0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Изследване на Хламиди
« -: Март 29, 2006, 11:56:50 am »
Може ли някой да ми каже имате ли референтни стойности на изследванията си за хламиди или само пише положителни или отрицателни.
Моите са следните:ИгГ-1:32 /граничен титър
                             ИгА>1:8/+/положителен
След като се обадих в лабораторията ме уведомиха че няма референтни стойности.Това според вас възможно ли е нали всички лаборатории имат такива.
*
Изследване на Хламиди
« Отговор #1 -: Март 29, 2006, 11:59:39 am »
Всички лаборатории имат някакви референтни стойности.Ти къде си ги правила?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Изследване на Хламиди
« Отговор #2 -: Март 29, 2006, 12:04:26 pm »
Цитат на: white
Всички лаборатории имат някакви референтни стойности.Ти къде си ги правила?

Да аз съм за това изказване. Какви са тия глупости дето са ти ги казали. Ако нямат референтни стойности как са ти установили гранични и положителни резултати!? Къде ги прави?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Изследване на Хламиди
« Отговор #3 -: Март 29, 2006, 12:17:41 pm »
В Стара Загора."Свети Лука"
След като се обадих ми съобщиха че референтните стойности са следните ИгГ-референтни стоиности над 1:64 се считат за положитлни.
ИгА референтни стойност над 1:16 се считат за положителни.
При второто ми обаждане което беше с вече доста по остър тон в които аз им зададох въпроса защо при такива референтни стойности моите изследвания се считат за положителни :се усетиха че са се издънили и започнаха да мънкат че това което са ми казали преди малко не е така и изследванията са или положителни или отрицателни.
Е и аз кво правя в случая?
*
Изследване на Хламиди
« Отговор #4 -: Март 29, 2006, 12:29:56 pm »
Отиди до лабораторията и поискай да ти дадат официални резултати с референтни стойности и ПЕЧАТ.Мисля,че резултатите ти са ОК,но нека някой по-компетентен да каже.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Starlet

• 1937
Изследване на Хламиди
« Отговор #5 -: Март 29, 2006, 12:30:37 pm »
Не мисля че имаш място за притеснение. Резултатите ти при това положение са отрицателни. Изчакай все пак да чуеш и мнението на лекаря. А ако ти изпише все пак някакъв антибиотик който да го пиеш за всеки случай повтори изследването след 14 дни и тогава ако има някакъв разтеж в показателите започни антибиотика, ако спадат или са същите просто не го пий. Поне така процедират на запад когато има спорни въпроси или съмнение за започваща инфекция. Хайде пиши после пак. И успех мила  :balk_21:
*

Starlet

• 1937
Изследване на Хламиди
« Отговор #6 -: Март 29, 2006, 12:32:28 pm »
Цитат на: white
Отиди до лабораторията и поискай да ти дадат официални резултати с референтни стойности и ПЕЧАТ.Мисля,че резултатите ти са ОК,но нека някой по-компетентен да каже.

А, и с това съм съгласна стига да ти се занимава и разправя разбира се. Аз лично бих го направила точно това дори и с риск да се карам из лабораторията.  :D
Изследване на Хламиди
« Отговор #7 -: Март 29, 2006, 17:00:11 pm »
И аз преди време като съм правила в Бодимед резултатите им бяха някакви такива 1: две на някаква степен, и мъж ми в Торакс му бяха в такъв порядък - обаче референтни не помня имаше ли :oops:
Благодаря ти, Бени!

*
Изследване на Хламиди
« Отговор #8 -: Март 29, 2006, 17:26:41 pm »
Най-големият запис от същата лаборатория е следният:
както си стоях се сетих че една моя приятелка си прави същите изследвания в същата лаборатория преди 2 месеца.Обадих и се по телефона и я помолих да ми продиктува собствените си резултати.При което за моя най голяма изненада тя ми издиктува същите резултати като моите само че на тях пише че са отрицателни.Е как е?На каво и на кого да се има доверие вече.Остава ми единствено да отида в друга лаборатория и да пусна нови изследвания.Нямам думи да изразя възмущението си.
*

Starlet

• 1937
Изследване на Хламиди
« Отговор #9 -: Март 30, 2006, 10:00:07 am »
Деси по принцип тези резултати които имаш са отрицателни спрямо референтните стойности които са ти дали от лабораторията. Ако пускаш нови изследвания поне изчакай да минат 2 седмици за да не се набутваш постоянно за нови и нови изследвания. И наистина ги направи в друга лаборатория щом нямаш доверие в тази. А лекарят какво каза?  :balk_21:
*
Изследване на Хламиди
« Отговор #10 -: Март 30, 2006, 10:44:08 am »
Деси,успокой се малко.Аз съм почти сигурна,че резултатите ти са отрицателни.За твое успокоение наистина отиди до лабораторията и поискай официални резултати с референтни граница.После се консултирай с доктора ти и чак тогава прави нови изследвания.Както Старлет ти е писала,по-добре да минат 2 седмици,за да видиш евентуално развитие на нещата.
Късмет и по-малко нерви.Нещата ще се наредят.

Антоан дьо Сент Екзюпери