0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте! Сблъсках се с вашите проблеми наскоро и съвсем неочаквано. След операция от перитонит дойде лекар и ми съобщи че при операцията са ми отстранени тръбите. Обясни ми че по принцип при перитонит се отстранявали всички гинекологични органи, но тъй като не съм раждала той се застъпил за мен и поемайки голям риск отстранили само тръбите. Каза ми също, че не бива да се притеснявам, тъй като АРТ са много напреднали и имам реален шанс да забременея инвитро. Е, нямах никакъв избор стиснах зъби и приех истината. Кандидаствах в програмата на НЗОК и п петък си взех протоколите. Сега не знам какво ме очаква. Моля ви кажете какви са шансовете ми за успех в моята ситуация. Моля също да ми препоръчате клиника в която да направя инвитрото. Благодаря ви предварително.
П.П. От Пловдив съм.
*
Липса на тръби и успеваемост при инвитро
« Отговор #1 -: Април 03, 2006, 11:11:33 am »
Първо да те приветсвам с добре дошла и второ да ти пожелая да не се задържиш за дълго време тука.Та по повод въпроса ти мога да ти кажа следното - шансовете ти са точно толкова ,колкото на една напълно здрава жена, с две проходими тръби.Мога да ти пожелая много късмет и успех още от първия опит :)
*
« Отговор #2 -: Април 03, 2006, 11:13:48 am »
Много съжалявам :(
Но наистина при инвитрото няма проблем дали си с тръби или без. Важното е да реагираш добре на стимулацията, да произведеш качествени яйцеклетки, да станат хубави ембриони и всичко ще е наред :)
По принцип, ако нямаш други проблеми, имам предвид имонологични, гинетични, хормонални и т.н., тубарния фактор е най-лесно преодолим чрез АРТ.
Относно избора на клиника, има доста изписано по форума, на сайта има координати на доста центрове, занимаващи се с АРТ процедури, почети и се надявам да направиш правилния избор за себе си.
Успех ти желая! :D
*
« Отговор #3 -: Април 03, 2006, 11:18:12 am »
В Пловдив инвитро правят на 3 места:
Бора
Плама
Салманида
Но Софийските клиники са с повече опит.
*
« Отговор #4 -: Април 03, 2006, 11:26:24 am »
Много ви благодаря за милото отношение! Ще се радвам да споделяме преживяното.
*
« Отговор #5 -: Април 03, 2006, 18:31:42 pm »
Не знам доколко е вярно тъй като не беше подкрепено с никаква статистика, но наскоро доц. Щерев в едно предаване каза, че при тубарен проблем шанса е 50:50. А това е доста висок процент за ин-витро. Така че горе главата.

« Отговор #6 -: Април 03, 2006, 21:55:50 pm »
Мога ли да попитам при операция от какъв перитонит са ти отстранили тръбите? Защото аз имам операция от перитонит и за първи път чувам да се налага отстраняване на репродуктивните органи  8O

Къде е правена операцията?
« Отговор #7 -: Април 04, 2006, 00:03:08 am »
Съчуваствам ти на шока, който си изживяла. Наистина имаш висок шанс с ивитро, ако си млада. Ако действително перитонитът е бил сериозен, то от тези тръби наистина не би "останало много". да разсъждаваме на темата редно ли е било или не да ги махат, според мен е безмислено. Бъди позитивна, гледай напред и не отлагай инвитрото.
Успех!
« Отговор #8 -: Април 04, 2006, 01:04:17 am »
Не си права, White Raven!

След перитонит аз имам една проходима тръба и една труднопроходима, силно нагъната (по всяка вероятност в сраствания). Не може с лека ръка да се отхвърли шанса. Според мен е било безотговорно да се действа така по презумпция, че предварително нещата са били обречени. Мое мнение.
« Отговор #9 -: Април 05, 2006, 11:57:39 am »
Здравей, съжалявам, че ще трябва да минеш по пътя на ин витро. Аз също имам тубарен прблем (едната тръба я няма, другата не е много пропусклива).  Приключих един неуспешен опит ин витро (март 2006). При стимулациите единият ми яйчник не реагираше много добре (този без тръбата) и доктора ми каза, че това било точно поради лисата на тръба и съответно по-лошото му оросяване.  Другият ми яйчник регира много добре (добре, че беше той!). Не знам дали това е така, не знам дали не ми го казха, защото стимулацията може би не е била много правилна. Надявам се и други момичета да споделят своето мнение, ако са имали подобен проблем.
*
« Отговор #10 -: Април 05, 2006, 17:18:09 pm »
Здравей, Котаранка. Ако прочетеш историята на IVF ще видиш, че е създадено като процедура точно с цел преодоляване на тубарния стерилитет. Познавам момичета с изцяло отстранени тръби, които реагират много добре на стимулация и образуват завидно количество фоликули и в двата яйчника. Не мисля, че обяснението за слабата реакция на единия ти яйчник е в липсата на тръба.
*

Anonymous

« Отговор #11 -: Април 05, 2006, 17:44:53 pm »
§г§Ь§м§в§С §Ю§С§в§Ю§Ъ §Ъ §С§Щ §г§м§Ю §г§м§г §г§м§л§Ъ§с §б§в§а§Т§Э§Ц§Ю .

