0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изследвания след кухо яйце!
« -: Август 27, 2009, 15:07:46 pm »
Здравейте!На 15 юли видях така желаните чертички,но не успях да се зарадвам,докато не мина първия преглед,който показа,че всичко е наред!Три седмици по-късно,когато отидохме да чуем сърчицето,се оказа,че няма ембрион,бях потресена,защото си имах симптомите на бременност,нямаше кървене,нито болка,нищо,което да подсказва проблеми!На следващия ден-21.08.09 последва втори преглед при друг лекар и вечерта кюретаж.За ужаса,който изживях няма да говоря,виждам,че много от вас са минали през това.Казаха,че е божа работа,грешка на природата,не се повтаряло и другия път всичко,ще е наред.Можем да опитаме след 2-3 месеца,но аз не искам да изживея този ужас отново и да направя изследвания,които да ме предпазят,ако това е възможно,но лекарят ми смята,че няма нужда от такива на този етап.
Кажете ми какви изследвания правихте вие в такъв случай и беша ли упешна следващата ви бременност!
Re: Изследвания след кухо яйце!
« Отговор #1 -: Август 27, 2009, 15:52:23 pm »
 По принцип мнението на лекарите е , че вероятността да се повтори " кухо яйце " е много малка. Ако имаш други неуспешни бременности е добре да пуснеш имунологични и генетични изследвания.
« Отговор #2 -: Август 27, 2009, 15:58:09 pm »
По принцип мнението на лекарите е , че вероятността да се повтори " кухо яйце " е много малка. Ако имаш други неуспешни бременности е добре да пуснеш имунологични и генетични изследвания.
[/qu
Благодаря за бързия отговор!Това ми беше първата бременност-неуспешна за съжаление..
« Отговор #3 -: Август 27, 2009, 15:59:22 pm »
Съжалявам,че не поместих отговора където трябва,но съвсем отскоро съм тук :oops:
« Отговор #4 -: Август 27, 2009, 16:13:21 pm »
 Много съжалявам за загубата ти ! Успокой се , дай си време за почивка от опитите няколко месеца и всичко ще се нареди!
Твоят лекар насочил ли те е към някое конкретно изследване? Във форума има много теми за "кухо яйце". Прочети ги.
 От колко време правите опити?
« Отговор #5 -: Август 27, 2009, 16:42:11 pm »
Благодаря ти за подкрепата!Не,каза,че само юе се натоваря психически,а на този етап нямало смисъл,иначе кръвната картина,която ми направиха преди процедурата е нормална.В момента чета темите от този подфорум и се притеснявам още повече,попадайки на различни случаи.Бебчо стана на 2-рия месец..
*
« Отговор #6 -: Август 28, 2009, 00:16:18 am »
Съжалявам за това ,кото ти се е случило,аз го преживях след ин-витро бременност.Малка е вероятността да ти се случи пак,недей да изпадаш в паника.Ако искаш можеш да си направиш пакета имунологични и генетични изследвания.Пожелавам ти скоро отново да видиш 2 чертички и да имаш успешна бременност.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Август 28, 2009, 00:21:30 am »
причината за появата на кухо яйце е хромозомна грешка, която не се повтаря обикновено.
няма изследване, което да се прави в такива случаи, нито може нещо да се направи.
просто опитваш отново.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Август 28, 2009, 09:04:51 am »
Благодаря Ви!Успокоихте ме донякъде,макар че едва ли някога ще се освободя от този страх,който е сковал сърцето ми!Може би просто искам да запълня тези 3 месеца на изчакване с нещо,което ще ме успокои и ще ми вдъхне повече увереност ,че успехът ще е с мен следващия път!Желая ви безброи поводи за усмивки!
« Отговор #9 -: Октомври 07, 2009, 11:31:33 am »
Здравей! Току що се регистрирах и много ми се иска да ти помогна. Аз също съм с твоята съдба. Вече имам син на 6 години и в началото на годината решихме да си направиме още едно бебе. Забременях веднага, но само за 6 седмици. Първо ми омекнаха гърдите и след няколко дена прокървих, оказа се кухо яйце. Не са ми правили кюретаж, а само издърпаха плода с вакуум. Посъветваха ме да опитаме след 3 месеца. Тогава не пролях и една сълза, просто приех реалността и бях спокойна, че следващият път всичко ще е наред. Напуснах работа, защото работех с отрови. И пак веднага забременях, в 5 г.с. отидох на лекар, всичко беше наред, даже лекарката не виждаше причина за проблем, но гърдите ми вече бяха омекнали и мен това направо ме плашеше, след няколко дни получих кървене и силни болки. Обадих се налекарката, тя каза да лежа и да пия Дуфастон, и това ако не помогне и се засили кървенето да се откажа. Даже нямало смисъл да идвам до болницата, бременноста била ранна и наистинна мина си като нормален мензис. Плаках цял ден и още не мога да се примиря. Не зная причината за втория аборт, но съм си записала час при доц. Конова в Плевен. Ще си направя необходимите изследвания, защото не сме се отказали, а не искам да изживявам всичко трети път. Моят съвет е да направиш изследванията още сега, няма смисъл да трепериш втори път, ужасно е. По-добре да си спокойна и да има лекар до теб през цялото време, така съм решила да постъпя и аз. Пожелавам ти късмет!
*
« Отговор #10 -: Октомври 07, 2009, 16:32:37 pm »
здравей мила,знам как се чувстваш и аз минах през това,но нестигнах дори и до втория преглед,направих спонтанен аборт и след кюретажа иаз чух същите думи.Но не се спрях поисках пълни изследвания-отидох на частно при д-р янакиева в софия в болница св.софия.Изготви ми план за пълни изслевани(хормонални,за хламидия на мен и мъжа ми и за него).Опитай,за твое успокоение,за да разберш какво се слу4чва с теб.Аз минавам все още през това и да ти споделя по -добре се чувствам,поне престанах да се самобичувам за загубата.
:):)url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=di_1984][/url]:)
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2009, 15:05:08 pm »
Благодаря Ви di_1984 i optimist за споделения опит и пожеланията!Много е трудно  да накараш понякога лекарите да препоръчат  необходимите изследвания след 1 аборт.След настояване от моя страна,засега правихме само кръвна картина,урина,токсоплазмоза,хламидии,микоплазма , цитомегаловирус и засега всички са добре,остава да направя от препоръчаните само микробиология,защото лекарката ми отсъстваше миналата седмица.Според нея,ако всичко е наред и при микробиологията може да действаме още след втория цикъл,но аз мисля да си изчакам примерно и третия,защото много ме е страх.Аз също ходя на частно,но засега никой не говори за имунологични и генетични изследвания и май ще се ходи до Плевен по моя инициатива.Искрено се надявам да не се случи повече на никоя от нас.!
Optimist,ще ми напишеш ли после какви изследвания ти назначиха,няма да ги правя на своя глава естествено,просто ми е интересно.
Желая на всички всеки изминал ден да ги доближава все повече до мечтаната рожба!
« Отговор #12 -: Октомври 08, 2009, 15:36:05 pm »
Здравей Veni! Разбира се, че ще споделя как е минало и какви са изследванията. Но срещата ми с доц. Конова е чак на 20.10. С нетърпение очаквам този ден. Не че ще се случи кой знае какво, но искам да чуя тя какво ще каже и какви изследвания ще назначи. Зная че и за резултатите се чака около 2 седмици. Препускам като луда по форумите и чета за случаи подобни на моя, но май не е толкова добре да знаеш много за тези неща. Постоянно мисля: Ако е това, ами ако е онова! Полудях. Закова нямам търпение да чуя доцентката. А и нямам търпение да започнем опитите отново. Имам си едно детенце, но толкова силно желая още едно, че нищо няма да ме спре. Аз не обичам да ходя по лекари, но сега наистина ми се налага. Не зная към кого да се обърна, моята лекарка е много добричка, но е много спокойна, даже ми препоръча направо да продължаваме с опитите, аз настоях за изследвания и тями препоръча доц. Конова, така че Veni действай. Във форумите пише че тази доцентка е преди всичко човек и аз много се осланям на това. Di 1984 сподели и ти колко време траят всички процедури по изследванията. Аз ще пиша веднага след срещата. Прегръдки и успех!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #13 -: Октомври 08, 2009, 15:38:45 pm »
За изследвания след кухо яйце не съм чувала, но знам какви са изследванията след миссед и спонтанен аборт. На мен ми пуснаха:
Хормони, ТАТ, МАТ, ТСХ, генетични за кариотип, генетични за тромбофилия, имунологични (НК клетки, антифосфолипидни).

