0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дело срещу НЗОК
« -: Март 29, 2006, 12:10:08 pm »
Макар и с известно закъснение, предлагам следното:

Има реална възможност да бъде заведено и спечелено дело срещу НЗОК за непубликуване на решението на УС на касата, с което се ограничи възможността за кандидатстване в програмата за лечение на безплодие при жената.

За какво може да осъдим касата:1. За това, че не е публикувала официално решението на УС, с което се променя регламента на програмата за лечение на безплодие при жената
2. Можете да претендирате имуществени вреди в размер на разноските, които сте направили за изследванията
3. Може да се претендира незаконосъобразно изменение нарегламента

Кой може да съди касата:
Момичетата трябва да са:
1. били включени в програмата миналата година.
2. подготвили документи за кандидатстване тази година (направили необходимите изследвания)
3. да имат документи за направените плащания, за да можем да ги докажем (но това не е задължително. можете да се включите като "обикновени" жалбоподатели, без да имате имуществени претенции)

Как да стане:
І вариант - Да осъдим касата заедно
Какво трябва да направим:
1. Всички желаещи, нека да ми пишат и да ми дадат координати, за да се свържем и да направим група от жалбоподатели.
2. Аз и моите колеги подготвяме жалбата и задвижваме нещата оттам насетне (аз работя в организацията Програма Достъп до Информация, която може да предостави безплатна правна помощ, в подобни случаи)
3. Тръбим по медиите за този случай

ІІ вариант - Да съдите касата самиКакво трябва да направите:
1. Ако има желаещи - аз ви подготвям жалбата и ви я пращам по мейл. Подавате 2 екземпляра от жалбата и приложенията към нея плюс копие от квитанция за платена държавна такса.
2. Да подадете жалбата до Софийски градски съд, чрез НЗОК (това означава, че комплекта документи се подава и завежда в деловодството на НЗОК. После те служебно я препращат в СГС)
3. Да платите държавната такса (10 лв) по сметката на съда
4. Да се явите на насроченото заседание сами или с адвокат.
В очакване ....
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Дело срещу НЗОК
« Отговор #1 -: Март 29, 2006, 12:14:44 pm »
Фани аз за сега нямам това право, поенеже не съм кандидатствала за процедура по касата. Но иначе съм за това начинание. Ще вдигна як купон ако някой осъди проклетата КАСА дето не прави нищо друго освен да краде от нас платците.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Дело срещу НЗОК
« Отговор #2 -: Март 29, 2006, 13:23:54 pm »
Фани, какво ще кажеш за следните предложения:

1. да преместим темата във форум АРТ - там четат повече пострадали от касата.
2. да я заковем временно като важна тема най-отгоре
3. да пуснеш копие от темата и в дир.бг и проблемния форум на бг-мамма

?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #3 -: Март 29, 2006, 13:31:07 pm »
Супер по всичките точки.
Обаче аз мога да изпълня само точка 3 (щото съм технически инвалид :( ) Както казва един приятел "На богинята на правосъдието са й завързани очите. А на богинята на техниката (Фането), ръцете й са в г....") Та ще те помоля, ако можеш да направиш точки 1 и 2. Много те моля

Поздрави
В очакване ....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Дело срещу НЗОК
« Отговор #4 -: Март 29, 2006, 13:58:57 pm »
готово! в случая, Фането не е виновно, просто няма нужните правомощия... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Дело срещу НЗОК
« Отговор #5 -: Март 29, 2006, 14:43:07 pm »
Аз нямам лично отношение по въпроса, защото не съм кандидатствала нито миналата, нито тази година по Програмата ,но идеята на Фани е страхотна и ще се радвам страшно много някой (или всички пострадали) да осъдят гадната Каса!!!
Колко много жени  са пострадали от това, че от НЗОК не обявиха писмено това, че нямат право да участват жени , участвали миналата година, ощетени са както финансово, така и чисто от морална гледна точка!
Поздрвления за прекрасната идея на Фани и всички съмишленици на идеята!!!
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #6 -: Март 29, 2006, 15:20:38 pm »
Аз съм за първи вариант!
Ако сме много - имаме по-голям шанс - предполагам.
Но имам един въпрос - върнали ли са на някоя от вас отрицателен отговор или още "мислят"? Защото аз все още нямам отговор - подадох си документите на 10.02, вчера звънях в касата и ми казаха, че понякога се бавели повече - около 2месеца. И заповедта знаете ли от коя дата е и от кога влиза в сила - със стара дата ли? Да поясня -кандидатствам за втора година и тази година съм си платила по-голямата част от изследванията. Не знам дали си пазя обаче касовите бележки.
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #7 -: Март 29, 2006, 15:24:55 pm »
Ина,
ти си един от малкото случаи, в които въобще са приели документите на момиче, участвало миналата година.
Ааааааа един момент.....
Ти участвала ли си миналата година или само си кандидатствала.
Да съдят касата могат само момичета, които са участвали миналата година т.е. получили са безплатни лекарства по програмата и искат да кандидатстват и тази година.
Така че пиши какво точно е положението при теб
В очакване ....
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #8 -: Март 29, 2006, 18:14:16 pm »
Да, взех си лекарствата - използвах ги всичките, дори не ми стигнаха. Те си свършиха добре работата - стимулацията мина супер, но УВИ - не се закачи нито едно ембрионче! Така, че - с вас съм!
Ще ги съдим, пък дано се постреснат и ни обърнат повече внимание.
P.S. Успях да си подам документите в промеждутъка, когато в районните каси нямаха забрана да приемат документи, а аз имах готовнст с изследванията.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Дело срещу НЗОК
« Отговор #9 -: Март 29, 2006, 18:16:32 pm »
Цитат на: inamil
P.S. Успях да си подам документите в промеждутъка, когато в районните каси нямаха забрана да приемат документи, а аз имах готовнст с изследванията.

Кога стана това, на коя дата? И в коя РЗОК?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #10 -: Март 29, 2006, 18:20:03 pm »
На 10.02. - в Бургас - д-р Петрова ми прие документите, защото все още нямаше забрана да ги приема.
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #11 -: Март 30, 2006, 12:34:49 pm »
Много ще се радвам да ги осъдите :!:  Ама много.
Българските институции трябва най-сетне да се научат, че съществуват благодарение на вашите пари.
Особено разбойническата каса.
Тя и на мен ми присписва някакви си здравни осигуровки за минал период, та в един момент се събудих и длъжница, ама трябва доста да се потрудят, за да ми вземат парите.
Съдете ги до дупка. Това тяхното е мърлящина и игра със здравето и съдбите на хората.
успех.
Дело срещу НЗОК
« Отговор #12 -: Април 01, 2006, 17:47:03 pm »
Фани, и аз съм за първото предложение. Кокво трябва да се направи? Подготвила съм си всички изследвания но нямам документ за платените такси защото всички ги направих към касата и съм платила само 2 лв. за консумативи, с изключение на васерманите.Ще се радвам да ги осъдим,та ние да не сме втора категория хора нима не си плащаме зд. осигуровки.
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #13 -: Април 03, 2006, 10:36:21 am »
Няма проблем, че не си ги платила сама. Чакам да се навият поне още три, четири момичета, за да можем да сме повече, но ако не стане, нищо..... ще си ги съдим сами. Ще почакам още 1 седмица и ще ти пиша

Поздрави и ти благодаря
В очакване ....
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #14 -: Април 03, 2006, 12:01:18 pm »
Хайде, Fussi, казвай какво ще ти трябва като данни, изследвания и пр. и къде и как да ти ги пращаме. Аз макар, че съм си подала документите, имам чувството, че ще ми върнат отрицателен отговор/ кадидатствам за втора година/. Наистина ми е много интересно какво точно ще ми отговорят.
Но каквото и да е - с вас съм.
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #15 -: Април 04, 2006, 12:49:08 pm »
Хей, намерих си и касовите бележки за изследванията, които съм платила.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Дело срещу НЗОК
« Отговор #16 -: Април 05, 2006, 14:36:30 pm »
Цитат на: Fussii
Чакам да се навият поне още три, четири момичета

И аз ти оставих бележка.
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #17 -: Април 06, 2006, 11:11:11 am »
Браво бе девойки!
Събрахме се 3 - колкото толкоз!
За съжаление аз днес съм летящияхоландец, но обещавам утре да пиша подробности какво точно трябва да направим

Целувки специални на всички смелчачки :balk_21:
В очакване ....
Дело срещу НЗОК
« Отговор #18 -: Април 06, 2006, 11:16:21 am »
Поздрави за трите момичета.  :youwoman:
*
Дело срещу НЗОК
« Отговор #19 -: Април 07, 2006, 17:28:16 pm »
Подкрепям идеята ви, изчакайте малко, може и други да се включат, закачете го като важна тема навсякъде - скън повече хора разберат, за съжаление не мога да се включа, не съм стигнала дотам.
УСПЕХ, ЩЕ СТИСКАМ ПАЛЦИ !!!