§±§а§Э§е§й§Ъ§з §б§Ц§в§д§а§Я§Ъ§д  §Ъ§б§а§г§Э§Ц §в§С§Щ§Т§в§С§з §й§Ц §г§С§Ю§Ъ §Ю§С§з§Я§С§Э§Ъ §д§в§С§Т§Ъ§д§Ц §д§а§У§С §Т§Ц§к§Ц §б§в§Ц§Х§Ъ 5§Ф.§±§в§Ц§Х§Ъ §д§а§У§С §Ъ§Ю§С§з §Ю§Ъ§а§Ю§Я§Ъ §У§м§Щ§Э§Ъ §Ъ §г§Ц §а§б§Ц§в§Ъ§в§С§з §г §Я§С§Х§Ц§Ш§Х§С §й§Ц §б§а§г§Э§Ц §л§Ц §Щ§С§Т§в§Ц§Ю§Ц§Я§Ц§с §Я§а §е§У§Ъ .§і§Ц§Ф§С §г§м§Ю §Я§С 40§Ф §Ъ §г§Ц §Ф§а§д§У§с §Щ§С §Ъ§Я§У§Ъ§д§в§а §Я§С§Ы §г§Ь§а§в§а §У§в§Ц§Ю§Ц.§Є §г§Ц §Я§С§Х§с§У§С§Ю §Х§С §е§г§б§Ц§с §Щ§С§л§а§д§а §Ъ §У§м§Щ§в§С§г§д§С§Ю§Ъ §У§Ц§й§Ц §Я§С§б§в§Ц§Х§Я§С §Я§а §Я§Ц §Ф§е§Т§с §Я§С§Х§Ц§Ш§Х§С
*

Anonymous

« Отговор #12 -: Април 05, 2006, 18:25:51 pm »
momiceta
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #13 -: Април 05, 2006, 18:49:07 pm »
превеждам:

скъра марми и аз съм със същия проблем .

Получих пертонит ипосле разбрах че сами махнали трабите това беше преди 5г.Преди това имах миомни възли и се оперирах с надежда че после ще забременея но уви .Сега съм на 40г и се готвя за инвитро най скоро време.И се надявам да успея защото и възрастами вече напредна но не губя надежда

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #14 -: Април 05, 2006, 18:54:14 pm »
госте, сменила си си енкодинга с GB2321
иди на view ->character encoding и го промени на cyrilllic 1251

« Отговор #15 -: Април 05, 2006, 19:13:58 pm »
Здравей, Марми аз също съм със две отстранени тръби но това не ми попречи стимулацията да мине успешно със 24 фоликула от който 19 годни но заради хиперстимулацията ин витрото беше неуспешно.Успех и не се предавай.
*

Anonymous

« Отговор #16 -: Април 05, 2006, 19:23:48 pm »
§Ю§а§Ю§Ъ§й§Ц§д§С §Ю§а§Ю§Ъ§й§Ц§д§С
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #17 -: Април 05, 2006, 19:52:20 pm »
Цитат на: Anonymous
§Ю§а§Ю§Ъ§й§Ц§д§С §Ю§а§Ю§Ъ§й§Ц§д§С

Нали ти обясних да си смениш енкодинга от менюто на браузъра си най-горе вляво.

« Отговор #18 -: Април 06, 2006, 08:44:31 am »
Цитат на: panda
Здравей, Котаранка. Ако прочетеш историята на IVF ще видиш, че е създадено като процедура точно с цел преодоляване на тубарния стерилитет. Познавам момичета с изцяло отстранени тръби, които реагират много добре на стимулация и образуват завидно количество фоликули и в двата яйчника. Не мисля, че обяснението за слабата реакция на единия ти яйчник е в липсата на тръба.

Панда, сигурно си права и са търсели някакво "логично"  :? обяснение за слабата реакция. "Логично" като за пациент. След тези коментари ми обясниха, че като цяло добре реагирам (ако това се е очаквало при стимулация с Menogon!!!). Надявам се следващия път да имам по-добри резултати.
*
« Отговор #19 -: Април 06, 2006, 09:40:18 am »
Не се притеснявай, Котаранка! Следващият път ще си отличник!  :balk_21: