0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eliz

дали ще мога да забременея
« -: Март 25, 2006, 20:53:33 pm »
дали ще мога да забременея - тъкмо спрях противозачатъчните, които пих 1 месец, дойде ми, а с мъжа ми умираме за едно хубаво детенце и искаме веднага след като приключи менструацията ми да се пробваме. според вас какъв е шанса, има ли влияние това, че съм пила контрацептиви 1 месец?
мерси за отговорите!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #1 -: Март 25, 2006, 20:59:25 pm »
при някои има при други не. твойте шансове са 50:50
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #2 -: Март 26, 2006, 11:58:54 am »
Няма значение за контрацептивите, ако са били предписани от лекар.
Стискам палци да се получи "от раз". Много са факторите, от които зависи забременяването и мисля, че ви е твърде рано за притеснения.
Успех!
« Отговор #3 -: Март 27, 2006, 10:18:53 am »
Цитат на: Lilly
при някои има при други не. твойте шансове са 50:50

шегаджийка  :lol:

eliz , изобщо не се притеснявай. Пробвайте си за бебенце. Един месец хапчета не могат да ти повлияят. Даже понякога помагат  :D  Успех!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Март 27, 2006, 11:14:49 am »
васи :balk_21: . но наистина шансовете й са 50:50
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

eliz

:)
« Отговор #5 -: Март 27, 2006, 12:23:12 pm »
днес говорих с гинеколог. изобщо няма такова нещо като ановулаторен цикъл след прием на контрацептиви. даже потиснатия яйчник после овулира по-добре точно защото е бил потискан - като рибаунд ефект
това много ме зарадва, трябва само добре да улучим овулацията...
стискайте палци, бебока е наистина много желан  :)
*

eliz

:)
« Отговор #6 -: Март 27, 2006, 12:27:43 pm »
изрично попитах гинеколога - той каза че е смешно да се дава точно изчисление и 50/50 е нереалистично
каза, че други са факторите които имат значение в случая и те са си съвсем нормалните условия за да се осъществи оплождането
а иначе, да ви кажа - при жени със стерилитет се давали контрацептиви за 3 месеца и след това се спират и веднага се пробва за бебе, заради този рибаунд ефект заради който айчника овулира много по-добре. а при жени над 36 години директно се стимулира яйчника най-често с Кломифен цитрат, защото няма толкова време за чакане
надявам се това да е полезна информация и за вас
и ви благодаря че веднага се отзовахте на питането ми!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: :)
« Отговор #7 -: Март 27, 2006, 12:44:44 pm »
Цитат на: eliz
изобщо няма такова нещо като ановулаторен цикъл след прием на контрацептиви
А кой ти е казал, че има?

той каза че е смешно да се дава точно изчисление и 50/50 е нереалистично
Разбира се, че е смешно, това беше шега, понеже и въпросът ти е смешно зададен.

каза, че други са факторите които имат значение в случая и те са си съвсем нормалните условия за да се осъществи оплождането
Да, много са факторите, а дали са нормални при вас, няма как да се твърди категорично.

а иначе, да ви кажа - при жени със стерилитет се давали контрацептиви за 3 месеца и след това се спират и веднага се пробва за бебе, заради този рибаунд ефект заради който айчника овулира много по-добре. а при жени над 36 години директно се стимулира яйчника най-често с Кломифен цитрат, защото няма толкова време за чакане
надявам се това да е полезна информация и за вас
Това е полезна, но не съвсем вярна информация.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #8 -: Март 27, 2006, 13:18:53 pm »
Ади сега - естествено, че ти пожелаваме да стане от първия път, но ако не стане 3-4 месеца да не вземеш да се шашнеш! Работете активно и докладвай :D
*

eliz

« Отговор #9 -: Март 27, 2006, 13:30:50 pm »
намирам тона ти за изключително груб
ако бях гинеколог, освен че нямаше да задавам смешно въпросите си, нямаше изобщо да питам по никакви подобни въпроси
с което се опитвам да ти обясня част от причината за смешното звучене на въпроса ми. ако ти зададеш въпрос от моята област, не съм убедена че няма да ми звучиш по същия начин. надявам се че с пациентите които не ти задават въпросите си "смешно" се отнасяш по-любезно!
не е ннужно да се подиграваш с хората които не са медици и молят за информация, мисля че е ясно за какво питах: [/quote]има ли влияние това, че съм пила контрацептиви 1 месец?
Цитат
ама толкова си си направила труда и да го прочетеш...хванала си се за другата част на изречението и изобщо не ми помагаш с отговора си, който освен че е абсолютно неинформативен, звучи злобно-заядливо.
а за другото - дали е така или не е - разговарях с гинеколог поради което имам основание да приема отговора като "истински", не знам ти
с каква специалност си, та си тръгнала да казваш кое е вярно и кое не е - като не е вярно защо никъде не обясняваш какво точно не е вярно и да посочиш вярното?
абе изобщо не ми се разправя...
мерси на тези, които писаха без да бъдат груби и да се подиграят с въпроса ми!
*

