0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Здравейте момичета ето накрая и моите хормони. Тестостеронът ми е височък и пролактина също, но нещот което най-много ме притеснява е FSH. Той също е завишен и може ли да има връзка това завишение със задържаният фоликул който имах през този месец. Въобще ще съм благодарна на мнения и коментари тъй като това е нова материя за мен.

TSH                1,99 - ( 0,25 - 5,0 )
FT3                 1,93 - ( 1,4  - 4,2 )
FT4                 1,2  - ( 0,8  - 2,0 )
TAT                 0,37 - ( N<1,1 )
MAT                1,03 - ( N<1,1 )
Testosterone    1,6 - ( 0,2 - 0,8 )
Prolactin          16,4 - ( до 15 )
FSH                 15,3 - ( до 12)
LH                   7,13 - ( 1 - 15 )
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Ето най-накрая и моите хормони!Помагайте!
« Отговор #1 -: Април 06, 2006, 23:19:51 pm »
Старлетче, мила, а тези хормони (фсх и лх) на трети ден ли си ги изследвала? Струва ми се логично ако имаш задържан фоликул да е налице хормонален дисбаланс, защо пък реши точно в този цикъл да ги изследваш?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Starlet

• 1937
« Отговор #2 -: Април 06, 2006, 23:26:44 pm »
Цитат на: rally_g
Старлетче, мила, а тези хормони (фсх и лх) на трети ден ли си ги изследвала? Струва ми се логично ако имаш задържан фоликул да е налице хормонален дисбаланс, защо пък реши точно в този цикъл да ги изследваш?

Ох, забравила съм да напиша тази подробност. Простете. Хормоните са правени на 3-ти ден. А защо точно в този цикъл - защото беше голяма борба с лекарката (местната ендокриноложка) за направление, а то важи само месец. Но това е друга тема. Според местната лекарка това че съм имала задържан фоликиул нямало значение, но посетих и  друг ендо кринолого който изказва обратното мнение. Сега незнам на кого да вярвам. А иначе изследванията ще ги повторя новият МЦ.
*
« Отговор #3 -: Април 07, 2006, 17:52:28 pm »
Ох, Звездичката! Ами като си мисля тук... има начин да ти се помогне. Идваш ми на гости във Варна и ще те черпя един преглед при д-р Сарджева. Е, след прегледа може и с биричка да те почерпя  :lol:

*
« Отговор #4 -: Април 07, 2006, 19:15:08 pm »
Ох милата ми Звездичка
Току що питах моят лекар и той ми каза, че задържаният фоликул няма нищо общо с високото ниво на ФСХ, както нямат общо ФСХ със висок Тестостерон. Защо не си направиш ново хормонално изследване на следващият цикъл, но в друга лаборатория и ако тогава също е високо това ФСХ ще се наложи да пуснеш и Инхибина  :wink:
*

Starlet

• 1937
« Отговор #5 -: Април 10, 2006, 09:06:28 am »
Цитат на: missy
Ох милата ми Звездичка
Току що питах моят лекар и той ми каза, че задържаният фоликул няма нищо общо с високото ниво на ФСХ, както нямат общо ФСХ със висок Тестостерон. Защо не си направиш ново хормонално изследване на следващият цикъл, но в друга лаборатория и ако тогава също е високо това ФСХ ще се наложи да пуснеш и Инхибина  :wink:

Благодаря ви момичета за отговорите  :D !!! За повторното изследване ще го направя. Но вече ме е страх какво ще става ако се окаже най-страшното  :( Въобще ще имам ли някакъв шанс  :(
*
« Отговор #6 -: Април 11, 2006, 12:37:47 pm »
Абе как да нямаш шанс бре. Я се спри. Нищо страшно няма да се окаже. Ще извадя пръчката да знаеш ейййй  :wink:  :bighug: