0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Момичета, имам планиран IVF, който би трябвало да започне след 2 дена т.е. днес го смятат като първи ден от цикъла ми ( нали се започва на 3тия). 21 дена преди това ми дадоха да взимам протвозачатъчни, като последното хапче беше  преди два дена.   За сега със сигурност мога да кажа, че днес няма да ми дойде, но гледайки календара за IVF процедурата, излиза, че днес ми е първият ден и съм доста объркана. При положение, че не ми е дошло, това означава ли, че ще го чакат преди да започнат стимулацията или кое е ден първи се смята според това кога си спрял противозачатъчните? Винаги съм мислела, че трябва да е на 3ти ден от МЦ, но преди 2 дена като минах през клиниката по други причини, попитах сестрата дали очакват на следващият ден след противозачатъчните да ми дойде и тя ми каза, че можело дори въобще да не ми дойде. Сега съм доста объркана. Не е ли опасно да започват стимулация без да ми дошъл МЦ?

Боби

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Здравей! И аз имам планирано ин витро за септември месец, за пръв път ще ми е. Но за започване на стимулацията са ми определили 1-ви или макс. 2-ри ден от идването на МЦ. Също пия противозачатъчни, на 3 ден след последното хапче ми идва цикъла.По принцип от 3-ти до 5-ти ден след последното хапче трябва да се появи менструация.
Аз съм като часовник, на трети ден цъфвам :lol:
Понеже на теб днес ти е 3-ти ден от спирането на противозачатъчните, вероятно затова сте писали днешния ден за начало на стимулацита. При мен поне беше така, датата я записахме на база изчисления кога трябва да ми дойде.
Ако не днес, то утре вероятно ще настъпи МЦ. Но задължително се обади на лекаря си и го попитай какво да правиш, щом се притесняваш.
Успех с процедурата, ще чакаме да се похвалиш :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
Здравей! И аз имам планирано ин витро за септември месец, за пръв път ще ми е. Но за започване на стимулацията са ми определили 1-ви или макс. 2-ри ден от идването на МЦ. Също пия противозачатъчни, на 3 ден след последното хапче ми идва цикъла.По принцип от 3-ти до 5-ти ден след последното хапче трябва да се появи менструация.
Аз съм като часовник, на трети ден цъфвам :lol:
Понеже на теб днес ти е 3-ти ден от спирането на противозачатъчните, вероятно затова сте писали днешния ден за начало на стимулацита. При мен поне беше така, датата я записахме на база изчисления кога трябва да ми дойде.
Ако не днес, то утре вероятно ще настъпи МЦ. Но задължително се обади на лекаря си и го попитай какво да правиш, щом се притесняваш.
Успех с процедурата, ще чакаме да се похвалиш :lol:

Благодаря ти за бързият отговор. Днес всъщност ми е втори ден без противозачатъчни ( последното хапче беше в понеделник), но по тяхният календар деня за започване на стимулация е 4 дена след последното хапче. За съжаление лекарят ми е в чужбина за следвашите 2 седмици.Чакам го да си дойде преди аспирацията, но през останалото време нивата на хормоните ще се преглеждат от колегите му и те ще изписват лекарствата по протокол. Преди да замине ми се обади и ми разясни всички подробно, но тога и през ум не ми идваше, че може да не ми дойде. Сега тези думи на сестрата, че можело да не ми дойде въобще ме притесниха.

Б.

П.П. Никога не съм взимала противозачатъчни и нямам представа как и реагира оргнизма към тях. Миналият месец пробвахме с къс протокол  и не свърши работа, та се наложи да направим пълният протокол.
« Последна редакция: Август 12, 2009, 14:28:17 pm от Bobbie »

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Определяне началото на IVF цикъла - според пр&#
« Отговор #3 -: Август 12, 2009, 14:44:30 pm »
Ами аз съм пила противозачатъчни 3,5 години за регулиране на цикъла и за....предпазване :lol:/каква ирония, то нямало от какво да се пазя/. Никога не се е случвало да не ми дойде. Точно обратно - станах като часовник. Дори когато ги спрях, цикълът ми беше супер точен.
Сега вече 4 месеца пия регулон, идва си ми всеки месец навреме. Не би трябвало да не ти идва, няма логика. Виж, ако сте правили блокаж, там вече не знам, не съм запозната, но може и да не ти дойде. Макар че, нямаше да пиеш противозачатъчни, ако беше с блокаж. Наистина не знам. Но аз смятам, че ще ти дойде до утре.
Дано някое по-запознато момиче се включи.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
 В сайта има доста добри статии, препоръчвам ви , преди да попитате да ползвате търсачката. Моля, не ме разбирайте погрешно, но понякога в желанието да си помагате, взаимно се обърквате.

