0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кога спряхте аспирина?
« -: Юни 07, 2009, 19:05:49 pm »
Здравейте,

Аз пак да питам за аспирина по време на бременност. Назначен ми е от Конова и Тодорва за АФА, които в Плевен бяха положителни, а в София отрицателни - т.е. малко спорни. В 5 ти месец на бременността ги изследвах отново и бяха отрицателни.
Конова и Тодорова препоръчват прием на аспирин до 36 та седмица, а Владимиров ми каза да го спра в 31 г.с. Едновременно с това съм на Фраксипарин 0.3 ежедневно.
Не знам кого да послушам и много ме е страх да не се обърка нещо...
Моля ви споделете какви бяха препоръките при вас?
*
Re: кога спряхте аспирина?
« Отговор #1 -: Юни 08, 2009, 20:08:24 pm »
Здравей sivoto,

Моя случай е подобен на твоя. АФАта ми е спорна, т.е. малко хад горна граница и съм на аспитин и фракси 0.3 през ден. На мен също са ми назначение до 36 г.с. Аз ще спазвам това което са ми назначили, то е с цел превенция явно. Предполагам, че няма да има отрицателен ефект върху плода.

*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #2 -: Юни 09, 2009, 11:30:23 am »
Здраввейте.аз нямам някакви особени проблеми,за да пия аспирин,но и  на мен беше назначен такъв.Лекарката която ми води женската консултация ми каза да го спирам,лекарят при когото ходя на частно и който ми изписа аспирина ми каза да си го пия до самото раждане и аз се зачудих кого да слушам.В крайна сметка лекарката,при която ходих на фетална морфология,много се зарадва,че съм започнала да пия аспирин още от 6 г.с. и ми каза да го пия до 34-36г.с. и в никакъв случай да не го спирам,тъй като аспиринът предпазвал от прееклампсия,а също така и от образуването на тромби по плацентата,абе общо взето не случайно ни е изписан този аспирин.Дори благодарение на него кръвотока на плацентата ми е изключително добър.
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
« Отговор #3 -: Юни 09, 2009, 11:41:20 am »
Здравейте,аз пих аспирин протект през цялата бременност,заради повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати.Доц.Конова ми каза да го спра в 34г.с.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #4 -: Юни 09, 2009, 20:18:11 pm »
За съжаление аз все още не съм бременна, но на мен също ми е изписан аспирин протект. Аз също имам повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати и го пия още от сега докато правим опитите. Иначе при положителен тест доц. Конова ми го е назначила да го пия до 34-36г.с.
Мисля, че от него има повече полза отколкото вреда.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #5 -: Юни 09, 2009, 22:40:37 pm »
аз също пих през бременността и ми казаха до 36г.с.В последствие видяхме,че няма да изкарам до края на 9тия месец и ми казаха в 32-ра да спра и него и Магнерич-а.Аз обаче ги пих до 34-та ,родих в първият ден от 36-та.
<br />
« Отговор #6 -: Юни 10, 2009, 01:29:28 am »
Много ви благодаря за отговорите.
Аз доскоро си го пиех, без да се замислям, но прочетох някъде, че Виолета Димитрова, която все пак е известен капацитет в тази област, съветва да се спре около 30та седмица.
А и като наближава раждането взех да се притеснявам от някакви усложнения  :?
« Отговор #7 -: Юни 27, 2009, 01:36:26 am »
Аз го пих до 40 седмица.Но неможаха да ми сложат епидурална заради него.Иначе всичко мина наред.