0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Хидротубация-3 дни последователно?
« Отговор #40 -: Април 15, 2006, 09:02:19 am »
Галилео, хидротубация и пертубация /продухване/ са две съвсем различни неща.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #41 -: Април 15, 2006, 09:23:19 am »
Да,Лали така е.Аз миналата година имах 3 пертубации(продухвания) с газ,сега правя хидротубация с антибиотик.Галилео ти какви по-точно процедури правиш?
П.П.и междудругото съм много доволна от продухването мин.година,защото след третото забременях на 2 месец.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #42 -: Април 15, 2006, 09:24:34 am »
Пиера, само се чудя за какво са ти толкова процедури. Загуба на време и пари. Да не говорим, че може и инфекция да си натресеш.
Тръбите или са проходими, или не. След това се преминава на следваща стъпка в зависимост от резултата.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #43 -: Април 15, 2006, 09:28:49 am »
Защото след първия аборт имах леки слепвания и запушване на тръбите и след 3 продухвания през 3 месеца и 2 физиотерапии,забременях отново(за жалост неуспешно).А сега правих хидротубациите,да разберем има ли проходимост,защото имам 2 кюретажа за 5 дена след втория мисед и хламидиална инфекция.И просто ме е страх да не стане някоя извънматочна и за профилактика също.А това възпаление от какво може да се получи?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #44 -: Април 15, 2006, 09:42:37 am »
Всичко това може да се свърши с една процедура. Струва ми се, че вървиш по пътя на едно момиче от бг-мамма /мисля, че Мече се казваше?/, което беше направило 40 хидротубации :roll:  :?:  :idea:
Преосмисли целите на лекаря.
Освен това пертубацията е вече остарял и отречен метод. Приема се, че е е по-скоро опасен, отколкото полезен.
Всяка процедура води със себе си опасността от вкарването на бактерии, така че не е много желателно  погледнато от тази страна да се подлагаш на толкова интервенции.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #45 -: Април 15, 2006, 09:54:15 am »
И аз така разбрах за пертубацията.Ама това с 40 процедури 8O  8O  8O .Мерси за съвета Лали,аз наистина спирам вече :)
« Отговор #46 -: Април 15, 2006, 21:12:23 pm »
Пиера хидротубация правя с антибиотик "Гентамицин" и се надявам резултата ми да е добър след като отида пак на цветна снимка.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #47 -: Април 15, 2006, 21:24:56 pm »
Аз цветна снимка никога не съм правила.Желая ти успех!
« Отговор #48 -: Април 15, 2006, 22:52:15 pm »
Благодаря Пиера и дано не ти се налага да правиш цветна.