаеробни
бКаакнтдеирдиаи - не се изолира
Микоплазми - не се изолират.

това е всичко, което пише. на док съм чак на 13-и, но се притеснявам дали всичко е ок. на мен ми изглежда добре, но ако някой може да ги разтълкува по-подробно или поне да каже дали има някакви гадини, ще съм много благодарна.
трябва от следващия цикъл да започна стимулация за овулация и ми се ще ако има някакви гадини да ги уморя преди това.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: резултати от микробиология
« Отговор #1 -: Май 03, 2009, 13:00:24 pm »
Екстра си!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Май 03, 2009, 13:18:36 pm »
много благодяря за отговора,evro!
успокои ме :D :bighug:
и като гледам от вчера как никой не отговаря, се притесних още повече.
значи микробиологията ми е чиста :balk_46: :balk_47: :balk_46:
благодаря отново :bighug:
« Отговор #3 -: Май 03, 2009, 20:07:22 pm »
 hazelnut  здравей!!И на мен скоро ми излезе резултата от микробиологията ,чиста е,но там нищо за микоплазама,специално,не пише.Дали изслед.за микоплазма влиза в микробилогията?Или пак трябва да се взима секрет за да я изследвам..

« Отговор #4 -: Май 03, 2009, 21:20:11 pm »
leila, съжалявам, но почти нищо не разбирам от тези неща. незнам дори какво значи микоплазма :ask:
дано се включат др момичета и да ти отговорят. успех!
« Отговор #5 -: Май 03, 2009, 22:00:25 pm »
Доколкото съм запозната микоплазма са микроорганизми,които са от рода на бактериите.Заразяването става по полов път и от куче.Особеното при тях е,че нямат клетъчна стена и това ги прави устойчиви на антибиотиците и пеницилина.Лекуват се и двамата партньори.Изследва се цервикален секрет.Пусни търсачка в сайта и ще намериш написано по темата.
« Последна редакция: Май 03, 2009, 23:32:19 pm от мерилин »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Май 04, 2009, 01:10:49 am »
Изследването за микоплазмите е различно от стандартната микробиология на влагалищен секрет.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #7 -: Май 07, 2009, 10:30:39 am »
Изследва се цервикален секрет.
А дали след като са ми правили цитонамазка и на резултата пише, че не се изолират бактерии, се има предвид, че нямам и микоплазма ? Извинявам се за въпроса, но лекарите са ми пускали само микробиология, цитонамазка и разни кръвни изследвания като хламидия и др., но за микоплазма никога нищо не е пишело ? А на резултата от цитонамазката, която нали е на цервикален секрет пише, че не се изолират бактерии ... та се замислих, дали това не изследва и микоплазма ???
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #8 -: Май 07, 2009, 21:12:55 pm »
Цитонамазката не е цервикален секрет,а се взема материал от канала на маточната шийка ,за ранно откриване и диагностициране на рака на шийката на матката.
« Отговор #9 -: Май 07, 2009, 21:16:31 pm »
Цитонамазката не е цервикален секрет,а се взема материал от канала на маточната шийка ,за ранно откриване и диагностициране на рака на шийката на матката.
  Да,точно така  :P  ! Взима се тъкан от шийката на матката и се изследва дали има изменение на клетките.
*

crow

• 2670
« Отговор #10 -: Май 07, 2009, 23:30:28 pm »
Благодаря за отговорите !
 Просто се зачудих, защото на моето изследване Цитонамазка, освен, че пишеше че съм РАР 1 гр. , пишеше че нямало бактерии и т.н.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #11 -: Юни 11, 2009, 20:01:19 pm »
  Да,точно така  :P  ! Взима се тъкан от шийката на матката и се изследва дали има изменение на клетките.
а шийка на матката и цервикс не е ли едно и също??  :o

« Отговор #12 -: Юни 13, 2009, 20:17:15 pm »
 Момичета аз също имах сърбеж,слузеста течност и на лице са гъбичките.
Въпроса ми е кога според вас да почвам лечението,така че да не ми съвпадне с цикъла?
Ето резултатът от микробиологичното изследване:
Епителни клетки – норма
T. vaginalis: - отр.
Candida albicans: (+) пол.
Повече от 150 лактобацили, дрождевидни клетки на поле, епителни клетки, единични левкоцити.
Културелно изследване:
Заключение: Подчертано изразена кандидоза

