0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля помагайте с коментари  osi_10 Иска ми се да разбера повече неща за това, защото ми се случи странно нещо :ask:  , поне аз не мога точно да си го обясня съвсем: досега каквито и стимулации да съм имала - с гонал или с пурегон, или с мерионал ... в резултат все едно и също кажи речи 7-8 фуликули се получават на края за вадене, а сега изведнъж се виждат само 4 ...! Чудя се на какво ли може да се дължи това, честно казано съм леко разтревожена и изненадана, та ака някой нещо знае по въпроса нека да каже....Естествено, че док. ме успокои, че всеки път си е различен и че е важно да са качествени, а не да са голяма бройка, но въпреки това съм смутена от този резултат..., дали е от схемата на стимулация, дали е до лекарствата или е до възрастта че напредва - вече съм на 37 години...на какво може да се дължи тази промяна в резултата? 
:bori_020:
« Последна редакция: Юли 24, 2009, 09:43:36 am от rally_pat »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: Брой на фуликулите при стимулация?
« Отговор #1 -: Юли 23, 2009, 17:50:48 pm »
Ами той доктора добре го е казал, че всеки път е различно и по- важно е качеството, не се притеснявай. А ако си в самото начало на стимулацията може и да се появят нови фоликули. Сега с какво те стимулират, може и от лекарствата да е?

Успех  :)
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 17:52:29 pm от Lia »
« Отговор #2 -: Юли 23, 2009, 20:49:46 pm »
Момичета, говорих по-подробно с доктора и той ми разясни малък но съществен детайл,  :lol: разбрах защо се получава това - всъщност целенсочено ми е избран протокол с по-продължителна и по-бавна стимулация, в резултат на това се получава по-малък брой яйцеклитки, но по-качествени, и затова и блокиращите инжекции продължават ежедневно по време и на самата стимулация.Абе аз видях че е по-различен протокола от досегашните ми ама знам ли....:P Хайде сега да става работата вече  :bori_013: :bori_009:  :bori_011:  :bori_017:

« Отговор #3 -: Юли 23, 2009, 22:45:06 pm »
Marina15,
Разкажи по-подробно за твоя вид стимулация, че и аз имам съмнения, че образувам много, но некачествени яйцеклетки.
« Отговор #4 -: Юли 24, 2009, 00:53:44 am »
Ами не мога да кажа, че разбирам от тези неща, но излиза че има и друг вид дълъг протокол, който се различава от тези които познаваме-блокиране с 1 инжекция в определен ден и когато ти дойде цикъла след това но 5-6 ден се започва стимулацията с инжекции.
Този протокол е малко по-друг-пият се противозачатъчните 2-3 месеца и на 2-ри ден след спиране на хапчетата започват сутрин инжекции за блокиране, но са всеки ден по 1бр. и продължават заедно със стимулацията след това до края. Стимулацията започва някъде 10 дни след това - докторите определят дата точно кога. И после при стимулацията се следят пак хормони и с ултразвук фуликулите, като стремежът е да стават по-бавно и постепенно.

*
Re: Брой на фоликулите при стимулация?
« Отговор #5 -: Юли 24, 2009, 21:26:00 pm »
Ами не мога да кажа, че разбирам от тези неща, но излиза че има и друг вид дълъг протокол, който се различава от тези които познаваме-блокиране с 1 инжекция в определен ден и когато ти дойде цикъла след това но 5-6 ден се започва стимулацията с инжекции.
Този протокол е малко по-друг-пият се противозачатъчните 2-3 месеца и на 2-ри ден след спиране на хапчетата започват сутрин инжекции за блокиране, но са всеки ден по 1бр. и продължават заедно със стимулацията след това до края. Стимулацията започва някъде 10 дни след това - докторите определят дата точно кога. И после при стимулацията се следят пак хормони и с ултразвук фуликулите, като стремежът е да стават по-бавно и постепенно.
По този начин имаше едно момиче с мен на стимулация. Днес и беше пункцията, имаше над 15 фоликула. Не знам колко яйцеклетки са и извадили.
Марина, най-искрено ти желая това да е твоят протокол. При мен броят на фоликулите намалява пропорционално на нарастването на годините.  :lol:

« Отговор #6 -: Юли 25, 2009, 00:03:41 am »
То интересното е и друго, че аз си мислех дали не са ми малко инжекциите, че обикновено с много минавам, а те дори още ми ги намалиха сега при прегледа  :ask:.... Аз и такива подозрения имам за възрастта-то натам вървим неизбежно,  иначе за сега нямам ужким намален яйчников резерв и все още се надявам да си имам яйцеклетки, че като гледам някои други дами не само 1-во ами и с 2-ро са на път вече, пък ние още тъпчем на едно място....   osi_15
« Последна редакция: Юли 25, 2009, 00:07:20 am от marina15 »

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #7 -: Юли 25, 2009, 20:46:52 pm »
За първи път чувам за такъв тип стимулация. Дано това да се окаже правилния подход при теб! Надявам се, че и занапред ще споделяш как се развиват нещата.  :P
Би ли споделила в коя клиника си?
« Отговор #8 -: Юли 25, 2009, 21:24:51 pm »
По този дълъг протокол съм правила вече две иксита. При първия нямах противозачатъчни. Започва се с блокиращите инж. около седмица преди очаквания цикъл. На втори ден от цикъла се започва и стимуладията, заедно с блокиращите и т.н. Дано това е твоят начин за успех! Първият път ми извадиха 10 яйцеклетки. Втория 4. Не е от ЕГН-то  :balk_100: Между двата опита минаха само 3-4 месеца.
« Отговор #9 -: Юли 26, 2009, 23:32:15 pm »
Аз съм била в повечето клиники при нашите най-големи "свитила"-за съжаление вече станаха 5 опита инвитро досега, някои от тях с бременности и миседи след това. Но мисълта ми, е че  досегашния "дълъг" протокол навсякъде е бил блокиране с 1 инжекция и после като дойде МЦ се започва стимулацията от 5-6-ти ден на цикъла и продължава 8-12 дни индивидуално при всеки. Доколкото разбирам, то това е всъщност най-дългия протокол сега който аз правя - явно някаква разновидност.
« Последна редакция: Юли 26, 2009, 23:34:20 pm от marina15 »

« Отговор #10 -: Юли 27, 2009, 00:39:34 am »
моята стимулация беше по къс протокол, общо 1700 ед. Пурегон и 5 ампули Оргалутран, извадени 17 яйцеклетки. ЕТ на 5 ден 1 ембрион. преди 20 дни направи годинкка. Успех на всички.
« Отговор #11 -: Август 14, 2009, 16:47:26 pm »
Да явно, че тази стимулация, както се усъмних в началото наистина не беше сполучлива за мен - ето го и резултата днес на 12-ти ден от трансфера на 2 ембриона в крайна сметка!! и като равносметка резултата е отрицателен 0,1 при референтни стойности 0-3. Дори нямаше имплантация този път, за разлика от последните ми 3 опита инвитро...
И за информация - опитът беше в МЦ "Афродита" и съжалявам , че им се доверих, поради невъзможността ми да излизам от работа и да чакам и това, че се надявах че една промяна в нещата би могла да доведе до положителен резултат. уви  osi_16, пак не стана ....  osi_7