0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №44
« Отговор #200 -: Август 19, 2009, 17:15:14 pm »
Фибииииии, радвам се да те видя в тази темичка. :D Все се питах кога ще се решиш  :wink:...
Леко бременеене, момичета....

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #201 -: Август 19, 2009, 17:32:01 pm »
Fibo, White ти е писала вече за микробиологията - обикновено се прави към 3 месец.
White,  при Лазарова ще се мъчим, ама каквото съдбата нареди, то и предния път за нея се борихме, ама живи и здрави да сме, и всичко възможно най-успешно да приключи, пък все ми е тая при кого ще родя! ;)
Мише, ама не те ли хваща шубето понякога да го вдигаш твоя юнак, че бая пораснал си е вече :)
« Отговор #202 -: Август 19, 2009, 17:56:02 pm »
Фибчо, добре дошла в темичката :D
Ей,момичета вярно,че не трябва да си пренебрегвате децата,но избягвайте да ги вдигате!
Аз все още се чудя дали да си правя БХС,на 2-ри съм на втора ФМ и ще се консултирам с доки. :ask:
Лек ден! :bighug:

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #203 -: Август 19, 2009, 18:28:44 pm »
Мерси,златенца мои :D

Уайт,ами ще си чакам и да видим дали ще ми направят....аз съм в чужбина и не знам тука как се процедира ама като наближи ще се интересувам :D
Луцка,на тебе правиха ли ти в Испания? :?

Лека вечер на всички :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #204 -: Август 19, 2009, 20:31:14 pm »
Микробиологията ми не е много чиста - имам кандида, както и предполагах. Док ми изписа допълнително едно мазило и категорично отказа за други лекарствени препарати - на този етап от бременността били противопоказни.
Това не е вярно! Много по-опасно е нелекуването на влагалищни инфекции поради опасност от спукване на околоплодния мехур. Лекувах гъби в 15 г.с. със свещички.

Хммм, и кво правим сега!?  :ask:
При двама лекари ходих и двамата ми изписаха само мазила.  osi_10 
Все пак, надявам се, че тези мазила също лекуват гъбични инфекции!?
Аз точно от това се притеснявам, понеже имам завишени НК клетки и изрично ме предупредиха да се пазя от всякакви инфекции...

fibo, добре дошла! Лека бременност ти желая.
« Последна редакция: Август 19, 2009, 22:04:40 pm от twin »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #205 -: Август 20, 2009, 08:42:32 am »
Мише, ама не те ли хваща шубето понякога да го вдигаш твоя юнак, че бая пораснал си е вече :)

Хваща ме Ани4ко, само как ме хваща и контракции имам, пия Диаспорал и така.
Баба му ми помага, но има моменти които са си само наши.

Заради особенността на пъпната връв на 10-15 дни ходя на доплер.
Вярвам в добрия край на цялото това приключение, дано се случи!
Само да се роди здраво леденото ми момиче.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #206 -: Август 20, 2009, 14:35:37 pm »
Момичета помагайте - ужасно главоболие, започващо всеки ден по едно и също време след обяд, независимо от това дали съм се наспала, дали е горещо или не. Просто задължително ме заболява глава! Какво може да се пие при главоболие безопасно за бебето, че не смея нищо да взема...  :(
« Отговор #207 -: Август 20, 2009, 14:44:26 pm »
Curls, доколкото знам е нормално главоболието при бременност заради промяната в хормоналните нива.Доколкото знам може да вземаме по един парацетамол,но най-добре се консултирай с твоя лекар ако положението е нетърпимо.

« Отговор #208 -: Август 20, 2009, 14:52:45 pm »
Аз като най-нередовна тук  :oops: ще взема да си кажа и аз относно главоболието.
По принцип си меря кръвното преди да предприема каквото и да било,и тъй като в все ниско пия 3в1(нескафе),ям нещо сладичко или пия количка или нат.сокове-помага ми в доста случаи.Бях питала и доктора си за главоболието,и той ми каза че мога да пия парацетамол 1-2 пъти но да не прекалявам,но също така ми каза че няма да ми помогне кой знае колко.Така и непосмях да пия.
дано спре да те боли главицата,защото знам че е ужасно непоносимо и особенно като неможеш да вземеш хапче.

