0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Болки в 6 г.с
« -: Май 30, 2009, 20:18:07 pm »
Здравейте момичета, много се надявам да ми помогнете със съвет! :(

първо историята:
съвсем скоро видях положителен тест (кръвен) след 2 отрцателни уринални и преглед с вагинален ехограф на 25.05, на който не се видя нищо освен "киста".
Все пак цикъла ми закъсняваше и се появиха разни неразположения, които ме накараха да си направя кръвен тест на 28.05, който отчете 112.9 единици. Учудих се много и отидох да попитам гинеколог от клиниката, в която си правих изследването какво означават резултатите. Там също ме прегледаха на вагинален ехогр, като не видяха плоден сак, "кистата" от понеделник я нямаше, но пък ми казаха, че имам миомен възел 9мм. 8O
Следващата седмица ще направя повторно изследване за да видя дали се увеличава нивото на хормона.

Проблемът е, че от 26.05 имам болки, които се засилиха с дните. Първо ме болеше ту единия, ту другия яйчник, после силно десния, а от 2 дни ме прерязва много силно от време на време. :( Не съм имала никакво кървене и зацапване - следях много добре защото все чаках да ми дойде. КОгато лежа не ме боли, но седна ли или като ходя доста често ме боли корема ниско долу.

Търсих информация, но не мога да разбера еднозначно опасно ли е или е нормално. Вотрия гинеколог нищо не каза - само попита за кървенето и дали болката е остра, но тогава не беше особено остра. :(

Моля, помогнете - да се успокоя или да не отлагам а още утре да търся гинеколог?
Re: Болки в 6 г.с
« Отговор #1 -: Май 30, 2009, 20:58:33 pm »
По-добре е да пуснеш още един крьвен и с реэултата да отидеш на преглед отново.Желая ти късмет
*
« Отговор #2 -: Май 30, 2009, 23:23:44 pm »
Благодаря, танчич. Това е планът - другата седмица да си пусна втори тест и с него пак на гинеколог. Просто се притеснявах да не стане някоя беля до тогава с тия болки... Надявам се само да съм се паникьосала и тези болки да са нормални...? :?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #3 -: Май 31, 2009, 12:02:32 pm »
Благодаря, танчич. Това е планът - другата седмица да си пусна втори тест и с него пак на гинеколог. Просто се притеснявах да не стане някоя беля до тогава с тия болки... Надявам се само да съм се паникьосала и тези болки да са нормални...? :?

Болките са често съпровождащо състояние в начална бременност. Ако са силни добре е да си вземеш нош па или папаверин.

Не се е видяло нищо в матката, защото нивата на ЧХГ хормона са положителни но все още ниски, за да се визуализира плодния сак. Като нараснат над 1000 тогава може да отидеш на узи.

След като си направила на 30 май тест, трябва да го повториш след 48 часа, това означава 1.06. и ЧХГ трябва да се е удвоило.

Успех! 
« Последна редакция: Май 31, 2009, 12:10:49 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #4 -: Май 31, 2009, 16:52:43 pm »
Надявам се само да съм се паникьосала и тези болки да са нормални...? :?
Deep ти е казала,че болките са нормални за начална бременност,но разбира се не много силни. "Матката се разтяга-уголемява и придръпва също и яйчниците на горе"-така ми отговориха докторите за болката.
Дано всичко да е наред при теб,и да завърши с успешна бременност! :)
« Последна редакция: Май 31, 2009, 16:54:18 pm от Disi »
*
« Отговор #5 -: Май 31, 2009, 17:02:35 pm »
Задължително пусни контролно изследване, болките може да са признак и за извънматочна бременност. Дано да не е такава и всичко да е наред. На кой ден от закъснението прави теста, колко дни след О?
*
« Отговор #6 -: Юни 01, 2009, 12:01:30 pm »
Благодаря навсички за отоговрите.
Болките понякога баха много силни, но това, което ме успокоява е, че вече намаляха само до няколко пъти на ден. Сега ме боли когато се изправя по-рязко или ако се изморя от ходене. Дано да не е извънматочна бременност...
Кръвния тест е направен на около 16ти ден от закъснението. Отбелязвала съм почти всичко в графиката си. Подозирам, че съм заченала около 24ти ден от МЦ.

Още веднъж благодаря и желая на всички здраве и късмет!
« Отговор #7 -: Юни 01, 2009, 19:32:03 pm »
Дано да не е извънматочна бременност...
Кръвния тест е направен на около 16ти ден от закъснението.
:( При 16дни закъснение,ако има бременност,трябва да се види плоден сак на ехограф.
Мисля че трябва да отидеш отново на лекар,да не се окаже извънматочна.
А пуснали 2ри кръвен тест?
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 19:35:09 pm от Disi »
*
« Отговор #8 -: Юни 01, 2009, 19:58:30 pm »
 :( ух, уплашихте ме... Всъщност подозирах, че миомния възел, който се появи мистериозно може би не е миомен възел, както и кистата не се оказа киста и след седмица я нямаше...
Ходих днес да си пусна пак кръвен, но лабораторията ги прави само в сряда 8O Не си пуснах за да мога ако реша утре да си пусна на друго място или просто да изчакам до сряда, но май още утре ще хукна да търся друго място, където ги правят по-бързо :(
...ужас...толкова искам всичко да е нормално :( :( :(

п.п. ами ако овулацията е била по-късно (около 24. ден от МЦ) дали е нормално да не се види нищо? :?
Ето графиката ако може да помогне с нещо
Графиката тук
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 20:06:53 pm от curls »
*
« Отговор #9 -: Юни 01, 2009, 21:21:15 pm »
От къде си? Намери лаборатория за ЧХГ. Ако си от София в клиника Малинов излизат за не-повече от 2 часа. Болките са нормално нещо, но ако наистина са силни отиди в АГ болница и разкажи всичко. Не те плаша, но ако недай боже е извънматочна трябва да си под наблюдение. Съжелявам мила, но съм си изпатила. Желая ти всичко де е наред!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #10 -: Юни 02, 2009, 11:31:28 am »
От София съм. Првих си изследването във Вита. Днес отивам при моя гинеколог и ще проверя дали преди това ще мога някъде да си пусна изследване, което да стане бързо.
Благодаря на всички за съветите!
*
« Отговор #11 -: Юни 02, 2009, 18:47:18 pm »
Първо да благодаря на всички още веднъж за съветите! :bighug:
Ако не бях отишла на преглед още днес щах да се измъчвам още една седмица в съмнения дали всичко е наред!
Няма извънматочна бременност! Видя се малка "запетайка" в матката. :P След 3 седмици съм пак на преглед, че бъдещото бебче е още съвсем малко. Чхг днес е 1380, което значи, че за тези 6 дни се увеличава много добре (сметнах с калкулатора на сайта :wink:). За болките - продължавам да пия но-шпа когато се появят и си мисля за хубави неща! :D
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #12 -: Юни 02, 2009, 19:22:15 pm »
браво мила! лека и безпроблемна  preggo

а какво ти казаха за болката, изобщо имаш ли я още?
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #13 -: Юни 02, 2009, 20:29:56 pm »
Благодаря!
Болката намаля последните дни, като мисля, че най-зле ставаше когато седя дълго. Все пак попитах дали е нормално да я има, гинеклога каза, че по принцип не трябва да има болка, но тъй като всяка бременност е индивидуална, щом няма проблем да си пия но-шпа или папаверин докато спре напълно.
« Отговор #14 -: Юни 10, 2009, 17:03:16 pm »
 :balk_47: :crossfingers:Браво!Пожелавам ти безпроблемна бременност до края!