вече втори цикъл подред си меря всяка сутрин базалната температура. по принцип цикъла ми никога не е бил редовен (не съм правила изследвания за причините) но при предишния цикъл точно 14 дни преди да ми дойде температурата ми скочи с около 5 десети, но не премина границата от 37.00 градуса. Достигна около 36.8 и се задържа така докато не ми дойде. В друг форум прочетох едно мнение според което няма значение че температурата се е повишила и ясно се виждат 2 фази на цикъла ако температурата през втората фаза не се качи над 37.00 градуса. Според тях не е настъпила обулация, въпреки че имах и всички други симптоми за това (цервикална слуз, болки в гърдите). Да отбележа че си меря температурата в устата, ако това е от значение за да ми отговорите.
Този цикъл определено имам отклонения - вече 50 дни не ми е дошло а температурата си е закована на 36.2 (изключвам развален дигитален термометър). Очаквам да ми дойде всеки момент защото ми се появи кафеникаво течение след което обикновено ми идва, но ме смущава че не съм овулирала.
Друга подробност е че спрях противозачатъчните преди 4 цикъла, които взимах 4-5 години и може би хормоните ми не са още наред. А ми ги бяха изписали да ми нормализират цикъла.