0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За себе си
« -: Март 31, 2006, 14:01:15 pm »
Здравейте, момичета  :)
Аз съм на 35 години. От 6,5 години се опитвам да забременея. С мъжки фактор сме (лоша морфология). Но и при мен имаше проблеми. Преди една година ми направиха лапаро, по време на което установиха, че имам миома (лошо разположена и трудно видима на ултразвук). Махнаха миомата (около 3-3,5 см) и отпушиха лявата ми тръба. Дясната е проходима. След резултатите от две независими спермограми (с лоша морфология), оказа се че единствения ни шанс е ИКСИ.
На 1-ви февруари подадох документи към касата и на 2-ри март разбрах, че съм одобрена. Взех си ампулите: диферелин, гонал и прегнил (дълъг протокол).

Имам разни опасения. Дали миомата няма да рецидивира? Страх от хиперстимулация....... и така. Знам, че никой не може да отговори на тези въпроси, но просто исках да споделя....  :)
*
За себе си
« Отговор #1 -: Март 31, 2006, 14:04:30 pm »
Всичко ще бъде наред, риск винаги има, но няма смисъл да се притесняваш предварително.
Успех!
*
За себе си
« Отговор #2 -: Март 31, 2006, 14:08:58 pm »
Всяка от нас има много страхове,но от опит знам,че повечето от тях са неоснователни.Щом имаш желание,непременно ще го осъществиш.
Разкажи,при кой лекар ще правиш ИКСИ?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
За себе си
« Отговор #3 -: Март 31, 2006, 14:09:27 pm »
Скъпа Блага,

Щом си стигнала дотук, явно си избрала къде да правиш икси-то, така че довери се на лекаря си и мисли позитивно.
Аз ти желая много късмет и осъществяване на дългогодишната мечта от първия път :D .
Ако искаш можеш да се присъединиш към стабилната групичка на момичетата, които правят АРТ през тази пролет - темата е Какви ще ги вършим през пролетта. Там споделяме всичките си тревоги и въпроси и си помагаме, доколкото ни е по силите :wink: .
Намерихме нашето синче.
За себе си
« Отговор #4 -: Март 31, 2006, 14:14:49 pm »
При д-р Стаменов ще правим ИКСИ-то. Започваме от понеделник.
*
За себе си
« Отговор #5 -: Март 31, 2006, 14:20:32 pm »
Добре дошла в отбора.Аз утре започвам Гонал.Стискам ти палци и сигурно ще се видим.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: За себе си
« Отговор #6 -: Март 31, 2006, 14:59:49 pm »
за миомата няма да се притесняваш, такова краткосрочно вдигане на естрадиола не може да предизвика нарастването и. Аз имах миома и след ИКСИ-то изобщо не се беше променила.
Re: За себе си
« Отговор #7 -: Март 31, 2006, 15:05:50 pm »
Цитат на: Kaffee
за миомата няма да се притесняваш, такова краткосрочно вдигане на естрадиола не може да предизвика нарастването и. Аз имах миома и след ИКСИ-то изобщо не се беше променила.

Тя миомата е изрязана, ама нали уж рецидивират, та затова. Благодаря ти  :D
За себе си
« Отговор #8 -: Март 31, 2006, 16:17:20 pm »
Здравей, Блага
успех в начинанието -  стискам ти палци, избрала си чудесен лекар, имай вяра и спокойствие! Колкото до притесненията - всички ги имаме. И аз се подготвям за ин витро април-май и в главата ми вече е пълен хаос, колкото повече чета и се информирам, толкова по-голям става хаоса и притесненията ми растат 8O , но това е нормално в крайна сметка... Пожелавам ти много спокойствие и ела в другата тема "Какви ще ги вършим през пролетта" :D
За себе си
« Отговор #9 -: Април 03, 2006, 09:50:39 am »
Блага70, аз също съм с миоми. Оперирана съм веднъж- миома 5/5 см и още няколко по-малки. Сега по време на бременност /ин витро/ пак се е появила една, и си се храни от нарастналата матка. Но какво от това? Вчера някъде из форумите прочетох, че една мама е изкарала бременност със 7 см миома!
Ако трябва, пак ще ни оперират в някакъв момент, но това са възможно най-доброкачествените образувания- просто е излишно да се тормозиш! Д-р Стаменов си знае работата :D
Желая ти успех!
За себе си
« Отговор #10 -: Април 06, 2006, 16:59:40 pm »
Блага, и аз съм имала миома, а и ендометриален полип. И аз имам много големи притеснения от стимулацията. Миомите така или иначе при част от хората, които са имали, рецидивират. Моята е махана с коремна операция, а заради полипа имах два кюретажа и една хистероскопия, към което да прибавим и една диагностична лапароскопия - и въобще ми се иска занапред да елиминирам всички опасности от следващи операции, щото трябва да си пазя този важен орган - матката.
При стимулации се повишава естрогена, а миомите са естрогенно позитивни, та оттам е връзката и евентуалния риск.
В интерес на истината, лекарите, които съм питала, казват, че от една стимулация няма да се образува нова миома, но аз се чудя дали го казват, за да не се притеснявам, или наистина няма риск.
За себе си, досега отлагам стимулациите, и ако се реша на нещо, ще бъде някаква по-лека.
Предполагам, че съм малко крайна, но просто ми се иска да избегна всички възможни рискове.

Успех, Миличка :D
Благодаря ти, Бени!

За себе си
« Отговор #11 -: Април 06, 2006, 22:17:14 pm »
Благодаря ти, FreshBreeze  :lol:  Да, наистина са естрогено-зависими и никой не знае в кой момент могат да рецидивират. Но тъй като нямам време да отлагам, пък и ИКСИ-то е единствения ми шанс... ще рискувам. Не съм стимулирана до сега.
Желая ти здраве и много късмет  :D каквото и да предпримеш  :D
За себе си
« Отговор #12 -: Април 07, 2006, 11:00:17 am »
Не се притеснявай, Блага - обективно наученото от мен сочи, че няма проблем, както е написала Каффе, от краткосрочно увеличаване на естрогена.

Дано пък съдбата ви компенсира за проблемите ви дотук с успех още от първия път!!! :D
Благодаря ти, Бени!

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
За себе си
« Отговор #13 -: Април 07, 2006, 13:58:01 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Дано пък съдбата ви компенсира за проблемите ви дотук с успех още от първия път!!! :D

Присъединявам се към пожеланието на Фреши и стискам палци :)

*
За себе си
« Отговор #14 -: Април 07, 2006, 18:48:53 pm »
Аз също съм с коремна операция на 2 миоми колкото Кюстендилски череши и една 3та са я оставили защото не са могли да стигнат до нея. Препоръчаха ми да си направя един декапептил Депо, но тъй като миналият месец правих инвитро не ми я биха.Обаче инвитрото беше не успешно и този месец ще ми бият депото. Притеснения по време на инвитрото за нови миоми не съм имала в най лошият случай пак под ножа нали целта е бебок :D
За себе си
« Отговор #15 -: Април 07, 2006, 19:44:51 pm »
Сладурки сте всички! Благодаря ви  :D  :lol:  :lol: