0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kamii

Последно лекаря ми обяснява, че това е съвсем обикновена процедура и може да се направи във всеки кабинет. Понеже е с материал на мъжа ми  - като попитах за обработка на спермата каза няма нужда, понеже мъжа ми със сигурност няма никакви болести които да ми предаде. Аз не мога да споря с доктор по тази тема, ама ми се струва нередно  и няма да се подложа. Със сигурност обаче има жени които ще се съгласят . Кажете сега толкова ли са неграмотни гинеколозите - чувала съм и на  други места да го прилагат. Какви може да са вредните последици за жената от една такава инсеминация?
*
Вътрематочна инсеминация в обикновен кабинет
« Отговор #1 -: Април 12, 2006, 12:16:46 pm »
Да предаде болест ли  8O  8O  8O  8O
Доколкото ми е известно, ама материалът на мъжа се обработва с цел ускоряване на плувците и "изчистване" на фира-та....
Иначе какви са тия глупости... при обикновен кекс с мъжа ти ко прайм
В очакване ....
« Отговор #2 -: Април 12, 2006, 12:20:34 pm »
Не съм специалист, но съм чела, че когато е вътрематочна  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави обработка! Който е по-наясно да сподели.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Април 12, 2006, 12:28:04 pm »
Госте, не прави експерименти с тялото си.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Вътрематочна инсеминация в обикновен кабинет
« Отговор #4 -: Април 12, 2006, 14:42:38 pm »
Цитат на: kamii
като попитах за обработка на спермата каза няма нужда, понеже мъжа ми със сигурност няма никакви болести които да ми предаде.

Ох... Кой е този доктор  :cry:

Рискове при вътрематочна инсеминация с необработена сперма
*
« Отговор #5 -: Април 12, 2006, 14:51:13 pm »
Зайко, добре че пусна тази статия. :)

Тъкмо се канех и аз да обяснявам защо е необходима обработката на материала и че това не е само и единствено капацитация.

ПРиродата е създала естествени механизми през цервикалната слуз да преминават само опашатите , и всички други неща се "филтрират" през нея.(левкоцити, бактерии и т.н.)

АКо не се направи тази "филтрация" на спермата при инсето.... рисковете от инфекции са големи.

В статията ги пише всичките тези неща, просто казвах с 2 думи, за който не му се чете....
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #6 -: Април 12, 2006, 15:01:50 pm »
Моят съвет kamii е да не рискуваш и да смениш лекаря евентуално. Това което ти е казал е просто несериозно.  :x
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #7 -: Април 12, 2006, 15:27:09 pm »
Kamii, това да не е предложение от д-р А. Саха? Защото и на мен ми предалагаше такова нещо и повече не съм ходила при него. Особено като прочетох за рисковете - мисля, че бях питала Зайчето и тя ми беше дала да прочета за тях.

*

kamii

« Отговор #8 -: Април 12, 2006, 16:23:30 pm »
Не е Саха - явно е масова практика при гинеколозите, щом и на теб са ти го предлагали.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #9 -: Април 12, 2006, 16:26:21 pm »
Цитат на: kamii
Не е Саха - явно е масова практика при гинеколозите, щом и на теб са ти го предлагали.

Момичета пишете имената на лекарите без притеснение. Така повече жени ще бъдат информирани и предпазени от лекарски грешки и немърливост. Да не говорим за спекулацията (финансово) с тях. В крайна сметка форума е за това да си помагаме, а това също е начин да помогнеш на другите!!! :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #10 -: Април 12, 2006, 16:38:22 pm »
Ами и на мен преди време ми правиха 3 точно такива инсеминации.
 Без абсолютно никаква обработка. Доктора слагаше някакъв разтвор във стерилния контейнер със спермата. Разбъркваше и готово.
И аз тогава питах за някака обработка, но той ме увери че именно това е въпросната обработка. Щото тая течност дето я доливал правила плувците още по-бързи и издръжливи.
И като човек не знае се хваща на такива врели-некипели.
За щастие изкарах голям късмет и не получих никакво възпаление или инфекция. Но сега като помисля на какво съм подлагала организма си настръхвам.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #11 -: Април 12, 2006, 20:23:19 pm »
Мила направо си смени лекаря!!!!!!!Това което ти каза е много безотговорно!!!!!!!Не се съгласявай на това!!!!Много е опасно!!!!
Послушай момичета :!:  :!:  :!: