0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Viv

Хормони
« -: Март 24, 2006, 22:36:25 pm »
Здравейте момичета,
Вижте резултатите от изследванията на хормоните ми на 3-ти ден от цикъла и кажете какво мислите:
Пролктин - 26.0 (ж. 1.9-25.9)
ФСХ - 5.4 (ж. фол. ф. 3-20)
ЛХ - 3.2 (ж. фол. ф. 2-15)
Естрадиол - 10.6 (ж. фол. ф. 25-221) - много ме притеснява
Тестостерон - 0.2  (ж. 0.2-1.0)
Лошо ли е, че са толкова ниски стойностите на естрадиола?
Разчитам на вас.
*

Viv

Хормони
« Отговор #1 -: Март 25, 2006, 13:47:52 pm »
Моля някой да се отзове. Чак в понеделник съм на гинеколог, а само за това си мисля.
На 31 г. съм. Преди 6 месеца направих спонтанен аборт след 2-годишно бебеправене.
Менструацията ми е много нередовна и я предизвиквам с Дуфастон. Как ви се виждат хормоните? Може ли те да са проблемът?
Хормони
« Отговор #2 -: Март 27, 2006, 11:44:34 am »
Ами отзовавам се, ама ей на - понеделник е.
Естрадиола ти е добре - за трети ден. Незнам защо сега са ти го изследвали. По-скоро трябва да обърнеш внимание на леко завешения Пролактин и Тестостерон на долна граница.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Хормони
« Отговор #3 -: Март 27, 2006, 11:55:02 am »
Добре де момичета, вече съвсем се обърках, нали уж ЛХ, ФСХ и Естрадиол се изследват от 3-5ти ден на цикъла? Някой знае ли със сигурност кога е най-добре да се изследва естрадиолът?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Хормони
« Отговор #4 -: Март 27, 2006, 12:53:03 pm »
ми кога, изследван в различните фази има различна диагностична стойност
*

Viv

Хормони
« Отговор #5 -: Март 27, 2006, 18:09:25 pm »
Благодаря за отговора wassilena. Много ме успокои по повод естрадиола, защото лекарката ми е в почивка и днес не можах да отида да ми видят резултатите. Незнам дали има значение, но преди 2 месеца си изследвах пролактина в друга лаборатория и беше 373.8 (72-511), което май не е много лошо.
Хормони
« Отговор #6 -: Март 28, 2006, 09:33:42 am »
Вив, пролактинът е капризен - трябва да се спазват определени изисквания при изследването му (без напрежение и физическа умора, седиш поне 10-тина мин преди взимането на кръв и други). Не мисля, че имаш повод за притеснение с пролактина. И аз като съм го изследвала беше първо над норма, после към горна граница, а сега в средата на референтните ст-сти, без лечение.
Успех :D
Благодаря ти, Бени!

Хормони
« Отговор #7 -: Март 28, 2006, 11:16:09 am »
Цитат на: rally_g
Някой знае ли със сигурност кога е най-добре да се изследва естрадиолът?

Щом има референтни стойност и за трите фази - сигурно трябва три пъти да се изследва  :D , но според мен един ден преди овулацията, да се видят свестни ли са яйциклетките.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Хормони
« Отговор #8 -: Март 28, 2006, 12:22:17 pm »
Благодаря ти Васи:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Viv

Хормони
« Отговор #9 -: Март 28, 2006, 13:25:13 pm »
Мили момичета благодаря ви за отговорите.
Лошото е, че и при изследванията ми има референтни стойности на естрадиола и за трите фази. Аз съм дала реф. стойности точно за фазата, в която са ми правили изследванията. Пак се притесних с този естрадиол. Много ли е лошо, че са му толкова ниски стойностите.
Хормони
« Отговор #10 -: Март 28, 2006, 16:39:03 pm »
Вив, и при мен естрадиолът идва към долни граници на 3-ти ден, а предовулаторно става 350-380 (като за добра яйцеклетка се искат поне 250). Така че не прибързвай със заключенията, по-добре да ти каже лекарят за какво се съди по естрадиол на 3-ти ден. (И аз бих искала да знам :roll: )
Благодаря ти, Бени!

Хормони
« Отговор #11 -: Март 28, 2006, 16:58:38 pm »
Моя естрадиол на 4-ти ден е 508
Това пък какво значи? В граници е, но дали не е висок?
*

Viv

Хормони
« Отговор #12 -: Март 28, 2006, 18:07:56 pm »
FreshBreeze благодаря ти за отговора. Докторката ми е до края на седмицата в отпуск. Като ида другата седмица ще я разпитам за естрадиола и ще пиша.