Микробиологична диагноза: Candida albicans             105

От полученият резултат се прави извода, че страдате от кандидиална инфекция. По принцип кандидиална инфекция най-често е хронична и се лекува много трудно и упорито. Необходимо е голямо постоянство.
Моля, прочетете внимателно цялото лечение преди да започнете приложението му.
1. Първоначално е необходимо да си направите промивка на влагалището с Tantum Rosa: 1 пакетче в 500 мл преварена вода в дамския душ (два дни само промивка сутрин и вечер).
2. Следва приложение на Gynazol – крем: поставя се дълбоко във влагалището със специален апликатор и действа 1 седмица.
3. След 10 дни от началото на приложението на Gynazol и след еднократна промивка на влагалището с препарата от точка 1 следва приложение на Lomexin 600 (caps. vag 0.600). Прилага се дълбоко във влагалището в легнало положение. След три дни повторна апликация.
4. След 5 дни от последното приложение на Lomexin и след еднократна промивка на влагалището с препарата от точка 1 следва приложение  на Clotrimazol свещички (6 бр. в една опаковка). Необходими са Ви две опаковки. По една свещичка вечер преди лягане, в продължение на 12 дни.
5. Fluconazol капсули от 150 mg (4 капсули в опаковка): една капсула дневно през устата след хранене, вечер преди лягане. Това лекарство трябва да се вземе и от съпруга Ви! Започнете приема на препарата едновременно с приложението на Gynazol. Повторна капсула за Вас и за съпруга Ви след 72 часа от първата табл. Следва трета капсула за Вас и за съпруга Ви след 120 часа от първата. След това е необходимо прием на 1 капсула след 15 дни от първата – и за двамата. След това е необходимо прием на 1 капсула месечно след мензис, в продължение на 1 месец – и за двамата. Едновременно с приложението на Fluconazol е необходимо съпругът Ви да си маже главата на пениса, както и препуциума с Lomexin creme 2 % 30 g – два пъти дневно.
6.След приключване на започвате приложението на препарата с Lactagyn – caps – по 1 капсула дълбоко във влагалището всеки ден, в продължение на 20 дни (Можете да намерите препарата Lactagyn в клиниката).
През време на лечението не бива да имате полови контакти или те да се осъществяват само с презерватив.
Можете да използвате продуктите от серията Lactacyd Femina или Floragyn – грижа за интимната хигиена.

« Отговор #13 -: Юни 15, 2009, 20:46:41 pm »
лелееееее, цвети, ти едва ли не трябва да напуснеш работа... 8O

*

crow

• 2670
« Отговор #14 -: Юни 15, 2009, 21:00:36 pm »
Цвети, ти проведе ли стриктно посоченото лечение ? Толкова много лекарства, процедури ... аз бих се объркала ...
« Отговор #15 -: Юни 15, 2009, 21:13:19 pm »
Изследването за микоплазма се пуска като съвсем отделен пункт и не влиза в микробиологията на влагалищен секрет :)
[/url]
« Отговор #16 -: Юни 15, 2009, 22:40:27 pm »
Момичета и аз се изненадах от километричното лечение,но да се надяваме,че ще изчезнат един път за винаги.Бях объркана и пуснах тук-там из форума резултатите.В една от темите ми отговориха,но ме и опрекна една съфорумка,че трябвало да искам от лекаря разрешение за да си покажа резултатите 8O 8O 8O
Разни хора,разни идеали.
« Отговор #17 -: Юни 16, 2009, 13:28:55 pm »
Леле Цвети ти мислиш ли да направиш всичко това?Незнам ама не е ли малко прекалено  :? Аз мисля че от тях отърване няма.Има моменти в които се появяват по-изразено и после затихват.Незнам.Аз на последната микробиология имах същата кандида в малко количество и док каза че щом нямам оплаквания и не е в голямо количество< няма нужда да лекувам.И аз му се доверявам.
Гардже аз като пусках изследвания на направлението ми пишеше-микоплазма трихомони и антибиограма.После на листа с резултата пишеше-микоплазма-отрицателна/уреплазма-отрицателна/трихомони-отрицателни/Кандида албиканис в малко количество/Стрептококи в умерено количество.И антибиограмата.А кое от къде идва незнам.Взеха ми секрет два пъти-в две ...незнам как се казва като епруветки :lol:

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #18 -: Юли 10, 2009, 11:58:54 am »
Здравейте.Днес ми излезнаха резултатите от микробиологията,но лекарката ми не е на работа и няма кой да ми ги обясни.Може ли някой да ми помогне
« Отговор #19 -: Юли 10, 2009, 12:04:51 pm »
Ами пусни си резултатите и някой може да ти помогне  :D

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."