Това е ясно!!!!Вчера бях в една частна клиника и в сряда пак съм там, но въпросът ми по-скоро беше какво да правя, да си търся ли и личния лекар, да правя ли изследвания, какво следва след установяване на бременност!!!!
И пак благодаря
Практически съвети:
1. Отиваш до личния лекар и си избираш лекар за консултазия;
2. Ходиш до 12 седмица всеки ден на узи в частна клиника.
3. Намираш телефон на лекар, който е специалист във феталната морфология и отсега си запазваш часове за посещение в съответните седмици - вече не помня кои точно, но май бяха около 17 , 24 и 33 /поправете ме ако греша/;
4. Ориентираш се отрано /много ти е рано, но към пети месец трябва да имаш яснота/, кой ще те изражда.
5. При най-малкото неразположение - болки в гърлото, хрема , температура или каквото и да е прозвънваш поетапно телефоните на личния ти лекар, на гинеколога , който те следи на частно и ако той не отговори - гинеколога от ЖК;
6. Почваш да си мериш след около месец кръвното редовно. Особено при симптоми от сорта "вие ми се свят", "потъвам в земята" , а при менб беше и "нямам връзка с глания мозък".
7. Ако не си боледувала от рубеола - направи си тест.
8. Ако нямаш изследване за токсоплазмоза - направи за АгГ и АгМ антитела.
9. Стерилна урина - на около 45 дена, защото майчино -феталните уро-генитални инфекции са опасни за плода;
10. Изследване на влагалищен секет - на 3 месеца. Цитонамазката я пропуснах по собствено желание, макар да ме убеждаваха, че е важна - лакаря по ЗК, а имах цитонамазка два месеца преди да забременея с пап ІІ .
Дано да съм била полезна.