0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ti

Имам температура вече 5 години -след едно преболедуване от вирусна пневмония лятото.До сега не я усещах и не ми пречеше .По принцип към 5-6 часа е максимума до 37,5.Сега съм в 8 г.с. и взех да я усещам.Дали ще се окаже пречка температурата на плода?И дали може да ми направи някакъв проблем в износването?Има ли някой на когото да му се е случвало нещо подобно?Леле колко много въпроси съм имала .......
Страшно много се притеснявам .Ще се радвам ако някой пише
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Температурата пречи ли при бременност ?
« Отговор #1 -: Април 13, 2006, 14:07:30 pm »
Цитат на: ti
Имам температура вече 5 години -след едно преболедуване от вирусна пневмония лятото.До сега не я усещах и не ми пречеше .По принцип към 5-6 часа е максимума до 37,5.Сега съм в 8 г.с. и взех да я усещам.Дали ще се окаже пречка температурата на плода?И дали може да ми направи някакъв проблем в износването?Има ли някой на когото да му се е случвало нещо подобно?Леле колко много въпроси съм имала .......
Страшно много се притеснявам .Ще се радвам ако някой пише

Не е нормално да имаш висока температува (имам предвид по-висока от нормалната ти). Как така 5 год  си с висока ТТ?  Какво казват лекарите?
5-6 часа имаш да кажеш 17-18.00 часа-тогава се отчита и по-висока ТТ, дори при здрави хора (ако нормалната ти ТТ е 36,6 , в 18.00 може да е 36.8 ).
На твое место бих се посъветвала с лекар веднага.
Високата ТТ говори ,че в тялото протича някакъв процес(възпалителен и с покачване на ТТ, тялото реагира и се бори)
При бременност ТТ се покачва под влияние на прогестерона ( с около 0,5-0,6 градуса, понякога и с 1.0).
Може да е от бременността, но това трябва да го каже лекар.
Високата температура е опасна за бебето.
След като се консултираш със специалист ,ще ни кажеш какво е казал,нали?
Пожелавам ти всичко да е наред и да имаш една спокойна бременност.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

ti

Температурата пречи ли при бременност ?
« Отговор #2 -: Април 13, 2006, 14:24:12 pm »
Идвинявам се за това, че не съм написала 17-18 ч.Значи преди време ходих къде ли не за тая температура.После се уморих и престанах.Нормално през деня ми е 36,9-37 градуса а надвечер се покачва до 37,5 .После постепенно сама си спада без да пия каквото и да било лекарство за температура.Питах моя личния лекар той каза ,,Няма  страшно "Но тогава не ми пречеше .А сега към 17 ч започва да ме втриса.Записах час при гинеколога си .След 30 мин съм там.Като се върна ще пиша какво е станало .Благодаря ти Денис
*

ti

« Отговор #3 -: Април 13, 2006, 15:53:42 pm »
Е ето ме на линия вече.Бебчо е пораснал почти двойно.Док ме успокоява ,че съм третата жена в неговата практика с температура .Другите 2 са родили силни и здрави бебета.Но на мен ми е така свито и притеснено че .... все ми са насълзени очите.Посъбраха се няколко доктора ,позавъртяха се и се оказа, че ще ми правят всякакви изследвания пак наново Да ви кажа чесно сториха ми се всички притеснени Утре сутрин са първите на гладно После ще пиша пак какво е станало.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Април 13, 2006, 16:05:40 pm »
Е ето ме на линия вече.Бебчо е пораснал почти двойно.Док ме успокоява ,че съм третата жена в неговата практика с температура .Другите 2 са родили силни и здрави бебета.Но на мен ми е така свито и притеснено че .... все ми са насълзени очите.Посъбраха се няколко доктора ,позавъртяха се и се оказа, че ще ми правят всякакви изследвания пак наново Да ви кажа чесно сториха ми се всички притеснени Утре сутрин са първите на гладно После ще пиша пак какво е станало.

Спокойно, всичко ще бъде наред.Температурата не е чак толкова висока. Дано да е от прогестерона.
Ще чакаме и ще стискаме палци всичко да се оправи.
 :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #5 -: Април 13, 2006, 16:25:08 pm »
ti, моята температура по-принцип също е по-висока от нормалната.
За нормална се смята около 36,6, която е усреднена стойност, а за да е усреднена означава, че има и по-ниски и по-високи.
Късно следобед температурата ми е 37,3, после спада. Това обикновено е в месеците, когато имам овулация или когато слагам утрогестан. И в двата случая прогестеронът е повишен, както е и при теб в момента :D
Хубаво е да се направят още изследвания, а ти бъди спокойна дотогава.
Като беше при лекаря мерихте ли температура? Пробвай да засечеш с два или три термометъра.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #6 -: Април 14, 2006, 11:31:50 am »
Ти, че при бременност може леко да се покачи т- разбра вече. Но ако си сигурна, че и преди да забременееш си я имала, това трябва да се изясни. Имаш ли някакви оплаквания от белите дробове- кашлица...? И откога ти е последната рентгенова снимка? /в никакъв случай не прави нова сега!/
*

ti

« Отговор #7 -: Април 14, 2006, 12:34:00 pm »
Значи температурата ми е такава от години.Сигурна съм защото тогава за 5дена ми поставиха 6 диагнози /бронхит,пневмония,бронхопневмония ,марсилска треска,ехинококова киста и накрая ме заковаха с тумор в дясно на белия дроб/.Лекуваха  ме в Поморие после в Бургас и накрая в Стара Загора .В Стара Загора ме видяха на скенер преди да ме отворят за операция и така се разбра, че е само една пневмония и това е.Без малко да ме оперират.Та от тогава съм така вече 6та година Надвечер сама се качва и сама спада.А ренгенова снимка последно правих тая зима - декември.И дано последните 100 години не ми се налага да ме облъчват

Та вчера бях на лекар.Днес ми източиха кръвта за пълни изследвания.Ще са готови в 16,30чПосле ще ги продиктувам на Док по телефона и ще каже как е.И утре сутрин ще съм първа пак пред кабинета му.Сега се моля само дано всичко да е ОК.Не стига че постоянно ми се гади и повръщам ами и сего това  :D  :D  :D  :D  :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Април 14, 2006, 13:09:21 pm »
ТИ, дано всичко е наред!
Стискам палци и чакам с теб резултата. :balk_602:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

ti

« Отговор #9 -: Април 14, 2006, 17:40:53 pm »
Не са много добри резултатите.Имам анемия и някакво възпаление.Понеделник продължавам на инфекциолог ,в тубдиспансера и на белодробен.Май найстина ми трябва кураж.Благодаря на всички който са с мен.Обичам ви.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Април 14, 2006, 17:59:19 pm »
Не са много добри резултатите.Имам анемия и някакво възпаление.Понеделник продължавам на инфекциолог ,в тубдиспансера и на белодробен.Май найстина ми трябва кураж.Благодаря на всички който са с мен.Обичам ви.

ТИ, здравей!
Много съжалявам,че така се получи, но е по-добре че отиде на лекар.
Каква е анемията- желязонедоимъчна или друга?
Това, че те изпращат в тубдиспансера не е толкова страшно, просто там са по-добри специалисти.
Аз съм с теб и ти пожелавам да не е нищо сериозно и бързо да се оправиш.
Не се притеснявай излишно.Всичко ще бъде наред!
 :bighug:  :kiss:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Април 14, 2006, 18:24:45 pm »
Ти, всичко ще е наред  :balk_21:
« Отговор #12 -: Април 14, 2006, 19:30:36 pm »
Ти, имам една съвсем конкретна идея, но тъй като си гост, не знам как да контактувам с теб?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #13 -: Април 14, 2006, 19:46:42 pm »
Ти а правили ли са ти някога микробиология на храчка? Защото явно проблема с температурата според твоят лекар идва от тази прекарана пневмония за която пишеш. Успех ти желая Ти дано всичко да бъде наред и с двама ви, и с теб и с бебо!!!  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #14 -: Април 14, 2006, 21:41:43 pm »
Успех, Ти! yahoo_17
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Април 14, 2006, 22:31:32 pm »
Успех мила!!Сте се оправи всичко ,не се притеснявай!
Да ти кажа честно ас имах температура почти 3 години без да спада и така неразбрах от какво!После временно се оправи и сега на моменти ту се появява ту изчезва.Не е висока 37,1-37,3.Не ми пречи много само дето се чувствам доста отпаднало.Надявам сев при теб да разберат проблема и всичко да се оправи.Стискам палци. :lol:  :lol:  :lol:
*

ti

« Отговор #16 -: Април 19, 2006, 13:59:18 pm »
Ето и стойностите на кр. изследвания който съм направила до тук.

Хемоглобин 116
Еритроцити 4,1
Левкоцити 8,7
Хематокрит ,38
Тромбоцити 214
MCV  92
MCH 28
MCHC  305
     ДКК
St - 0.07                
Sg- 0.68
Eo - 0.01
Ly - 0.24

Урина
Белтък/ - / отр.
Уробилиноген неувеличен
Билирубин / - / отр.
    Седимент
9-10
крист.пик .к-на
пл.и кръг.ел.кл.
На 28 ще са ми готови и другите - токсоплазмоза .Та значи може би другата седмица ще имам диагноза .Може би .А може просто да не съм болна за което се моля.Ако някой иска да се свърже с мен  282271707 това е № на ICQ
*

ti

« Отговор #17 -: Април 19, 2006, 14:05:11 pm »
Ето и стойностите на кр. изследвания който съм направила до тук.

Хемоглобин 116
Еритроцити 4,1
Левкоцити 8,7
Хематокрит 0,38
Тромбоцити 214
MCV  92
MCH 28
MCHC  305
     ДКК
St - 0.07                
Sg- 0.68
Eo - 0.01
Ly - 0.24

Урина
Белтък/ - / отр.
Уробилиноген неувеличен
Билирубин / - / отр.
    Седимент
9-10
крист.пик .к-на
пл.и кръг.ел.кл.
На 28 ще са ми готови и другите - токсоплазмоза .Та значи може би другата седмица ще имам диагноза .Може би .А може просто да не съм болна за което се моля.
« Отговор #18 -: Април 19, 2006, 16:38:46 pm »
Хемоглобинът не ти е толкова нисък.
За постоянната температура - почти всички хора минават през такива периоди и почти никой не разбира от какво е, но 5 години е доста време - аз имах няколко месеца така. Предполагам си изследвала обстойно зъби?

Иначе, само за температурата, мога да ти кажа, каквото знам аз - докъм 37.8 не е опасно за плода, така че - споко :D

Успех и крепко здраве ти желая :D
Благодаря ти, Бени!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Април 19, 2006, 17:19:11 pm »

ДКК
St - 0.07    

Седимент
9-10
крист.пик .к-на

Резултатите ти са супер, само от Диференциалното броене (на кръвни клетки)-ДКК, не ми е ясно St. Аз имам таблица и там реф.стойности са 0,00-0,06
И седимента не е ли повечко?
Кристали пик.к-на - това песъчинки ли са?
Какво ти каза лекарят?
Не твърдя че,  съм права.
Ако бяха мои изследвания ,щях да попитам какво значи това.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум