0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
За физиотерапията
« -: Март 30, 2006, 18:51:44 pm »
Моля момичетата , който са правили физиотерапия да ми отговорят - нормално ли е да усешащ болки след първите процедури. Правят ми ултразвук и йонофореза /второто - не съм съвсем сигурна кво е :oops: /, обаче започнаха едни болки...
За физиотерапията
« Отговор #1 -: Март 30, 2006, 20:39:49 pm »
Лейди, моя приятелка е ходила на физиотерапия (жената е малко над 50 и по друг повод й се налага), но не е споделяла за болки. Попитай лекар или самите терапевти (не знам как се казват тези специалисти), които ти правят физиотерапията.
*
За физиотерапията
« Отговор #2 -: Март 30, 2006, 20:46:17 pm »
Лейди, на мен ми е правена - 2 серии по 10 процедури, след цикъл като между двете серии имаше 1 месец почивка.
И аз имах болки - моите процедури бяха на йонофореза и магнит(един такъв - много голям).
Йонофорезата е с ел. импулси, чрез които през кожата преминава калиев хиперманганат - така ми обясни рехабилитаторката.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
За физиотерапията
« Отговор #3 -: Март 30, 2006, 21:33:21 pm »
Лейди и на мен са ми правени две серии по 10 дни след цикъл. Нормално е да има болка,и мен ме болеше.доктора ми обясни че вълните действат ако има леки сраствания и някак си прокарват и аз не знам точно какво.Обаче ако искаш питай за всеки случай твоя лекар-на мен това ми бяха казали.Даже си спомням,че ми каза"Това е добре" т.е. че действа терапията.Успех
*

lady_11

• 3217
За физиотерапията
« Отговор #4 -: Март 31, 2006, 06:49:15 am »
Много благодаря за отговорите - ще питам.
*
За физиотерапията
« Отговор #5 -: Март 31, 2006, 10:04:14 am »
Здравей, Лейди тези болки са нормални това показва, че има ефект от физиотерапията. На мен ми правиха преди 1 и 1/2год. и лекарката така ми каза,че трябва да усещам болка.
*
За физиотерапията
« Отговор #6 -: Март 31, 2006, 13:11:20 pm »
Аз съм правила физотерапия като ходих на Кюстендил.
Ултразвук и йонофореза (при това усещах само "боцканията" докато течеше тока).
Иначе след манипулациите не съм имала нито болка, нито тежест.

Не знам кое е нормалното и кое не.... ама Лейди, питай си ти лекаря... и ни кажи после какво е мнението.

И между другото къде ходиш на физиотерапия?
Аз също се замислям пак да направя, ама в София не знам къде се прави.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
За физиотерапията
« Отговор #7 -: Март 31, 2006, 13:36:53 pm »
Аз също съм ходила и нямах никакви болки след процедурите (правила съм 20 процедури), като при Роми, беше ми неприятно при едната от процедурите, вероятно йонофореза, не помня вече.  Все пак, може би случаят ми не е показателен, тъй като, сама реших да направя няколко такива, без установено възпаление от гинеколог, просто така, за всеки случай, бях чувала че е полезно и помага за по-бързо забременяване, та затова и го реших.  Правех ги в поликлиниката в кв."Иван Вазов" (не помня кой номер беше), тогава живеех в този район. Това е пряката в ляво на пред-пред последната спирка на трамвай 1.  Иначе - бях много доволна, там си има отделение по физиотерапия. Плащах си по 10лв. на процедура.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

lady_11

• 3217
За физиотерапията
« Отговор #8 -: Март 31, 2006, 18:20:47 pm »
Бе казаха, че не било нормално - там си има лекар физиотерапевт
Иначе и аз правя йонофореза и ултразвук. Умишлено не съм сложена на радар.
За физиотерапията
« Отговор #9 -: Април 01, 2006, 10:42:19 am »
Lady_11 е права: непременно трябва да се консултираш с физиотерапевта. Ако трябва- ще ти намалят параметрите на процедурата, като за начало- докато се адаптираш.
Успех!
За физиотерапията
« Отговор #10 -: Април 04, 2006, 16:01:13 pm »
Съвсем в реда на нещата е да има болка, защото физиотерапията засилва кръвообръщението - оттам болката (при наличието на възпаление). Затова и физиотерапия не се прави при остри възпалителни процеси, а се чака да утихнат. :)
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
За физиотерапията
« Отговор #11 -: Април 05, 2006, 11:08:31 am »
Здравейте и аз да се отчета тука за моята физиотерапия.Значи тя  ми беше назначена след лапароскопия оперативна и се състоеше в интерферентен ток,електрофореза и ултразвук на малък таз-1 серия от десет дена с малко прекъсване всъщност бяха 7дни така се наложи и сега мисля да повтарям (разбира се ако лекаря ми каже че е необходимо).По повода за болките не знам дали беше от физиотерапията или просто от организма ми но на датата за овулация ( тя съвпадна и с дните на физиото) се събудих сутринта от ужасни разкъсваши болки. бяха като все едно те къса нещо,но на интервали (боли,боли,боли и спира и след малко пак) беше ужасно болезнено крака ми се схвана даже наложи се да пия обезболяващо а аз рядко посягам към тях.И така беше почти през целия ден, като ми се струва че обезболяващото почти не подеиства.През целия ден си ме болеше като болката намаляваше поетапно през целия ден и така на следващия все е едно не е било нищо нямаше и помен може и малко но не съм сигорна дали беше от същото.говорих с доктора които правише физиото но тои каза че не мисли да е от нея и така си остава неразгадана тази моя случка и ще бъде такава докато не приказвам с лекаря си.Това е от мен и моята физиотерапия ако на някои му се е случило ще се радвам да сподели.
За физиотерапията
« Отговор #12 -: Април 11, 2006, 11:18:43 am »
При провеждане на курс по физиотерапия , понякога се получава т. н. реактивен отговор или с други думи лекуваният орган дава знак ,че лечението му влияе. Електро и йонофорезата са методи за медикаментозно лечение. Най често противовъзпалителни и болкоуспокояващи.
 В комбинация с ултразвук или магнит са много подходящи за след прекарани възпал. процеси.
 В зависимост от прага на чувствителност може да се появи болка или не.
 Разбира се това е обща информация ,а иначе за всичко трябва да се пита лекаря. :D
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
За физиотерапията
« Отговор #13 -: Април 12, 2006, 09:23:53 am »
Здравеите отново от мен значи по повод болката която съм изпитвала говорих с моя оператор и тои ми каза че наи вероятно се е получила от течноста която се намира във фуликола и докато се разгради в коремната кухина предизвиква нещо като пертонит и така успокоих се защото знам от други места че това е възможно.този месец не съм изпитала подобно нещо също ми каза че организма трябва да се възтанови и докато това трае е възможно да се получат някои странни болчици и разни такива така че аз мисля че ако болката не е постояна и премине всичко е ок или там каквото се случва но е добре да се прави консултация с лекаря  :D  тои ще даде наи добрия отговор.