Здравейте мили момичета /и по някое друго момче
/Не съм писала отдавна, честно казано, след неуспешното ми ИКСИ, което тръгна така обнадеждаващо, имах нужда да се опитам да не мисля постоянно за наболелия проблем.
Искам да ви помоля за малко помощ сега. Та значи....Съпругът ми е с азооспермия, което явно не е съвсем точно, защото има ограничени бройки, дотолкова, че да стигнат за оплождането на 7 яйцеклетки... След ген. изследвания се установи микроделеция на У хромозомата. Преди около 8 месеца обсъждахме с лекарите възможността да бъде стимулиран той с хормони. Тъй като обаче ФСХ му е високо, лекарите счетоха че евентуална стимулация при него би била безсполезна. ??!!
Сега му предлагат - след консултация с андролог в същата клиника - да се стимулира с Омнадрен, Прегнил и Меногон.
Притеснението ми е, до колко това изобщо ще помогне, имайки предвид делецията. Защо да взема ФСХ /ако не греша в комбинация с ЛХ/, след като и без това ФСХ-то е високо??!! Доколкото разбрах от инфото в гугъла, Меногона е комбинация от ФСХ и ЛХ. Няма ли обаче този допълнителен прием на ФСХ да навреди на организма му??? При мен стимулацията с Гонал, освен хиперстимулация, доведе и до безсъние, главоболие и всичките там съпътстващи екстри на хормоналната буря. Ще издържа евентуалните му нервни изблици, но ме е страх, да не се стигне до абсолютно пълна загуба на сперматозоиди, вследствие на блъскането с ФСХ... Вероятно греша и вярвам, че всичко е преценено...Може би просто нямам търпение да опитаме отново....Но и се притеснявам за него, и без това не му е никак лесно психически, а едно хормонално натоварване, ако се окаже и безполезно......разбирате.
Простете ми, ако поста е станал много досаден. Само с вас мога да споделя и само вас да питам за инфо, за съвет...Ако съпрузите ви са ползвали тези препарати и имате наблюдения, моля ви, споделете ги!! Целувам ви всички и ви желая късмет!