0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: кампания "за още едно българче" на Роза Импекс
« Отговор #200 -: Ноември 11, 2009, 14:17:02 pm »
Здравейте, мили Дами!
Обръщам се към Вас така, с надеждата занапред НАИСТИНА темата да е по-позитивна.
Аз, както някои от Вас знаят, съм гласът зад телефона. Т.е., както казаха от Роза импекс, върша част от черната работа, прозвънявайки ВСИЧКИ кандидати в кампанията.
Поела съм този ангажимент като една от всички вас; като човек, който се чувства морално ангажиран с проблема "безплодие" и като Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив.
Най-напред искам да помоля всички хора, засегнато от проблема "безплодие", да са малко по-позитивни и по-търпеливи. От сравнително скоро в България някой въобще помага на хора като нас с финансиране. Фонда е факт едва от няколко месеца, а вече нещата са доста различни. Има вече и доста благотворителни инициативи, и слава Богу фирми като Роза импекс, които да се погрижат за част от нас.
Мисълта ми, обаче е следната: каквото и да се прави, все някой е засегнат, недоволен или възмутен! Как не се зарадвахме, как не благодарихме на всички, които помагат добрини да се случват. Хора, моля ви, осъзнайте се!!! (Да, признавам, има и позитивни хора и разбрани и честни. Но са малко!!! За съжаление!)
През първата кампания съм говорила с над 400 човека. Сега съм прозвъняла над 160 души. Не ми се иска да го казвам, но душата ме боли....
Всеки ден, когато отделям от личното си време, абсолютно безплатно при това, ми се налага да поемам негативизма на хора, които по една или друга причина се чувстват засегнати, онеправдани или неудовлетворени. Налага ми се да влизам в ролята на детектив, за да разбера кой казва истината и кой ме лъже...
Вие смятате ли това за нормални?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!??!
Аз, не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Няма да изброявам какви трикове се прилагат от страна на кандидатите, за да излъжат за опитите, за децата, за Фонда, за какво ли не още!
Моля ви, спрете се! Какви родители ще станат тези от вас, които заченат живота на детето си с лъжа?!
........................................
Вера
Според мен некоректността от страна на кандидатстващите може да е една от причините за забавяне.
Но все пак нека бъдем спокойни и търпеливи, нека уважаваме труда на тези, които безкористно работят за нас, има още 3 дена преди тегленето на томболата.
Помислете, че все пак и Верчето е човек и освен огромната й натовареност и ангажимент около това благородно дело напълно възможно е да има и здравословни проблеми, като изобщо не искам и да си помислям, че може да й се е случило нещо такова.
Красивите неща изискват време, спокойствие и търпение. Абсолютно сигурно е, че скоро ще имаме информацията, която ви вълнува. УСПЕХ на всички
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #201 -: Ноември 11, 2009, 17:00:40 pm »
Temenuga,
страхотна си, благодаря ти!
Слава Богу аз лично нямам здравословен проблем (освен репродуктивния ми, но да речем, че това не е нищо ново...)
Както вече ви писах, Роза импекс ми предоставиха телефон, от който да се обаждам, твърде скоро. Аз исках този път да имам повече време за прозвъняването и се молих за телефон още от август, но по стечение на обстоятелствата имах резултат през октомври.
Освен това, постъпилите заявления са над 340, като много от хората са подали по 2,3 или дори 4 регистрации!!! Всичко това изисква обработка и прозвъняване.
Другият момент е, че масово има нужда от повторно прозвъняване, защото ЕДИНСТВЕНО 1 жена написа мейл, че е одобрена от фонда и още няколко ми се обадихаза същото. Останалите си траят и аз се налага да звъня по няколко пъти, да губя време и разбира се средства, за да разбера какво се случва. Има други, с които е направо супер успех, ако се свържа, след 10-торно звънене, а често не получавам връщане на пропуснатите обаждания. Други хора са в чужбина и ги издирваме по нета или им звъним на супер скъпи тарифи на мобилни телефони в Испания или Кипър... Та да не говорим за случаи, в които ме послъгват, та се налага да се чуем 2-3-4 пъти, докато се разбере какво ще правим с дадена кандидатура...
Има момичета, които чакат резултат след трансфер и на тях също давам още време и така нататък и така нататък...
През последните 3 дни се бях заточила на едно село, за да не ме притеснява никой и да мога да звъня по телефоните и да обработвам списъка на кандидатите.
За мое голямо съжаление, все още има недовършена работа по списъка... Обаче аз днес имах и лична работа и работа от Фондацията, а след малко трябва да заминавам за София, където ще водя мама на операция утре. След като утре и аз евентуално посетя лекаря си, ще се понеса към Пловдив, където вечерта трябва да присъствам на сбирката на новата психологическа група, която ще трае поне до 21 часа...
Та такава е програмата ми за следващите 30-тина часа. Само за протокола, сега, докато пиша, се опитвам да ям пред компютъра (за първи път днес), освен, когато не ми звъни телефона (един от 3-те, с които вече се налага да ходя!!!)
И с риск да ви дотегна, смятам да си доставя ЛУКСА да се изкъпя, преди тръгване, защото май намирисвам:):):)
Та така, това е от мен!
Ааааа, щях да забравя, по план-график, когато съм готова с окончателната таблица, ще я предам на Роза импекс и те евентуално ще ви изпратят мейли с покана за присъствие на жребия, в П-в, в Новотела от 11 часа в зала Париж, на 15-ти, неделя.
Също така би трябвало в това писмо да имате и номер за жребия.
Има и още нещо важно: Иска ми се да се разберем предваротелно, че допускането до жребия, в някои случаи, няма да е гаранция за получаване на дарението (дори и след изтегляне от жребия! Имам предвид дамите, които чакат резултат от трансфер и другите, които чакат отговор от Фонда всеки момент. Моля ви се, имайте предвид, че дори и някой да бъде изтеглен от жребия и след това одобрен от Фонда, ще трябва да си преотстъпи "късмета" на други хора. Предполагам, че ще изтеглим около 5 резервни номера, заради тези случаи!
И така, до нови срещи, много бих се радвала тези от вас, които имат одобрение от фонда или са бременни, да ме информират.
Личния ми мобилен телефон е: 0888/712-783 и съм Вера Вулджева.
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #202 -: Ноември 11, 2009, 17:46:07 pm »
Верче, благодаря ти много за всичко, което правиш! Както и на останалите, които отделят от времето си, за да помагат на тази инициатива. Дано някой не се обиди, че не му споменавам името. Огромно благодаря и на Роза Импекс, разбира се, за шанса който ни предоставя! Дълбок поклон пред тези Хора!

