0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

въпрос за дуфастона
« -: Март 28, 2006, 15:16:44 pm »
Здравейте момичета
Искам да ви попитам как са ви изписвали досега Дуфастона. На мен винаги 3 хапчета на ден в продължение на 7-10 дни. Миналия месец се наложи да го пия защото бях в 41 ден, а нямах менструация. След 10 дни ми дойде и вече 36 дни не ми спира. Имах само три дни прекъсване и така вече 36 дни. Знам че не сте лекари но вече неискам да чуя за доктор. Ще отида, но чак на 03.04. Дали е възможно да са ме предозирали
*

kamii

въпрос за дуфастона
« Отговор #1 -: Март 28, 2006, 15:53:25 pm »
Абе жена ти сериозно ли говориш - как няма да ти спре 36 дни и ти ще стоиш да чакаш. Не е от Дуфастон това, пък и нали в момента не го пиеш. Ще хванеш някоя анемия така. Аз само мога да ти препоръчам веднага да ходиш на лекар - ще ти бият инжекция и ще ти спре кръвта. Това никак не е нормално. Пък и за нормализиране на хорманите има лек, не се стряскай толкова. На всички тук им е писнало от доктори, ама без тях по-лошо. Не се изоставяй - състоянието ти е опасно.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
въпрос за дуфастона
« Отговор #2 -: Март 28, 2006, 16:00:31 pm »
Mariansako, върви на лекар, ако не искаш при същия като досега, смени го, но при всички положения се консултирай с лекар.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
въпрос за дуфастона
« Отговор #3 -: Март 28, 2006, 16:36:54 pm »
Продължителното кръвотечение може да доведе до анемия, а тя се лекува много трудно. Не се докарвай до там и наистина потърси лекар по-рано. Иначе витамин С действа свиващо на кръвоносните съдове - може да пийваш по някой сок от лимон, поне няма да навреди.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Re: въпрос за дуфастона
« Отговор #4 -: Март 28, 2006, 19:36:24 pm »
Цитат на: marianasiko
Здравейте момичета
Искам да ви попитам как са ви изписвали досега Дуфастона. На мен винаги 3 хапчета на ден в продължение на 7-10 дни. Миналия месец се наложи да го пия защото бях в 41 ден, а нямах менструация. След 10 дни ми дойде и вече 36 дни не ми спира. Имах само три дни прекъсване и така вече 36 дни. Знам че не сте лекари но вече неискам да чуя за доктор. Ще отида, но чак на 03.04. Дали е възможно да са ме предозирали

Здравей, трябва да отидеш на лекар това не е шега работа. На мен ми изписаха Дуфастон защото не ми беше идвало 5 месеца, но след като го пих 2х1 на ден (10 дни) ми дойде след 4 дена. Сега го пия пак 2х1 на 16 ден от М. Но при теб е различно по добре отиди на лекар. Успех
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
въпрос за дуфастона
« Отговор #5 -: Март 28, 2006, 19:39:43 pm »
Аз съм забелязала че при пит Дуфастон ми е по-обилен цикъла.
*

Anonymous

въпрос за дуфастона
« Отговор #6 -: Март 29, 2006, 09:27:57 am »
момичета личния ми даде направление за болница и сега въпроса е къде да отида в Шейново или Тина Киркова. Той е за Шейново, а аз не съм доволна от там. Предния път пак ходих там и ми се изсмяха. Плащах си като поп но това е без значение. Въпроса е че не ми обърнаха внимание. Помогнете
*
въпрос за дуфастона
« Отговор #7 -: Март 29, 2006, 11:32:47 am »
В Шейново поне е по-чисто.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
въпрос за дуфастона
« Отговор #8 -: Март 29, 2006, 17:47:04 pm »
момичета ходих в Шейново. Прегледа ме доктор Василева и за утре ми насрочи кюртаж, а за след 10 дни лапароскопия. Хваща ме страх, голям страх. Дано поне този път да не е поредната грешка. Стискайте палци :?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
въпрос за дуфастона
« Отговор #9 -: Март 29, 2006, 18:00:28 pm »
ма защо ще ти го правят този к=ртаж.
<br />
въпрос за дуфастона
« Отговор #10 -: Март 29, 2006, 18:12:55 pm »
защото имам кръвотечение от 36 дни
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
въпрос за дуфастона
« Отговор #11 -: Март 29, 2006, 18:41:34 pm »
не се притеснявай,минала съм и през к=ртажа и през лапароскопията.Всичко ще се оправи,стискам ти палци.
<br />
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
въпрос за дуфастона
« Отговор #12 -: Март 29, 2006, 23:22:43 pm »
Не се тревожи. Стискам палци всичко да мине безпроблемно и да се окаже, че безпокойствата ти са били напразни:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
въпрос за дуфастона
« Отговор #13 -: Март 30, 2006, 10:02:10 am »
момичета ходих в Шейново. Прегледа ме доктор Василева и за утре ми насрочи кюртаж, а за след 10 дни лапароскопия. Хваща ме страх, голям страх. Дано поне този път да не е поредната грешка. Стискайте палци :?