eliz

« Отговор #10 -: Март 27, 2006, 13:31:07 pm »
намирам тона ти за изключително груб
ако бях гинеколог, освен че нямаше да задавам смешно въпросите си, нямаше изобщо да питам по никакви подобни въпроси
с което се опитвам да ти обясня част от причината за смешното звучене на въпроса ми. ако ти зададеш въпрос от моята област, не съм убедена че няма да ми звучиш по същия начин. надявам се че с пациентите които не ти задават въпросите си "смешно" се отнасяш по-любезно!
не е ннужно да се подиграваш с хората които не са медици и молят за информация, мисля че е ясно за какво питах: [/quote]има ли влияние това, че съм пила контрацептиви 1 месец?
Цитат
ама толкова си си направила труда и да го прочетеш...хванала си се за другата част на изречението и изобщо не ми помагаш с отговора си, който освен че е абсолютно неинформативен, звучи злобно-заядливо.
а за другото - дали е така или не е - разговарях с гинеколог поради което имам основание да приема отговора като "истински", не знам ти
с каква специалност си, та си тръгнала да казваш кое е вярно и кое не е - като не е вярно защо никъде не обясняваш какво точно не е вярно и да посочиш вярното?
абе изобщо не ми се разправя...
мерси на тези, които писаха без да бъдат груби и да се подиграят с въпроса ми!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #11 -: Март 27, 2006, 13:46:59 pm »
Ели, не мисля, че тонът на Мели е злобен или пък, че е искала съзнанетлно да те засегне.  Тъй като във форума пишат много компетентни в областта на проблемното забременяване и стерилитета хора, които в някои отношения, дори, са най-вероятно по-информирани от твоя лекар (без да се засягаш), та информацията, която ти споделяш (казана ти от гинекологът, който посещаваш)не звучи нито нова, нито съвем вярна, нито пък смятам, че редовните участници във форума не са запознати с такъв тип лекарски подход (който лично аз смятам за неправилен - директно преминаване към стимулация, само заради възрастта), но това е друга тема.  Просто си мисля, че преди да попиташ или пишеш е добре да попрочетеш какво е писано и обсъждано досега във форума, другите материали на Зачатие, дори търсачка да пуснеш, с други думи да се опиташ да откриеш отговор на въпроса си, а и да се информираш преди да попиташ нещо, защото така вероятността въпросът ти да прозвучи смешно и странно ще бъде по-малка.  Аз поне така направих, което не ме застрахова от изпадането в "неловка" ситуация във връзка с питанията си в началото, но все пак - поне за най-елементарните неща се бях информирала.
Успех:)!!!
Рано ти е да се шашкаш, първо виж какво ще стане, чак след година - неуспешни опити е време за изследвания ако си под 35 г., надявам се да не стигаш дотам.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #12 -: Март 27, 2006, 15:25:02 pm »
Цитат на: Lilly
васи :balk_21: . но наистина шансовете й са 50:50

Аз много го обичам това съотношени  :lol:
50 на 50 - или ще стане, или няма  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #13 -: Март 27, 2006, 17:43:23 pm »
Изобщо не е груба Мели, ами говори по същество. Не бъди мнителна и докачлива. :roll:

И аз по същество да пристъпя, че отплесването ми е слабост по приницип. :wink:

1. Пий фолиева киселина, след като планираш бебе. Гинекологът ти е казал за нея, нали? :!:

2. След като бременността е планирана, добре е да си направиш изследвания преди бременността, за да се знае, че бъдещата майка е в общо добро здравословно състояние. Имаме материал тук, прочети. Помисли за здравословно хранене, чист въздух, разходки, позитивизъм, евентуално отказване от цигари, алкохол, наркотици.

3. Прави тестове за овулация, след като не искаш да чакаш нито минутка. Секс през ден.

Както някой по-горе ти е казал: до 35 годишна възраст на жената опити се правят без място за притеснение до година. Приятно бебеправене! :D

Мари
Alexandra
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Март 28, 2006, 02:40:24 am »
Еliz, ВЪЗДЪРЖАЙ СЕ от лични нападки към Мели.
Тя е допринесла много за този сайт, за този форум. Помогнала е на много хора.
Това е нейният стил - извличай информация и с друго не се занимавай.