0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

malinka

базалната температура
« -: Април 06, 2006, 11:35:34 am »
вече втори цикъл подред си меря всяка сутрин базалната температура. по принцип цикъла ми никога не е бил редовен (не съм правила изследвания за причините) но при предишния цикъл точно 14 дни преди да ми дойде температурата ми скочи с около 5 десети, но не премина границата от 37.00 градуса. Достигна около 36.8 и се задържа така докато не ми дойде. В друг форум прочетох едно мнение според което няма значение че температурата се е повишила и ясно се виждат 2 фази на цикъла ако температурата през втората фаза не се качи над 37.00 градуса. Според тях не е настъпила обулация, въпреки че имах и всички други симптоми за това (цервикална слуз, болки в гърдите). Да отбележа че си меря температурата в устата, ако това е от значение за да ми отговорите.
Този цикъл определено имам отклонения - вече 50 дни не ми е дошло а температурата си е закована на 36.2 (изключвам развален дигитален термометър). Очаквам да ми дойде всеки момент защото ми се появи кафеникаво течение след което обикновено ми идва, но ме смущава че не съм овулирала.
Друга подробност е че спрях противозачатъчните преди 4 цикъла, които взимах 4-5 години и може би хормоните ми не са още наред. А ми ги бяха изписали да ми нормализират цикъла.
*

malinka

базалната температура
« Отговор #1 -: Април 06, 2006, 11:37:42 am »
конкретния ми въпрос е имала ли съм въобще овулация при предходния ми цикъл след като температурата във втората фаза не е превишила 37.00 градуса?
базалната температура
« Отговор #2 -: Април 06, 2006, 12:23:06 pm »
Температурата измерена в устатата е с няколко десети по-ниска от ректално измерената темпераура.
Тоест теоретично температурата ти може да е била над 37 градуса.
Но е важно да има ясно изразена двуфазност в графиката, която според теб има.
По-лесно за разбиране ще бъде ако можеш д апокажеш графиката си
*

malinka

базалната температура
« Отговор #3 -: Април 06, 2006, 13:19:07 pm »
нямам съмнения относно двуфазността на тази графика. Мерси за отговора. Определено ми подейства успокояващо.
А до колко е нормално да има графики без овулация(визирам сегашния си цикъл)?Това винаги ли означава проблеми?
базалната температура
« Отговор #4 -: Април 06, 2006, 14:02:30 pm »
Според това, което съм чела понякога се случва някой цикъл да няма овулация, но ако са да кажем три трябва да се обърне внимание.
И друго- при някои жени метода с базалната температура не е достоверен начин за проследяване на овулация
*

malinka

базалната температура
« Отговор #5 -: Април 06, 2006, 15:52:40 pm »
три последователни пъти ли или три пъти в годината имаш предвид?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
базалната температура
« Отговор #6 -: Април 07, 2006, 03:07:49 am »
това за 37-те градуса във втора фаза като задължително условия за наличието на овулация е една дървеняшка заблуда, която мине-не мине време и някой пак тиражира из форумите.
няма такова нещо!
единствено е важно да има двуфазност!
пише го в обясненията към всички статии, календари и т.н. за базална температура.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!