Напълно споделям написаното от Теменуга и призовавам всички към повече коректност и толеранс. С лошо няма да си помогнем! Моля ви, въпреки болката и мъката си, нека останем хора и се държим като такива!

Вера, съжалявам за натоварената ти програма! Дано операцията на майка ти мине добре и нямаш повече причини за тревога!
Ако мога с нещо да помогна, насреща съм. Ако трябва ще помогна с обработката на информацията, стига да е позволено!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #203 -: Ноември 11, 2009, 17:48:38 pm »
Верчи, успех в София и поздрави на мама!
Ти знаеш ,че дори и да не пиша те мисля,нали?
 :lol:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

Eti76

• 158
« Отговор #204 -: Ноември 11, 2009, 18:01:28 pm »
Целувам ви, сладурки!
Не се бойте, ще се справя!
Най-много довечера да звъня на някой по нощите:)
Няма как да се помогне вече, нося си лап-топа, ще бачкам в чакалнята на клиниките, където ме споходи свободно време утре:)
Айде, дано в петък да имаме вече списък с номерата!
Цунки и гунки и до скоро,
Веруша
*
« Отговор #205 -: Ноември 11, 2009, 20:34:42 pm »
Благодаря Вера за усилията който полагаш за нас .Желая ти здраве и цялото щастие на земята
*
« Отговор #206 -: Ноември 11, 2009, 20:55:24 pm »
Благодаря Ви, Вера!
*
« Отговор #207 -: Ноември 11, 2009, 21:12:10 pm »
Вера, благодарности на теб и на 'Роза импекс'. И аз, като Злати, предлагам помощта си, ако е необходима. Не знаех, че само ти си ангажирана с това. Дано се оправи майка ти и дано по-скоро се сбъдне мечтата ти.

