.. и като съм почнала, някак не успявам да спра, макар, че с доста закъснение се включих в темата и след доста колебания....
Рядко стигам до "Емоционални", защото отделям цялото си възможно време да препрочитам по хиляди пъти по-"практичните" теми, нагоре в списъка. И сега, като кликнах случйно тук, направо ми бръкнахте в сърцето. Сякаш половината думи тук, аз съм ги писла. Или по-точно, бих искала да можех и аз да ги напиша така добре. Да изразя така добре противоречивите си чувства и мисли.
Ето, в неделя ще кръщаваме племенницата ми - едно прелестно създание, което обожавам. Майка й също е прекрасен човек, с добро сърце. Много е мила и внимателна, искренно вярваща и знам, че искренно се моли за нас (нещо, което аз самата трудно постигам). Обичам ги и двете. И по-големият племенник, баткото-умник, също. Искренно се радвам на щастието им. Искам да купя най-хубавия подарък на малката кукла... И не разбирам, защо във всичко това има 2 капки горчилка? Не е завист, защото те заслужават щастието си. По-скоро е някаква обида - Нима аз не заслужавам същото??
И още нещо странно не мога да си обясня. Защо понякога нямам желание да гушна племенницата си?! Не винаги, но понякога се получава. Тя е толкова красива и винаги се разтапям като я гледам. Мога да я гледам с часове. Но ръцете ми сякаш не се подчиняват на мисълта и имат собствени чувства?!
даа... изглежда не случайно, точно днес, попадам на тази тема... Вие, момичета, сте отговорите на моите въпроси. И моето упование.
Аз не съм от хората, които вярват, че Господ ни праща изпитания колкото можем да понесем, за да кали вярата ни и т.н. Смятам, че Господ ни праща изпитанията на съвсем случаен принцип - на кой каквото се падне. И само от нас зависи дали ще оцелеем, дали ще се справим или нашият дял изпитания ще се окаже прекалено бреме за нас и ще ни смачка.
Бих искала да имах по-силна вяра. Ако я имах, тя щеше да ми бъде опора. Но нещо не ме бива във вярата и в молитвите. И в суеверията дори се оказа, че не ме бива - почти всичките се разпаднаха по пътя до тук.
Затова търся опорите си в прагматичните неща и отговори на въпросте си - в написното тук от други момичета, минали по моя път. И ще се радвам на техните бременности много повече, отколкото на младите, спонтанно зачеващи майки, които вечно се оплакват, колко им е тежко. И, да, няма да чувствам грам вина за това.
И така, минутката ми за самосъжаление свърши.
Утре започвам нов опит ИКСИ, с нови страхове и ОГРОМНА НОВА НАДЕЖДА. Този път трябва да успея! Този път ще бъде МОЯТ щастлив миг. Защото нямам време да чакам повече. Защото трябва да стане точно сега!
Имам нужда от всичката сила и вяра на света. Затова багодаря, момичета, че ме изслушахте! Че ме изтърпяхте да си поплача на рамото ви. Че ви има. Че заради вас се престраших да излея душата си, преди да ми е "спрял тока" от страх... Знам, че бихте ме разбрали и без думи.