Ваня, извинявам се за забавянето, но родителите ми бяха по почивки и едва сега успях да попитам. Значи без проблем се поддържа температура както при нормално парно на дърва или въглища. Ако калорифер наричаш това, което ние наричаме конвектор (не намирам снимка в нета) прилича на тези на ток, но е по-широк и от едната страна има панел за управление, с възможност за избор на градуси, време на работа и т.н.Та тези радиатори са много удобни, особено за помещения, които не се ползват 24/7, но не ги препоръчвали за спални помещения, че били шумни. Как го обясних само.
Та при нашите има 2 различни котлета, какви марки са не знам, ще питам и това, знам само, че има осезаема разлика в обемите на бункерите, единия събира 30 кг, 2 чувала, а другия доста повече.
Тара, може да е пак същото в пари, но има голяма разлика в нужното време за обслужване. Ако на дърва трябва "печкар" (както го наричаме тук) за пелетите пълниш бункера и най-малко ден няма кой да се занимава, това пък зависи от големината на бункера. Да не споменавам чистенето след дървата, цялата хамалогия и мръсотия от рязане и цепене е сведена до пренасяне на чували по 15 кг.
Да уточня, не се занимавам с продажба на пелети
У нас се греем на ток, но работим по въпроса за парно.