0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Къс цикъл?
« -: Април 01, 2006, 05:52:05 am »
Мили момичета, ако ви остане малко време през  пролетния уикенд, помагайте!
Е, за съжаление, дойде ми М първия месец след цветната снимка. Имах малка надеждичка да стане този месец. Усещах, че нищо не се е случило, но изненадата ми беше друга.
 От 5-6 месеца цикълът ми става все по-къс и къс. Обикновено си беше около 30 дена, после стана 28, за да стигне малко по малко 24 дена днес. Направо страх ме хваща!
Хормоните са ми в ред. Само естрадиолът излезе нисък и докторът ми поиска да го повторя, понеже се усъмни да няма грешка/може би, все пак грешката е правилна/. Освен това, овулацията ми е късна и ЛФ винаги е 10 дена.
На какво може да се дължи този къс цикъл според вас? Имам чувството, че проблемът ни с бебеправенето се крие някъде тук.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Къс цикъл?
« Отговор #1 -: Април 01, 2006, 07:43:42 am »
Здравей мила.
При смяна на сезони по някога става по къс цикълът.При мен е така всяка пролет и есен и после се нормализира.Но непременно повтори
хормоните за по сигурно!!!Колко време се занимавате с бебеправенето??
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Къс цикъл?
« Отговор #2 -: Април 01, 2006, 08:06:18 am »
Цитат на: Arnica
Мили момичета, ако ви остане малко време през  пролетния уикенд, помагайте!
Е, за съжаление, дойде ми М първия месец след цветната снимка. Имах малка надеждичка да стане този месец. Усещах, че нищо не се е случило, но изненадата ми беше друга.
 От 5-6 месеца цикълът ми става все по-къс и къс. Обикновено си беше около 30 дена, после стана 28, за да стигне малко по малко 24 дена днес. Направо страх ме хваща!
Хормоните са ми в ред. Само естрадиолът излезе нисък и докторът ми поиска да го повторя, понеже се усъмни да няма грешка/може би, все пак грешката е правилна/. Освен това, овулацията ми е късна и ЛФ винаги е 10 дена.
На какво може да се дължи този къс цикъл според вас? Имам чувството, че проблемът ни с бебеправенето се крие някъде тук.

Това може дасе дължи на много неща.Диета, липса на  витамини , стрес...
А правилно ли определяш овулацията?
Колкото до цикъл 24 дена (при нормално 30 дни),случва се.Ако е 1 път - няма проблем.Обикновенно продължителността на цикъла не е някаква константа,която трябва на всяка цена да се спазва.Тялото е подложено на какво ли не?Така,че то понякога реагира както му е най-лесно.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Къс цикъл?
« Отговор #3 -: Април 01, 2006, 11:13:16 am »
Арника,
може просто този месец да не си имала овулация и затова цикълът ти да се е скъсил, пък и както казват момичетата, смяна на сезоните и т.н. - не се шашкай.  А ти как си определяш овуто?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Anonymous

Къс цикъл?
« Отговор #4 -: Април 01, 2006, 18:32:34 pm »
Определям си овулацията чрез БТ. Графиките ми са видими, може да хвърлите един поглед. Винаги досега ми се е покачвала температурата и има двуфазност. Тестовете за ову са много скъпи тук.
Бебеправим от малко повече от 1 година. Оттогава наблудавам тази промяна в цикъла ми, не е от скоро!
Витамини пия всеки ден от началото на опитите, храня се добре, стрес - винаги има малко или много. Диета - през живота си не съм пазила.
И аз си мислех в началото, че е от смяната на климата и т.н., но остана за постоянно и продължава да намалява:(
не знам какво да мисля вече.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Къс цикъл?
« Отговор #5 -: Април 01, 2006, 19:02:16 pm »
Арника,
Погледнах   графиките ти . Наистина,  ЛФ е къса. БТ не се задържа достатъчно висока през ЛФ.
Според мен е недостиг на жълтото тяло (не се образува достатъчно прогестерон). Имаш и стъпаловидно покачване на БТ (още един признак за недостатъчност на жълтото тяло).
Трябва да говориш с лекар за това. Той да прецени какво да се направи.
Според мен, това може да се коригира и не е толкова страшно.
Освен това  не е проблем да се забременее дори при това положение.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

beb_2006

Къс цикъл?
« Отговор #6 -: Април 01, 2006, 19:13:33 pm »
И на мен миналата пролет така ми беше само един месец 24 дни цикълът, а иначе си 27-28. Може пък наистнина да е от смяната на сезоните :?:
А за недостига на жълто тяло - това не е ли всъщност недостиг на прогестерон и да се коригира с прием на Дуфастон/Утрогестан след овулация?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Къс цикъл?
« Отговор #7 -: Април 01, 2006, 19:25:04 pm »
Цитат на: beb_2006
И на мен миналата пролет така ми беше само един месец 24 дни цикълът, а иначе си 27-28. Може пък наистнина да е от смяната на сезоните :?:
А за недостига на жълто тяло - това не е ли всъщност недостиг на прогестерон и да се коригира с прием на Дуфастон/Утрогестан след овулация?

Това може да го реши само лекар.
Мисля,че има и други неща,които са по безобидни,ако искаме сами да приложим нещо.Например - витамини , храни богати на Омега 3  и Омега 6 мастни киселини, ленено семе и т.н.Има много неща.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум