0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
момичета погледнете
« -: Май 28, 2009, 17:26:50 pm »
Здравейте,бихте ли ми погледнали графиките.Кога според вас ми е овулацията,тестовете винаги ми показват 1 по тъмна и 1 по бледа черта( clear ovu).От 5 месеца пия Дуфастон 2 пъти от 15 ден до 25 ден.От този месец пия и Клостилбегит от 5 до 9 ден по 1. Ами ако овулацията ми е да речем след 15 ден не пречи ли приема на Дуфастон? Вижте и тази графика http://www.babyplan.ru/profile/42405  мерси предварително

Re: момичета погледнете
« Отговор #1 -: Май 28, 2009, 18:41:01 pm »
nikid, има ли лекар който да те следи как протича стимулацията? Да не ги пиеш просто така както са ти казали без да те гледат на Узи. С такова впечатление оставам, защото ако те следят ще ти кажат да почнеш дуфастона след като вече е минало Овуто, а най-вероятно и ще го таймират за по-сигурно.
Дай малко повече инфо :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #2 -: Май 28, 2009, 18:52:06 pm »
Nikid,
И аз бях на стимулация с Клостил 2х1 табл. от 5 до 10 ден, но прогестероновите хапчета (дуфастон или утрогестан) ги почвах след доказана овулация на Узи. При мене овулацията беше късна м/у 20 и 22 ден. За това е толкова важно да те следят повреме на стимулацията!!! Защото не е доказано че О е точно на 14 ден и от 15-я ден да пиеш дуфастон.
Консултирай се с друг лекар ако този не ти е надежден!
« Отговор #3 -: Май 28, 2009, 22:58:16 pm »
Мила, иди на лекар. Аз бях при една лекарка и тя ми исписа клостилбегит и не ме следеш. забременях от първия път, но направих спонтанен аборт, защото не се видя на време, че расте и киста на десния яйчник. Задължително се консултирай с лекар и искай да те следят!!! Успех ти желая!
*
« Отговор #4 -: Май 28, 2009, 23:03:26 pm »
благодаря ви,но е проблем че не дават направления и става трудно посещението при гинеколог.

*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #5 -: Май 29, 2009, 10:40:58 am »
искам да добавя, че клостилбегит се приема при доказана проходимост на тръбите
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #6 -: Май 29, 2009, 11:35:34 am »
nikid, не искам да прозвучи грубо, но хванеш ли се на това хоро трябва да ти е ясно, че на направления не можеш да разчиташ - всичко си плащаш от джоба.
Трябва да те следи задължително лекар, и съм напълно съгласна с big_eyes .
Според мен при първа възможност трябва да отидеш на преглед и не мога да повярвам, че има лекари, които изписват Клостилбегит ей така и остават пациентите си на произвола на съдбата.
А за графиката, според мен за сега не може да се каже дали има О, на всичкото отгоре ако имаш много фоликули от стимулацията, много трудно ще се интерпретира, само със узи ще си сигурна какво става.
Късмет дано всичко е наред и отивай на лекар :wink:
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #7 -: Май 29, 2009, 11:52:36 am »
nikid, не искам да прозвучи грубо, но хванеш ли се на това хоро трябва да ти е ясно, че на направления не можеш да разчиташ - всичко си плащаш от джоба.
Трябва да те следи задължително лекар!

Напълно подкрепям това мнение!
За 4 месеца на стимулация съм си плащала всички прегледи на УЗ те бяха задължително два, единия два дни след като свърша хапчетата и след това лекаря преценяваше кога ще е О (според нарастването на фоликула) и кога да отида пак да се види дали е спукан фоликула. Така, че зарежи тези направления и инвистирай в здравето си!
Успех!
*
« Отговор #8 -: Май 29, 2009, 12:54:52 pm »
Говорих с гинеколожката си,тя каза че проходимостта на тръбите се прави след 1 година неуспешно забременяване.А за кисти да не се плаша,понеже тя ми е изписала малка доза клостил по 1 табл от 5 до 9 ден,първите 2 месеца и 3 ако още не е настъпила бременност по 2 табл.и да не се плаша и да не чета и слушам форумите а НЕЯ ?!

« Отговор #9 -: Май 29, 2009, 13:13:38 pm »
Говорих с гинеколожката си,тя каза че проходимостта на тръбите се прави след 1 година неуспешно забременяване.А за кисти да не се плаша,понеже тя ми е изписала малка доза клостил по 1 табл от 5 до 9 ден,първите 2 месеца и 3 ако още не е настъпила бременност по 2 табл.и да не се плаша и да не чета и слушам форумите а НЕЯ ?!
nikid ти при специалист по стерилитет ли ходиш или при обикновено АГ?
Този отговор ме изненадва много неприятно :?

*
« Отговор #10 -: Май 29, 2009, 14:15:58 pm »
Гинеколожката ми е специалист акушер-гинеколог и борба с безплодието

*
« Отговор #11 -: Май 29, 2009, 14:24:06 pm »
nikid, би ли казала как се казва твоята лекарка , така ще се включат и момичетата, които са ходили при нея, а и щом е "специалист акушер-гинеколог и борба с безплодието", няма начин да не я знаем :)
*
« Отговор #12 -: Май 29, 2009, 14:26:34 pm »
Става въпрос за град Ямбол,д-р Димитрова

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #13 -: Май 29, 2009, 15:22:52 pm »
Момичета, моля ви не спамете темата.
Започната е като за графика и нека си остане такава. Има чат тема където да обсъждате тези въпроси:)
Благодаря ви.
« Последна редакция: Май 29, 2009, 15:24:57 pm от Lisko »