:sunshine:

*
« Отговор #209 -: Август 20, 2009, 15:04:16 pm »
Благодаря много за съветите, поне е успокояващо, че е нормално за бременността. :D Наистина не съм имала преди такива редовни главоболия. Опитвах с кола, кафе, сладко, но не помагат. Кръвното е нормално - премерих го. За парацетамола не знаех, но май ще се наложи да опитам с 1 ако продължава така...
Лека бременност на всички! preggo

П.П.Ако се сещате и за "бабешки методи" за облекчаване на главоболието - пишете!
*
« Отговор #210 -: Август 20, 2009, 15:14:37 pm »
Защо не пробваш с една къпра-мокриш я със студена вода и си я слагаш на челото.Мен това ме е успокоявало,дано ти помогне и на теб!

« Отговор #211 -: Август 20, 2009, 15:16:01 pm »
Привет за днес бременелки! Това с "гнезденето" и аз го знам, само че си мисля, че ми е раничко да ме хмаща :lol:, въпреки че дет се вика май не ме е пускало от предната бременност. Ами какво да правя - Дарето общо взето по земята прекарва по-голямата част от времето си.Ама.... Зарязах всичко! Каквото е - такова! Иначе за Дарето много ми помага мъжът ми. Обяснили сме и, че мама не може да я вдига, не може да ме мачка и рита.... И... общо взето за нея се грижат майка ми и мъжът ми. Не че не се грижа за нея, дори и да има някой. Мъжът ми понякога ми се кара, ама.... - като я виждам, че пада, какво - да стоя ли, ами отивам и я вдигам, какво да правя....Когато сме заедно с мъжът ми - грижите той ги полага. Мама само гушка и прави прически...
Не носете момичета децата - знам какво е, като ви погледнат малките оченца, ама - за отлепени плаценти чували ли сте?! Съкън!!!!Поверете тези грижи на някой друг - аз в началото плачех и много се измъчвах, че не мога да се грижа за детето си - ама...
Нали идва и друго живот и здраве! Нали и за него трябва да мисля! Нали и то ми е скъпо и на него треперим....После, като родим.... Всички грижи ще ни се възвърнат обратно с двойна сила :D!

За главоболието - и аз бях с такова в около 15-16седмица започна, не се повлияваше от нищо. Пиех по няколко парацетамола на ден.... После към 20 от самосебеси отмина. Наистина е от хормоналните нива, просто трябва да се изтърпи.
Цунки за всички ви!
*

elist

• **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
« Отговор #212 -: Август 20, 2009, 19:15:07 pm »
Здравейте и аз да се запиша,че май съм от най нередовните :lol:
 Гледам, че обсъждате контракциите,пък точно днеска корема ми е толкова стегнат.
Ужас. Това трябва да са контракции или .....? Аз не съм много наясно.Тука са едни жегиииии,а аз все казвах,че тук нямало.Голяма грешка :D. Точно като съм бременна трябва да има...
 Май колкото повече напредват седмиците толкова повече оплаквания.Пръстите на ръцете така ми се схващат,че вече не мога да спя,толкоеа ме боли.А корема ми расте със скороста на светлината 8O.Вече е огромен.Само двете ми принцеси да са добре,другото ще го преживея.Ама нали трябва и да се пооплача 8O :D. а Лисето каква ли ще стане?
  За гнезденето и мен май ме хвана. То ние сме и в ново жилище и съвсем.Искам всичко да е перфектно,как ме трае още милото и аз не знам. Нямам търпение да купим детската другата седмица вече е крайно време,че нали и покупките трябва да се изперат,изгладят и натъкмят :D. Аз мога да изкупя магазините.Всичко искамммм,нали толкова сме ги чакали принцесите и сега трябва да са най красивите.
    Лисе купувай купувай,че после,ако трябва наведнъж всичко по три 8O. Аз понякога по две и се озъбвам от цени.....Хич не е шега работа.
  Аз май се поулисах....
  ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИ!!!!ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ!!!

