Имам приятелка, която в момента е бременна за втори път. Тя е на моята възраст, първото им дете е във втори клас. Когато разбрах се зарадвах повече от нея, бях искренна, много и завиждах и исках да съм на нейно място......., а тя ми разказваше за проблемите с първата бременност/неразположения/ и с досада споделяше за чакащите я проблеми със сегашната.
Мисля си, за да забременеем и да имаме "техните" проблеми, ние правим толкова усилия, влагаме непосилни за много от нас средства, надежди, ставаме роби на мечтата си.
За мен, целия свят е инвитро, процедурата, която ще осмисли живота ми. Не знам какво още ще ми коства моята мечта, но съм сигурна, че скоро няма да се откажа да мечтая.
До момента сме направили няколко инсеминации и три инвитро процедури. Първото ми инвитро беше успешно, но направих спонтанен аборт в 14г.с., докато бях бременна най-големия ми кошмар беше "да не загубя бебето", за съжаление той се сбъдна и въпреки "трагедията ми", бях щастлива, че успях да почуствам бременността и радостта от очакваното щастие. Последваха две неуспешни процедури, които ни най-молко не ме обезкуражиха, напротив, аз вярвам, че ще забременея, непременно ще забременея, следващия път. Чувствата, които изпитваме /завист/ са от мъка и смятам, че не бива да се срамуваме от тях. Ние сме много по силни от всички, и трябва да се гордеем със себе си. Аз се харесвам, въпреки чувствата към другите, които изпитвам по някога.