Не се притеснявай от кюртажа. С пълна упойка е и нищо не се усеща.
Когато ми правиха моя, имаше една жена, също за кюртаж, защото имала кръвоточение повече от 20 дни. После ми споделяше, че ако е знаела че не е толкова страшно, нямало да чака толкова време, щото при нея през няколко месеце се получавали такива неща.
Опасно е, щото от голямата кръвозагуба може да се получи анемия.

Явно в случаите на неспиращо кръвотечение - това е обичайна практика да се изчисти кухината на матката.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

въпрос за дуфастона
« Отговор #14 -: Април 03, 2006, 17:19:51 pm »
Върнах се. Абразио беше. Бързо излязох от упойката и болка не чувствам. Казаха ми че кръвните изследвания за момента са ми перфектни и не се налага прием на антибиотик. Изписаха ме на другият ден и ми казаха, да чакам резултати след 10 дни. Какво чакам и за какво се съмняват никой не ми каза. Не са ми казали да е имало проблем при абразиото. На други жени им казаха а на мен всичко било ок. Другото което ми направи впечатление е, че само аз не бях раждала. Дали няма да ми навреди нещо абразиото. Все въпроси които си задавам едва сега, защото тогава всичко стана много бързо. Казаха ми че ще ме насочат към доктор К........, жена беше и завеждаше отделение за да ми направят лапароскопия. Ох моля ви ако някой има информация да ми помогне малко защото се притесних :(
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
въпрос за дуфастона
« Отговор #15 -: Април 03, 2006, 17:26:56 pm »
Спокойно Марианасико. Най-вероятно са ти взели проба за хистология за да разберат какъв е бил проблема за дългото кървене. Няма за какво да се пиртесняваш а просто изчакай резултата.  :balk_21:  
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
въпрос за дуфастона
« Отговор #16 -: Април 03, 2006, 17:53:10 pm »
Старлет както винаги отговаряш мило и бързо. Благодаря ти от сърце :love: Но наистина ми трябва инфо. моля за помощ :help:
*

Starlet

• 1937
въпрос за дуфастона
« Отговор #17 -: Април 03, 2006, 17:59:44 pm »
Старлет както винаги отговаряш мило и бързо. Благодаря ти от сърце :love: Но наистина ми трябва инфо. моля за помощ :help:

За какво по-точно ти трябва инфо. Хистологията е много точно изследване и се използва за диагностициране на редица неща. Като се започне от извънматочна бременност, спонтанен аборт, миоми, полипи и какво ли още не. Просто няма как да ти дам инфо без да има налице каквото и да е изследване. Лекарите също искат да разберат причината за дългото ти кървене, ако има такава единият вариант е чрез хистология и въз основа на данните от изследването ще разберат каква е причината за кървенето. Да ти обяснявам самият принцип на изследването няма смисъл. Успокой се! Най-вероятно е някаква хормонално разбъркване. Но те са длъжни да проверят всички възможности. Задай ми конкретен въпрос и ще ти отговоря ако мога, но не се стресирай и самонавивай излишно. Хайде  :balk_21:  :bighug:  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
въпрос за дуфастона
« Отговор #18 -: Април 03, 2006, 18:26:42 pm »
Старлет докторката е Китанова. Чувала ли си нещо за нея. мерси
*

Starlet

• 1937
въпрос за дуфастона
« Отговор #19 -: Април 03, 2006, 20:10:13 pm »
Старлет докторката е Китанова. Чувала ли си нещо за нея. мерси