« Отговор #213 -: Август 20, 2009, 19:24:00 pm »
Здрвейте майчета!Добре дошли на новичките :wink:!Да кажа и аз нещо за главоболието,аз взимах парацетамол,помагаше ми.Какво става с Nincho,сигурно вече се е срещнала с малката си принцеса!?!Пожелавам леко бременеене на всички и много много :)!
*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #214 -: Август 20, 2009, 20:11:58 pm »
Фибче добре дошла при нас.Много се радвам да те видя тук.Пожелевам на теб и всички останали да се наслаждават на бременността си!!! preggo yahoo_17 yahoo_17
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #215 -: Август 20, 2009, 20:51:35 pm »
Фибче добре дошла при нас.Много се радвам да те видя тук.Пожелевам на теб и всички останали да се наслаждават на бременността си!!! preggo yahoo_17 yahoo_17
^
Здравейте мами и добре заварили  :D
Пимпе,мило... :D :D :D Ама как ти се радвам,беше се скрила нейде :wink:
Ако някой ми беше казал преди два месеца,че ще забременея естествено,щях да го изгоня от вкъщи :lol: :lol: :lol: Ама ей на,ставали Чудеса....слава на Боже :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #216 -: Август 21, 2009, 09:57:12 am »
Здравейте момичета  :P  Най-накрая и аз да се похваля с добри новини!  Днес бях на доктор и той потвърди бременност в края на 5та или началото на 6та г.с. Имаме си плодно сакче 5,7мм, видяхме сърдечна дейност, но не успяхме да я чуем, доктора каза че е още рано! Но нещо малко ме притеснява.  По принцип имам кафяво зацапване почти всеки ден, много е малко и  доктора каза че е нормално, но вчера изкървях повече от обикновено. На което той пак каза, че е нормално. Не искам да ставам параноичка, знам че в България дават лекарства за задържане при кървене. На някой случвало ли му се е да има такива зацапвания? Благодаря предварително и много усмивки и лека бременност желая на всички.

*
« Отговор #217 -: Август 21, 2009, 10:20:11 am »
Здравейте!
Фибчо и аз като теб и през ум не ми е минавало,че може да стане естествено,то за това и теста ми ми го купи на една приятелка мъжа и и ми го донесоха и казаха че чакат резултата,аз виках ли виках,но накрая като го направих излязох от банята по тиха от тревата.Е после се започна с едно виканеее...
Линаполи честито.Лека и спокойна бременност ти желая!Тук при зацапване изписват или дуфастон или утрогестан,защо не поговориш с доки,да ти изпише нещо.Аз пък знам че кървенето при бременност е често срещано,но не и нормално.Не знам все пак той е лекар.
Аз вчера бях на преглед,бебчо е добре,седеше си спокойно,доки каза че за пол ще си говорим другия път, а така се бях настроила.

*
« Отговор #218 -: Август 21, 2009, 10:26:09 am »
От известно време ви чета, но още не съм се записала при вас!
На 15.08 видяхме плоден сак отговарящ на края на 5 или началото на 6 г.с. Док каза, че за сърдечна дейност е рано. Може би на 24.08 ще се чуе.
linapoli, извинявам се ако прозвучи тъпо, но не знаех, че сърдечна дейност може да се види, преди да се чуе?! Някой да ме светне в това, че няма да мирясам...
« Отговор #219 -: Август 21, 2009, 10:26:28 am »
Благодаря Хриска, не живея в България и тук май много много не обръщат внимание на това зацапване, защото вече трима доктори ми казаха, че е нормално и да не се притеснявам. АМа аз нещо не мога да се успокоя! За съжаление ще си дойда в Родината чак края на октомври  :( Дано всичко е нормално дотогава, че ще полудея!

viki_vat -  на ехографа се видя движение на плодния сак и доктора каза, че това в биенето на сърцето, но е още рано за да го чуем!
« Последна редакция: Август 21, 2009, 10:29:54 am от linapoli »