Упсех и дано следващия път да стигнете до финала  :wink:
« Отговор #14 -: Октомври 08, 2009, 15:53:11 pm »
Здравей мила Оптимист,благодаря много за това,че обеща да споделиш с мен след срещата с д-р Конова,навсякъде чета прекрасни отзиви за нея!Ако знаеш колко добре те разбирам,и аз по цял ден се ровя по форумите и се шашкам непрекъснато,мъжа ми вече само като ме види какво чета и намира начин да ме вдигне от компютъра :D,за да не се натоварвам още.А вчера разбрах,че и кумата ми е минала през същото преди 2 дни,тя има момиченце на 3 годинки.Честно да ти кажа,дай боже да забременея скоро пак ,не знам колко сили ще ми трябват докато се уверя,че всичко е наред!Ще се справим,ще видиш! :wink:
« Отговор #15 -: Октомври 09, 2009, 09:22:14 am »
Благодаря ти Вени! Аз искам второ дете откакто съм родило първото, но съпруга ми се страхуваше, той и сега се страхува как ще се справим финансово.Толкова се зарадвах когато се съгласи в началото на годината да пробваме. Много ми помага, но не може да говори на такива теми, така че намирам разбиране само тук. А около нас е пълно с бебета, представяш ли си как се чувствам. Даже и през най-тежките ми дни комшийката ми беше при мен, за което съм й благодарна, но и много се измъчвах, защото тя е с бебе. Не й завиждам - големият й син е на години с моя син и си играят добре, аз много й помагах през бременността, а и сега й помагам с бебето, но точно тия дни направо не можех да го гледам, боли. Но ние сме силни и ще издържим. Господ си знае работата, зная че ще се получи само трябва да се спокойни и търпеливи. До сега бях без работа, от понеделник започва обучението и дано да подпиша договор за нова работа. Много се надявам тази година да ми се случи поне едно хубаво нещо. Не смея да се зарадвам на нищо, защото ме е страх, че ще се развали. Когато забременях вторият път, нямах търпение да мине 7-та седмица, броях дните, защото точно тогава загубих бебето първия път. Зная че писмото ми е дълго, но няма с кого да говоря или по.скоро не искам. Между другото нямам други аборти. Всичките ми бременности (3 бр.) са желани. Не пия, не пуша. и.... нищо. Комшийката през цялата бременност пушеше, помагаше за строежа на къщата им и роди голямо и здраво бебе. даже в началото не го искаше, а сега не може да му откаже нищо, разглезила гое. Много се надявам на доц. Конова, дано не е нещо много сложно и да изисква продължително лечение, че нямам търпение. Сестра ми каза, че във Варна изследванията били много по-ефтини, но мен не ме притеснява, само всичко да е наред и да има полза. Спирам да пиша че се обадиха от градината на сина ми - повръща. Това са децата....
« Отговор #16 -: Октомври 09, 2009, 12:25:57 pm »
Писах ти на лични! :hug2:
« Отговор #17 -: Октомври 09, 2009, 15:42:56 pm »
здравей мила,знам как се чувстваш и аз минах през това,но нестигнах дори и до втория преглед,направих спонтанен аборт и след кюретажа иаз чух същите думи.Но не се спрях поисках пълни изследвания-отидох на частно при д-р янакиева в софия в болница св.софия.Изготви ми план за пълни изслевани(хормонални,за хламидия на мен и мъжа ми и за него).Опитай,за твое успокоение,за да разберш какво се слу4чва с теб.Аз минавам все още през това и да ти споделя по -добре се чувствам,поне престанах да се самобичувам за загубата.

Незнам момичета какво да Ви посъветвам,но съм чувала от устата на един от най-добрите професори в областта,че ако това се случи трябва обезателно лечение,защото без да се отстрани проблема има голяма вероятност да се повтори при следващата бременност.
« Отговор #18 -: Октомври 15, 2009, 19:30:00 pm »
optimist, разбирам те колко зле се чувстваш, аз също се ровя сега из форумите, за да се ориентирам какво да правя.
