0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
искам да попитам дали да се направи абразио след установяването на кухо яйце или може да се разчита на природата да се изчистят последиците?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
въпрос за-след установяването кухо яйце
« Отговор #1 -: Април 06, 2006, 11:45:38 am »
Мила при мен природата си свърши работата, след което на другия ден направих абразио в Шейново. Трябва да отидеш на лекар и той да прецени, защото въпреки изхвърлянето, може да останат частици, които след това да са със сериозни последици.
Успех.
*
Re: въпрос за-след установяването кухо яйце
« Отговор #2 -: Април 06, 2006, 14:35:07 pm »
Цитат на: Many
Здравейте,
искам да попитам дали да се направи абразио след установяването на кухо яйце или може да се разчита на природата да се изчистят последиците?

Мани, много съжалявам че бременността не се е развила и се е оказало кухо яйце. :cry:

Ние обаче не можем да кажем кое е най-добре. Все пак не сме лекари. Събрали сме се тук да обменяме опит... но не е редно да се дават съвети, които само лекар може да прецени. Може да се окаже че ще те подведем по един или друг начин... Защото нещата не са еднозначни...

Понякога няма нужда от кюртаж.. понякога се налага. Зависи от много неща, но май най-често от срока на бременноста.
Не се отчайвай от неуспеха.... Дано скоро имаш хубави новини. :)
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
Re: въпрос за-след установяването кухо яйце
« Отговор #3 -: Април 06, 2006, 14:56:04 pm »
не се отчаиваи  горе главата отиди на лекар
*
« Отговор #4 -: Април 06, 2006, 14:57:28 pm »
И в двата сучая има рискове.
Аз имам 2 спонтанни аборта, май и 2та пъти кухо яйц3 в 6 г.с.

Пътвият път прокървих, падна сам сака, но лекарят държеше да има абразио за всеки случай. Резулт - престъргана лигавица, която изтъня след абразиото.
Вторият път не прокървих, бях при друг лекар, който каза - не е необходимо абразио, чакай....
Така 1 седмица докато прокървя, след 3 дни, една вечер започнаха непоносими  болки и силни котракции. След 5 часа мъки матката изхвърли пл. сак, после кървих още 1 седмица и всичко преключи.
Докторът каза, че всичко се е изчистило, надявам се да нямам проблеми...
« Отговор #5 -: Април 06, 2006, 15:28:10 pm »
Elvi,извинявай за глупавия въпрос но как разбираш че ти е изтънена лигавицата?При преглед с ехограф ли?Питам защото мен ме стъргаха 3 пъти за един месец и вече една година цикъла ми е по 3 капки и незнам как да го нормализирам
Благодаря
« Отговор #6 -: Април 06, 2006, 16:07:40 pm »
Благодаря за отговорите на всички!
Консултирах се и се налага да се направи абразио. Просто "бременността " е доста напреднала ...
Успех на всички!
*
« Отговор #7 -: Април 06, 2006, 18:55:24 pm »
Вижда се при прегледа с УЗ. Преди ми беше към 22мм, сега е макс 12 мм.
А за оскъдния цикъл може да се дължи на хормонален проблем.
Лигавицата по принцип зависи от Естрогените до колкото знам.

Аз съм с ПКЯ и висок пролактин, някой казват, че това води до дебела лигавица.

Мany, дано никога повече да не преживяваш това и от тук нататук само хубави неща!
*
« Отговор #8 -: Април 07, 2006, 11:08:14 am »
Цитат на: Elvi
Вижда се при прегледа с УЗ. Преди ми беше към 22мм, сега е макс 12 мм.

Леле, Елви... ми аз направо се отчайвам ... На теб 12 мм, пак добре горе-долу. Мойта лигавица на 14 ден е 4мм, на 25ден беше само 6мм.
Тези размери на кой ден от цикъла са ти? Предполагам говориш за края на цикъла?

Мany много късмет от тук насетне... и дано много скоро имаш поводи за радост.

*
« Отговор #9 -: Април 07, 2006, 11:19:57 am »
Да за накрая на цикъла говоря.
В началото е 6 мм, към овуто става макс 9-12.  :(
Дано с времето да порастне..
При мен поне трябва да се нормализират хормоните, че е голяма бъркотия там...
Не знам, ако пия витамин Е дали няма да помогне, някъде бях чела, че вит. Е или А помага за въстановяване на лигавицата.
Ще питам лекаря другия път...
*
« Отговор #10 -: Април 07, 2006, 11:20:50 am »
Цитат на: tochica
Elvi,извинявай за глупавия въпрос но как разбираш че ти е изтънена лигавицата?При преглед с ехограф ли?Питам защото мен ме стъргаха 3 пъти за един месец и вече една година цикъла ми е по 3 капки и незнам как да го нормализирам

Точице, както ти е казала Елви, с ултразвук се мери лигавицата.
Не е добре това че цикъла ти е по няколко капки. Значи е тънка.
И моя е такъв мижав и оскъден.

П.п. във 1вия подфорум "опити за забременяване" има една тема Лигавицата на матката
... и там сме се посъбрали такива с тънка лигавица и обменяме опит и идеи. ако не си я видяла, може там да следиш инфото.
Обезателно обаче трябва нещо да се предприеме, защото сама знаеш че при тънка лигавица дори да има оплождане, яйцето няма къде и как да се закрепи. Пиши после как се развиват нещата при теб.

*
« Отговор #11 -: Април 07, 2006, 11:28:13 am »
Цитат на: Elvi
Да за накрая на цикъла говоря.
В началото е 6 мм, към овуто става макс 9-12.  :(
Дано с времето да порастне..
При мен поне трябва да се нормализират хормоните, че е голяма бъркотия там...
Не знам, ако пия витамин Е дали няма да помогне, някъде бях чела, че вит. Е или А помага за въстановяване на лигавицата.
Ще питам лекаря другия път...

Елви, питай... и да те помоля после да пишеш в темата "Лигавицата на матката"...
Много ми се ще на едно място, за да не е разпокъсано, да съберем повечко опит и идеи кое и как влияе и какъв е начина да се оправи лигавицата.
Аз самата като имам повече информация по въпроса ще се отчитам в темата за лигавицата.
МНого късмет и на теб ти желая, почини си известно време, за да се нормализират хормоналните нива.
 Вит. Е влияе на репродуктивната система. Аз сега пия и него и разни билки.. да видим дали ще има някакъв ефект, ще отчета резултата след месец в другата тема.

*

Anonymous

« Отговор #12 -: Април 07, 2006, 13:06:02 pm »
срам ме е малко,че не разбрах-но вит.Е как се пие,всеки ден определената доза,така ли  :oops: