0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

piera

• 896
  • Keen on boots
ДНК мутации
« Отговор #40 -: Април 15, 2006, 08:55:29 am »
Да,Елми правилно ме поправи,доц.се казва Симеонова,тя ми тълкува резултатите,щото д-р Ковачева я нямаше.Доц.Симеонова е много мила жена.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
ДНК мутации
« Отговор #41 -: Април 15, 2006, 18:19:43 pm »
Цитат на: Mary
Ми надявам се, че гинеколозите знаят как да не се предозират. Тук в Пирдоп има само един на който му имам доверие, а по принцип моя гинеколог е в София.

Мари, аз мисля, че те не могат да определят кога ще се предозира някой.
Как ще стане...няма начин, според мен. :roll:
Затова попитах дали нещо не са ти обяснявали.
*
ДНК мутации
« Отговор #42 -: Април 15, 2006, 18:24:37 pm »
В понеделник като отида на преглед ще се поинтересувам по този въпрос и ще докладвам. Само дано не забравя, че последно време ква съм заспа.........
ДНК мутации
« Отговор #43 -: Април 15, 2006, 20:39:35 pm »
Момичета, фолиевата киселина също помага за по-доброто състояние на цервикалната слуз, така че се пие и като помощно средство за забременяването   :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
ДНК мутации
« Отговор #44 -: Април 16, 2006, 08:44:05 am »
Цитат на: kukurigu
Момичета, фолиевата киселина също помага за по-доброто състояние на цервикалната слуз, така че се пие и като помощно средство за забременяването   :D

Това пък от къде го прочете?
Няма такова нещо. :) :) :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
ДНК мутации
« Отговор #45 -: Април 16, 2006, 19:20:08 pm »
Цитат
Това пък от къде го прочете?

ами ха де? опитах се да намеря къде го бях чела, но не успях :( , както и да е...........чела съм го преди около година, но ако греша, мо ля да ме извините :oops:
*
ДНК мутации
« Отговор #46 -: Април 16, 2006, 19:43:28 pm »
Аз съм от Пирдоп и тук я няма в нито едня аптека. Една аптекарка се обади във всички складове в София и са й казали, че нямало доставки на неофолик форте или нещо такова..

Мари, ако няма Неофолик форте, можеш да си вземеш Folacid. Той е българско производство.

*

Danidan

• 1209
ДНК мутации
« Отговор #47 -: Април 16, 2006, 20:16:38 pm »
Една аптекарка се обади във всички складове в София и са й казали, че нямало доставки на Неофолик Форте-4мг. или нещо такова..

Това не е вярно.Просто отиди в друга аптека и им кажи да ти поръчат. :wink:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
ДНК мутации
« Отговор #48 -: Април 17, 2006, 09:48:27 am »
Една аптекарка се обади във всички складове в София и са й казали, че нямало доставки на Неофолик Форте-4мг. или нещо такова..

Редовният номер на аптекарите в по-малките градове които ги мързи да бачкат. Или казват, че няма внос или, че е спряно от производство. Аз обаче си държа на своето, като им доказвам че не е спряно от производство даденото лекарство  :D  и дори се разправям ако се наложи. Отиди в друга аптека и помоли да поръчат ако и там ти откажат или излъжат дръж на своето  :D  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Danidan

• 1209
ДНК мутации
« Отговор #49 -: Април 17, 2006, 16:52:53 pm »
Цитат на: Starlet

Редовният номер на аптекарите в по-малките градове които ги мързи да бачкат. Или казват, че няма внос или, че е спряно от производство. Аз обаче си държа на своето, като им доказвам че не е спряно от производство даденото лекарство  :D  и дори се разправям ако се наложи.

:balk_103:
Само така!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
ДНК мутации
« Отговор #50 -: Април 18, 2006, 09:42:15 am »
Вчера в аптеки Ремедиум имаше в изобилие и Неофолик Форте-4мг и Неофолик 0,4мг. Не знаеха нищо за липси по складовете.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ДНК мутации
« Отговор #51 -: Април 18, 2006, 09:52:37 am »
Ами то навсякъде има. Поне в София из центъра.
*
ДНК мутации
« Отговор #52 -: Април 18, 2006, 19:11:07 pm »
Ultra, дай ми адреса на тази аптека и като отида др. път на София ще се запася. А тук така и не открих аптека в която има и да ми го доставят.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
ДНК мутации
« Отговор #53 -: Април 19, 2006, 10:08:17 am »
УЛ. ГРАФ ИГНАТИЕВ 52
близо до попа
http://www.net4you.bg/remedium/showpage.php?PageID=7

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
ДНК мутации
« Отговор #54 -: Април 19, 2006, 13:39:46 pm »
Мерси много.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: ДНК мутации
« Отговор #55 -: Юли 05, 2006, 12:01:58 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ, ето и моите резултати:

Фактор V Leiden:Хетерозиготен носител по мутантен алел 
Мутация G20210A в Протромбиновия ген:Хомозиготен носител по норм.алел 
Генетичен вариант С677Т в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:Хомозиготен носител по нормален алел 
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин IIb/IIIa:(носителство на хаплотип А2)  Хетерозиготен носител хаплотип А2 
С оглед установения генетичен дефект в гена за FVL, се препоръчва при следващи бременности, активен АГ контрол и по преценка включване на антикоагулантна терапия с LMWH препарат (Clexan 40mg/ден) 
Носителство на хаплотипа А2 се свързва с предразположение към повишена агрегация на тромбоцитите и повишен риск към венозни и артериални тромбози. Съчетанието на два или по-вече генетични дефекта е фактор, допълнително увеличаващ предразположението към усложнения на бременността и загуба на плода.                        Очаквам мнения и коментари.
« Последна редакция: Юли 05, 2006, 21:34:20 pm от eganeva »
« Отговор #56 -: Юли 05, 2006, 14:52:41 pm »
Ами така и така е вдигната стара темичка, да кажа и аз за хомозиготно и хетерозиготно носителство на мутациите.
Значи, всеки човек взима по един ген от майка си и един от баща си (те съответно също имат по два гена - по един са взели от всеки от родителите си). Та ако и двамата ми родители ми предадат увреден ген, ставам хомозиготен носител на мутация, ако само единия - хетерозиготен. Иначе казано, ако съм хомозиготен носител на мутация, и двамата ми родители имат поне по един увреден ген (т.е. са поне хетерозиготни носители). Съответно има няколко възможни комбинации според това какви гени носят родителите.
Хомозиготните са по-притеснителин, или също прочетох че е донякъде притеснително комбинация от две хетерозиготни мутации.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #57 -: Юли 05, 2006, 15:24:54 pm »
Точно така, Фрешче, Тодорова  горе-долу и на мен така ми го обясни. Каза също, че ако и двамата родители имат повече хомозиготни мутации, вероятноста да ги предадат на детето е по-голяма.
« Отговор #58 -: Юли 05, 2006, 17:20:14 pm »
Мари, намерих много готина табличка, обаче нещо имаше проблем с линка - та там според това двамата родители какви носители са се определят възможностите за децата и в процент.
Например, моите деца ще са минимум хетерозиготни носители на тази мутация, щото мъж ми не го знам има ли я.
Благодаря ти, Бени!

*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #59 -: Юли 05, 2006, 18:16:02 pm »
Фреши,ще ми бъде много интересно да я видя тази табличка.Ако успееш дай линк д я видим.