Здравей Laguna!!! Такова дълго писмо ти написах и тока спря. Сега ще пиша наново. Наистина съдбите ни са еднакви. И двете неуспешни бременности забременях веднага, след втория аборт лекарката ме посъветва да оставя всичко на природата. Тогава си мислех,че не е правилно,че трябваше да отида в болница за да видят какво става. Но сега си мисля, че така е по-добре, нали некачествените зародиши тялото ги изхвърля само, ами ако е имало бебе и успеех да го задържа и се окаже че има някакви увреждания, ако бях загубила плода в по-късен етап... Така е по-добре. Съветвам те да не губиш време. Аз се обадих в клиниката на Конова веднага след аборта и часът ми беше чак след един месец, който вече изтича(остават 3 дни). Първо влязох в сайта на клиниката и там имаше скайп на д-р Стефанов, който работи в клиниката и отговаря на въпроси по скайпа. Консултирах се с него, той ми писа, че сигурно ще трябват имунологичи, генетични и изследвания на щитовидната жлеза. Писа ми, че всичко струва около 200лв. Не е малка сума, но не е и невъзможна. Аз лично бих дала всичко, за да имам второ дете. Съжалявам, че сме чакали до сега. Финансовото ни състояние никога не е било розово, това спираше съпруга ми за второ дете, но сега и той е готов на всичко. Четири месеца бях без работа, Започнах да работя тази седмица, затова не съм видяла писмото ти, нямах време. Според мен рискувам много и с работата си, но за мен семейтвото и най-вече децата са на първо място. След първият аборт не пролях и сълза, но след втория направо се сринах. Сега отново съм на крака, ще изчакам да минат изследванията и всичко, което трябва да се направи. Този път искам да съм спокойна. Зная, че няма да е така. Вече съм го преживяла два пъти, ти също сигурно като мен си броила дните до деня в който се е случило за първи път. Аз си мислех "само да мина 8 седмица", но стигнах точно до там. И аз като теб не искам да преживявам това отново, никога. В края на краищата заслужваме малко милост, достатъчно изживяхме. Мисля, че моя проблем може да произтича от това,че аз 5 години работих с бои. По време на първия аборт още работех там и след това напуснах. Лятото си бях вкъщи, но пак се случи. Може би организма ми още не се е изчистил. Но не искам да гадая. Остават 3 дни и ще изчакам всички изследвания. Ще ти пиша веднага след прегледа, за да си спокойна. Зная колко е важно да научиш нещо повече, дори само за успокоение. Но не се предавай, парите са нещо преходно - днес ги има, утре ги няма, децата са за цял живот. Сина ми напира вече за компютъра! Като остане време ще пиша пак! Целувки и не се отчайвай!