Трета градска не е единственото място където бяхме, но беше последното и според мен там са най-добрите за ехокардиография. Първо доц. Томова откри проблема, но на нас не ни стана съвсем ясно какъв е точно проблема и колко е сериозно, а тя само ни говореше за махане на плода. В Майчин дом също не разбират от това, но след Томова бяхме и там при Димитрова. Те двете се чуха по телефона и Димитрова ни очакваше, надявахме се на независимо мнение, а тя за няколко минути ме видя и каза, че потвърждава диагнозата или по-скоро каза, че няма да ревизира казаното от Томова, което за нас не беше независимо мнение. След това проучих къде може да получим още поне едно компетентно мнение и това беше трета градска, разбрах че там са най-добрите по детска кардиохирургия. Бяхме при д-р Велковски. Човека ни обясни подробно всичко и какви са вариантите. Въпреки лошата новина с мъжа ми бяхме убедени, че сме попаднали точно на когото трябва, а и мнението му беше напълно независимо, без да знае, че сме били при Томова и какво е написала тя. До тогава имахме и надежда, че може да има някакво по-добре решение, но за съжаление не е така.
Мазнейкова е много добра за фетална морфология, но не умее да гледа сърцето на плода. При нея бяхме в 16гс и тя не се ангажира да гледа сърцето, а и каза че е още рано, но ни препоръча Томова или трета градска.