Ще говоря с мъжа ми пак, но доколкото го познавам, ако изобщо правим втори изследвания, няма да са сега. Той по принцип не иска да правим изследвания, нито при мен, нито при него. Смята, че сме опитвали твърде кратко време
Например снощи, след като видяхме резултатите от цибалаб, аз предложих да си направя още една снимка на тръбата, просто за да сме сигурни, че като предпоставки и при мен, и при него нещата с аок. Аз съм правила само веднъж такава снимка, преди 1 ½ година, но тогава беше по повод по принцип да видим как ми е тръбата и дали е проходима, не сме пробвали за бебе. Снимката беше наред. Обаче оттогава мина 1 ½ год и почва да ме човърка съмнение какво е положението в момента.
Мисля че бях доста многословна и използвах всички възможни аргументи за това че от една обикновенна спермограма и то в ЦИБАЛАБ нищо....ама нищо не е ясно. Може и наистина да си е ОК момчето, ОБАЧЕ може и да има някой подводен камък, който да ви загуби още доста време.
ИЗбора за чакане или не всеки си го взема сам.
Ще се пробвам с още един аргумент....
Прочети тази тема в дир-а. Морфология Покажи му на твоя съпруг какви показатели се изследват при една такава спермограма. И седнете двамата и сравнете ред по ред колко показатели имате изследвани и колко още е редно да се изследват.
Както и обърни внимание че при Мага, всички показатели са ПЕРФЕКНИ, но МОрфологията е 5.5% при норма 14% и становището е "намалена оплодителна способност на база морфология"
При нас ситуацията беше подобна.
За това се пробвам да ти спестя време, лутане и напразни надежди. Защото аз съм се опарила от това, и не само аз...ами още доста момичета.
И още нещо - значи той не може да направи още 1 спермограма, а ти можеш да се подлагаш 2ри път на цветна снимка. Още повече че преди 1,5г. всичко е било наред. Мойта беше доста болезнена и не бих повторила това изследване.
Защо пък предполагаш че може там да са проблемите, а не в спермограмата, например.
Наистина е нужно спокойствие, наистина шансовете са малко по-малки щом си с 1яйчник и само 6мес. сериозни опити.
Добре, пробвайте още 3-4 мес. така.
Но ако до тогава не е станало, ПЪРВОТО изслеване което трябва да направите е нова, ЧИТАВА спермограма.
Въпреки всичко, ако ти е възможно пусни стойностите от спермограмата в ЦИБАЛАБ.
Ще следя как се развиват нещата при вас.
И ако се стигне до 2ра спермограма, искам да видя какви ще са разликите в 2те изследвания.
Важно ми е за да си "сверя и аз часовника"
Успех ти желая, мила... и дано скоро да ни се похвалиш с хубави новини.
п.п. пришки на езика ми излезнаха да говоря все едно и също за тези спермограми и да се повтарям...Чудя се дали да не го напша всичко дето мисля наведнъж... и после само да пукам линк. Въпрос към модераторките: или да вземем да направим 1 тема в този подфорум дето да съберем всичкото полезно инфо.