Ето тук са описани протоколите за стимулация при АРТ.

*
Утре сигурно ще ти дойде, при мен ставаше все на третия ден. Обади се в клиниката и питай кога да отидеш за УЗ и първа инжекция. И не със сестрата, а с колегите, които заместват доктора.
При последния ми (успешния при това) опит бях по схема с блокаж в 1 ден на цикъла и така или иначе М не дойде, а след 2 седмици от блокажа директно се премина към стимулация. После за термина смятах с първи ден на М - считано от първия Пурегон. Не се притеснявай, а утре се консултирай кога и какво ще започвате. Успех!

Още:
Протоколи за стимулация

Примерна схема на дълъг протокол на яйчникова стимулация от 21 ден на месечния цикъл

Примерна схема на къс протокол от 1-2 ден на месечния цикъл с антагонист

Примерна схема на къс протокол с микродози агонист
« Последна редакция: Август 12, 2009, 22:37:16 pm от cygnus »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
А сигурна ли си че ще започвате стимулация или ще биете блокажа?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Определяне началото на IVF цикъла - според пр&#
« Отговор #7 -: Август 13, 2009, 03:14:02 am »
Обади се в клиниката и питай кога да отидеш за УЗ и първа инжекция. И не със сестрата, а с колегите, които заместват доктора.
cygnus, УЗ е на 14ти ( в петък), тогава взимат и кръв за ФХС, ЛХ и Е2 и ако за в норма започват стимулацията. Миналият месец пробваха да ми дадат само 10 дена противозачатъчни и Е2 си беше по-високо, от колкото го искаха и затова решиха този месец да взимам пълният курс на противозачатучни - 21 дена. Аз съжалявам, че няма как да кача протокола - дали са ми календар в Word формат. Има ли някъде опция да се закачат файлове, защото не намерих?

Цитат
А сигурна ли си че ще започвате стимулация или ще биете блокажа?
evro, сигурна съм. Започваме или GonalF или Folistim по избор. Понеже не съм сигурна за термина блокаж, предполагам, че под блокаж разбираш тези, които блокират пускането на ЛХ, за да няма по-ранна овулация ( гонадотропин релизинг хормон антагонисти). Това по моят календар се започва на 6тия ден от стимулиращите лекарства и лекарството е Ganarelix. След това двете продължават се взимат докато стане време за инжектиране на ЧХГ-то и после стандартните процедури - аспирация, трансфер и т.н.

Боби
П.П. Открих как става със закачането. Направих картинка на протокола. Извинявам се, че е на английски, но повечето неща са ясни, защото са имена на лекарства. Написали са или ГоналФ или Менопур, но все тая - стимулиращи лекарства. US =УЗ, BW = кръвен тест за ЛХ, ФСХ и Е2.
Ето я:

« Последна редакция: Август 13, 2009, 03:42:27 am от Bobbie »

*
Това е класически къс протокол с антагонист.
Успех!
*

evro

• 5167

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Bobbie

• *
  • 5701
Bobbie, дойде ли ти?
никакъв го няма... а утре трябва да започваме

*

Bobbie

• *
  • 5701
Днес започна малко зацапване, но ултразвука показа, че ендометриума ми е 12мм и искат да изчакат да ми търгне преди да започнат стимулацията. Да ама това ми разбива целия календар, защото аз в началото на септември пътувам за България, така че няма да има време да се направи ин витрото този цикъл и за сега спираме всичко докато не се върна. Кофти ми е, защото точно се бях навила, че ще го правим и сега пак отлагане. Оффф...

Б.

*

evro

• 5167
Знаех че нещо не е на ред. На къс протокол ви трябва цикъл. Съжалявам. :(

Те осмислят живота ни!