Aз също съм фен на столчетата група 1-2-3, след като излезе от употреба "кошницата" т.е. столче група 0. Както и да го смятам, първо излиза по-евтино от купуването на 2 други столчета (въпреки базово по-високата цена на такова група 1-2-3). Второ, че решаваш въпроса веднъж завинаги с такава покупка и повече не се разправяш докато столче още се ползва изобщо. Иначе мине не мине - продаваш едно, че избираш друго, че купуваш, че...глупости само.
Няма такова нещо, че на бебешка вещ втора употреба можеш да й вземеш добри пари у нас, колкото ще да е маркова, хубава, запазена - тцъ. Ако ще да е като ново нещо, ако 1/3 от първоначалната му цена ти даде някой - черпиш
Има и изключения, да, но пренебрежимо малко на общия фон. Ще дам за пример последния случай, в който чисто ново столче група 0+ на Чико (и в "Борсата" го бях пуснала), което в магазина струва 210лв.(можете да проверите), а аз го обявих на 98лв. Това, че си отвися поне година непродадено на тази цена е едно на ръка. Второ, че при такава обявена цена - бяха писанки, пазарлъци да сваля още 20лв. поне, ама доставката (и там поне 20) да е за моя сметка...демек за към50- 60лв. да го дам. Подчертавам - говорим за ново, с етикети, найлони, в кашон. Имам и още куп такива случаи с нови бебешки стоки, на престижни марки. Споделям ви просто, за да си направите изводи и сметки купувайки нещо и разчитайки, че след като го изкарате от употреба ще го продадете бързо и лесно поне за половината платена от вас цена...ми не разчитайте особено момичета. Казвам ви за нови такива стоки какви пазарлъци и рекет са редовно, а пък ползвано ли е - тотално се изнаглява.
За Дани, след столчето група 0, аз взех това:
http://9plus.bg/products/car_seats/car_seats_9-36/recaro_young_sport_hero/ (споделям информативно просто). Докато ползва столче - няма да се налага да купувам друго и според мен цената е ОК в случая. Вече 3-та година го возя в него, нямам никакви забележки, удобно е и за спане. А ние изкарваме доста време в колата, вкл. и дълги преходи правим - всичко е ОК. По-евтин вариант пак група 1-2-3, от който също съм доволна и взех за колата на майка ми (че да не местим столчета) е това:
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9109311.htm Аз на някаква промоция в "Амазон" го хванах за 45, или 49 паунда, не помня точно, ама под 50 беше... Нямам забележки и към него де.
Акъли не давам, надявам се да съм била малко от малко полезна на някого при избора му