0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

joshi

Питам за заплащането-тук и там
« -: Април 11, 2006, 12:29:49 pm »
Здравейте!
Аз сам нова .Днес посетих мед.център за репродуктивно здраве"София".Бях с направление и не ми взеха пари,но след това сумите са доста височки(поне така ми се виждат) , и ако трябва да давам по 20,30 или повече лева ще ми дойде много.Въпросът ми е следния-ако отида в майчин дом ще се плаща ли така или само потребителската такса?Ако някоя от вас ходи там и има наблюдениермолярнека го сподели.
Благодаря предварително.
*

Anonymous

« Отговор #1 -: Април 11, 2006, 13:34:58 pm »
"Сериозните" центрове са тези на Владимиров /София/, Стаменов /Надежда/ и Щерев. Подчертано най-евтино е при Стаменов, но пък напливът от пациенти е много голям. В Св.  София /Тина Киркова/ или Майчин дом ще ти излезе по-евтино, но пък качеството на услугите е несравнимо по-лошо. Най-вероятно само ще си загубиш времето там.
Re: Питам за заплащането-тук и там
« Отговор #2 -: Април 11, 2006, 17:01:08 pm »
joshi, ако искаш качествено и точно обслужване, ще трябва да плащаш. И най-дорбе да е, както ти е казал госта, в някоя Специализирана клиника по стерилитет. Разрови се из форума и реши, коя да е "твоята" клиника. Става въпрос за здравето ти и в такъв случай, мисля че не може да става дума за спестяване на пари.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #3 -: Април 12, 2006, 11:38:41 am »
Ако проблемът ти е стерилитет Майчин дом определено не става, може само за операции, ако не дай Боже се наложат.
Благодаря ти, Бени!

*

balmi

« Отговор #4 -: Април 13, 2006, 11:39:04 am »
Аз съм ходила в Шейново, където никога не приемаха направление и всеки път ми взимаха по 25-30лева за УЗ преглед.
Била съм и в Майчин Дом, където  само за да прекрачиш прага на кабинета ти взимат по 30 лева, дори само за да им зададеш въпрос или да ти напишат рецепта.  Моят съвет е да  губиш време по държавни болници. Ще те оскубят и резултат няма да има. Много успех ти желая !!!
« Отговор #5 -: Април 13, 2006, 12:01:19 pm »
И аз подкрепям мнението на момичетата. Всички са ти го казали: в държавните болници хем ще ти вземат направлението, т.е. ще получат пари от Здравната каса за тебе, хем ще ти искат пари по един или друг начин. А в добавка няма да има резултат и няма да ти излезе по-евтино. Даже може и по-скъпо да ти излезе  :wink:
И моят опит с Майчин дом специално показва същото: питах дали приемат направления по телефона, казаха ми да; отивам си с направлението и се оказва, че не приемали и трябва да си платя 15 лева и то само за раговор с лекарката, без преглед, само по документите, които носех и то набързо, защото междувременно влезе и друга пациентка (май беше от лежащо болните там) за някаква процедура и разговорът беше прекратен с думите, че имала и друга работа. Да добавя, че си почакаха порядъчно пред кабинета и въпреки обявеното приемно време, лекарката се появи там повече от час след него.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Април 13, 2006, 14:04:40 pm »
за стерилитет в държавна болница не се ходи.
това е изводът от опита на много жени.
и не си мислете, че в държавните болници за амбулаторен прием не се плаща. плаща се и още как... само че, понеже се плаща нерегламентирано, срещу парите си обикновено няма да получите нужното внимание.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #7 -: Април 13, 2006, 14:08:54 pm »
мдаа, а после се оплакваме, че частните гинеколози са скъпари
« Отговор #8 -: Април 13, 2006, 14:19:22 pm »
Цитат на: manhattan
мдаа, а после се оплакваме, че частните гинеколози са скъпари

Ами това е защото за съжаление много жени не могат да си позволят да плащат. Но като се стигне до необходимост от адекватно лечение, аз предпочитам да си платя по регламентирани цени (от които мога предварително да си направя сметката дали мога да си ги позволя или не) и да ми обърнат нужното внимание, а не хем да се чудя колко ли ще ми поискат в държавната болница на ръка, хем да няма полза от лечението. И в този ред на мисли излиза, че у нас който няма пари, няма да се лекува. Ами пазарна икономика, това е положението  :x
« Отговор #9 -: Април 13, 2006, 14:35:53 pm »
Цитат на: pkoprinkova
[ И в този ред на мисли излиза, че у нас който няма пари, няма да се лекува. Ами пазарна икономика, това е положението  :x

Да, така излиза. Особено, що се отнася да стерилитета-хем не е животозастрашаващ, за да ти плащат нещо, хем трудно се диагностицира и лекува, поради спецификата си.
Аз просто не знам докъде ще ми стигнат финансовите възможности. Само се надявам, да не дойде момент, когато да се откажа от лечението. :(
*

joshi

« Отговор #10 -: Април 13, 2006, 14:57:03 pm »
Благодаря Ви за отговорите.Въпроса ме не беше продиктуван от желанието да спестя пари при решаването на този проблем,а по-точно от липсата на такива.Професията ми е учител и единствено с това си изкарвам месечното възнаграждение :)  :) Е,ще се справим!!!Благодаря отново.
« Отговор #11 -: Април 13, 2006, 14:59:47 pm »
Цитат на: alia_alia

Само се надявам, да не дойде момент, когато да се откажа от лечението. :(

Ами и аз съм така  :oops:  :(
И без това вече имам заем, а може да се наложи и нов да вземам  :(
Joshi, един съвет: цените при Стаменов са по-приемливи  :wink:
*

joshi

« Отговор #12 -: Април 13, 2006, 15:30:06 pm »
сега сте погледна за него в сайта