Аз също имам дете на 6 години, преди 2 години започнахме опити за забременяване, забременях след 1,4 месеца. В 9ма седмица прокървях леко, оказа се че в 8 седмица ембриона е спрял да се развива и няма сърдечна дейност.(Една седмица преди това бях болна с температура 37,5. След изследванията, които ми направи гинеколожката на това отдадохме проблема.) Направиха ми абразио с местна упойка по спешност. Пазихме се 6 месеца. И пак започнахме да действаме за бебе.На 2рия месец успях да забременея пак. Положих всички усилия, каквито зависеше от мен да мине нормално този път бремеността - витамини, фолиева киселина, фрешове, полезна храна и почивка. В 7та седмица леко прокървих пак, отидох в Майчин дом и ми казаха че е кухо яйцето, на следващия ден се появиха болки и силно кръвотечение, направиха ми пак абразио(преди 3 дни)
И аз сега съм на кръстопът какво да правя - мъжът ми казва, че не може да ме гледа как преживявам всеки път този стрес и страдам и че не иска повече опити за бебе. Аз виждам, че сега и възстановяването ми е доста по тежко, от предния път. Гинеколожката ми каза, да не чакам 3ти път да си направя генетични изследвания, но виждам че изследванията са ужасно скъпи...
Оставам времето да лекува сегашния кошмар, да видя в понеделник дали съм изчистена добре и да се възстановя. Моя син също много иска бебе - моли Бог, на дядо Коледа ще пише писмо за бебе, за рождения ден си го пожелава, детелинки търси....търси надежда милия...
Истината е че съм доста объркана и незнам дали и как ще продължим с тестове или без...
Ще очаквам твоя пост за консултациите, които ти предстоят и стискам палци скоро да има безпроблемна бременност.
« Отговор #19 -: Октомври 17, 2009, 09:46:26 am »
Здравей Laguna!!! Такова дълго писмо ти написах и тока спря. Сега ще пиша наново. Наистина съдбите ни са еднакви. И двете неуспешни бременности забременях веднага, след втория аборт лекарката ме посъветва да оставя всичко на природата. Тогава си мислех,че не е правилно,че трябваше да отида в болница за да видят какво става. Но сега си мисля, че така е по-добре, нали некачествените зародиши тялото ги изхвърля само, ами ако е имало бебе и успеех да го задържа и се окаже че има някакви увреждания, ако бях загубила плода в по-късен етап... Така е по-добре. Съветвам те да не губиш време. Аз се обадих в клиниката на Конова веднага след аборта и часът ми беше чак след един месец, който вече изтича(остават 3 дни). Първо влязох в сайта на клиниката и там имаше скайп на д-р Стефанов, който работи в клиниката и отговаря на въпроси по скайпа. Консултирах се с него, той ми писа, че сигурно ще трябват имунологичи, генетични и изследвания на щитовидната жлеза. Писа ми, че всичко струва около 200лв. Не е малка сума, но не е и невъзможна. Аз лично бих дала всичко, за да имам второ дете. Съжалявам, че сме чакали до сега. Финансовото ни състояние никога не е било розово, това спираше съпруга ми за второ дете, но сега и той е готов на всичко. Четири месеца бях без работа, Започнах да работя тази седмица, затова не съм видяла писмото ти, нямах време. Според мен рискувам много и с работата си, но за мен семейтвото и най-вече децата са на първо място. След първият аборт не пролях и сълза, но след втория направо се сринах. Сега отново съм на крака, ще изчакам да минат изследванията и всичко, което трябва да се направи. Този път искам да съм спокойна. Зная, че няма да е така. Вече съм го преживяла два пъти, ти също сигурно като мен си броила дните до деня в който се е случило за първи път. Аз си мислех "само да мина 8 седмица", но стигнах точно до там. И аз като теб не искам да преживявам това отново, никога. В края на краищата заслужваме малко милост, достатъчно изживяхме. Мисля, че моя проблем може да произтича от това,че аз 5 години работих с бои. По време на първия аборт още работех там и след това напуснах. Лятото си бях вкъщи, но пак се случи. Може би организма ми още не се е изчистил. Но не искам да гадая. Остават 3 дни и ще изчакам всички изследвания. Ще ти пиша веднага след прегледа, за да си спокойна. Зная колко е важно да научиш нещо повече, дори само за успокоение. Но не се предавай, парите са нещо преходно - днес ги има, утре ги няма, децата са за цял живот. Сина ми напира вече за компютъра! Като остане време ще пиша пак! Целувки и не се отчайвай!