« Отговор #208 -: Ноември 11, 2009, 21:13:21 pm »
Вера, благодаря и аз :balk_81:. Възхищавам ти се, наистина.
Стискам ти палци всичко при теб да бъде наред! yahoo_17
Аз също мога да помогна, ако става въпрос за набиране на някакви данни или нещо подобно, нямам представа, но имам желание.
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 21:15:56 pm от Roxy »
« Отговор #209 -: Ноември 12, 2009, 15:16:46 pm »
още нещо важно: Иска ми се да се разберем предварително, че допускането до жребия, в някои случаи, няма да е гаранция за получаване на дарението (дори и след изтегляне от жребия! Имам предвид дамите, които чакат резултат от трансфер и другите, които чакат отговор от Фонда всеки момент. Моля ви се, имайте предвид, че дори и някой да бъде изтеглен от жребия и след това одобрен от Фонда, ще трябва да си преотстъпи "късмета" на други хора. Предполагам, че ще изтеглим около 5 резервни номера, заради тези случаи!

Предлагам този текст да се сложи във  всеки имейл с поканата, заедно с номера
*
« Отговор #210 -: Ноември 12, 2009, 15:29:30 pm »
още нещо важно: Иска ми се да се разберем предварително, че допускането до жребия, в някои случаи, няма да е гаранция за получаване на дарението (дори и след изтегляне от жребия! Имам предвид дамите, които чакат резултат от трансфер и другите, които чакат отговор от Фонда всеки момент. Моля ви се, имайте предвид, че дори и някой да бъде изтеглен от жребия и след това одобрен от Фонда, ще трябва да си преотстъпи "късмета" на други хора. Предполагам, че ще изтеглим около 5 резервни номера, заради тези случаи!
Предлагам този текст да се сложи във  всеки имейл с поканата, заедно с номера
На мен нещо не ми е ясно. Например, дамата Х е изтеглена в неделя и иска да започне процедурата веднага. Подала е и документи за фонда, но номерът и е чак за догодина. /не става въпрос за мен/ Трябва да изчака да види дали ще я одобрят от фонда и ако - да, се обажда да се откаже от валчера си, а  ако - не, прави си процедурата тогава. Сори за спама, само разсъждавах върху една хипотетична дилема.

« Отговор #211 -: Ноември 12, 2009, 18:21:39 pm »
du6ka става въпрос за тези който ще бъдат одобрени всеки момент. Аз съм една от тези който очакват всеки момент одобрение.
*
« Отговор #212 -: Ноември 12, 2009, 18:24:37 pm »
eemilli, дано те одобрят, както и всички други момичета. Независимо от къде, дано всички момичета получат помощ, за да сбъднат мечтите си.

*

Eti76

• 158
« Отговор #213 -: Ноември 13, 2009, 13:01:47 pm »
Айде списъка е готов най-сетне и Роза импекс започват да разпращат писмата с номерата! Всеки допуснат до жребия ще си получи номер! И разбира се покана да присъства лично на самото теглене!
Пожелавам късмет на всички!
А по въпроса за излизащите номера, става въпрос за хората, които са гранични номера и за тези, които чакат всеки момент яснота дали са бременни.
Това е, няма нищо притеснително. Ако двойката е номер 3000 по Фонда, няма какво да чака, ако пожелае, си започва процедура и Роза импекс я финансират. Но ако е номер 2450, всеки момент ще получи отговор от Фонда и няма как да направи за 6 месеца процедура по фонда и по Роза...
Дано вече е по-ясно!
Успех, аз ще се опитам да си събера малко сили и в неделя да съм цяла:)
« Отговор #214 -: Ноември 13, 2009, 15:54:18 pm »
Вера,  :youwoman:
*
« Отговор #215 -: Ноември 13, 2009, 16:39:39 pm »
Благодаря на всички ангажирани с тази кампания! Това са огромни усилия и дано повече хора го осъзнаят! Наистина хиляди благодарности!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #216 -: Ноември 13, 2009, 20:19:44 pm »
Благодаря на Роза Импекс за щедростта и благородството, което проявява към нас.  :balk_102:
Благодаря и на теб, Вера, 4е се лишаваш от личното си време за да дадеш шанс.
Успех на всички  :wink:

Там, където има любов, няма страх.
                  Апостол Йоан
*
« Отговор #217 -: Ноември 13, 2009, 21:19:07 pm »
Получих днес мейл с номера за участие,тук ми е надеждата.Днес ми отказаха да ми оформят документи по фонда-просто няма по коя точка.Странно стоят нещата при мен,но.....
Благодаря ти,Вера!
« Отговор #218 -: Ноември 13, 2009, 21:41:01 pm »
Eti76 Сърдечни благодарности!
*
« Отговор #219 -: Ноември 15, 2009, 16:00:13 pm »
Здравейте,момичета не знаете ли вече изтеглените номера?