0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А какво ще кажете да опитам да давам НАН сензитив вмвесто безлактозния Аптамил?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не мисля че трябва пак да сменяте млеката.
Детето наддава добре. Оставете на 6 часа храненето ( 4 дневно) за 2-3 дена. 150 мл не е лошо количество.
Огледайте бибероните дали текат добре. Опитайте с НУК биберони.

Пишете.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Не мисля че трябва пак да сменяте млеката.
Детето наддава добре. Оставете на 6 часа храненето ( 4 дневно) за 2-3 дена. 150 мл не е лошо количество.
Огледайте бибероните дали текат добре. Опитайте с НУК биберони.

Пишете

Това мляко колко продължително може да се приема? Мислех си, че без лактоза не може продължително време, а и от него се запича. След него на какво да премина? Не мога да разбера защо е толкова тежко на стомахчето...въртя се в кръг.А бибероните са с по три дупки...текът и още как...но тя се научи да ги използва като биберон (или започва един рев ,плюене)когато не желае да яде.
*
много съм благодарна за съветите!
Започвам от днес и ще Ви пиша отново.

Лагингитът се развива така: днес бяхме на преглед, защото държах да бъде преслушана отново заради кашлицата, оказа се, че вече има хрипове. Докторката предписа към Проспана да добавя и сироп Вентолин - по три пъти на ден, и в петък иска отново да ни преслуша. Така че вече съм и дала един път Вентолин - 2mg.
Какво мислите? Хубав ден!
Здравейте Докторе, моля за съвет.
Има ли значение възрастта на бебето при пътуване със самолет? Искам да пътувам края на юли, началото на август и педиатърката каза, че принципно не би трябвало да има проблем за Ники. Но приятелка ме наплаши, че може да му се спука тъпанчето... :oops: и се стреснах :oops:
Моля за вашето мнение.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
Не, няма. Давайте течности по време на полета.
Sir Alec Guinness
*
Това мляко колко продължително може да се приема? Мислех си, че без лактоза не може продължително време, а и от него се запича. След него на какво да премина? Не мога да разбера защо е толкова тежко на стомахчето...въртя се в кръг.А бибероните са с по три дупки...текът и още как...но тя се научи да ги използва като биберон (или започва един рев ,плюене)когато не желае да яде.
*

Birdie

• 11040
Няма проблем от безлактозното мляко.
Не обичам хаотичните смени на млека "в търсене".
Не е правилен този подход.
Sir Alec Guinness
*
Сигурно ви писна от мен , но искам да ви попитам в нашия случай кога трябва да започна захранване и с какво? И много благодаря за отговорите :) .
*

Birdie

• 11040
Добре е да започнете на 5.5-6м възраст с круша+ ябълка. Пюре от ренде. Не от миксер, и не бурканчета. В 16-17-18 часа.
След 1-1.5 седмици пюре може да дадете нормално АМ - препоръчвам Хумана 2.
След 2-3 седмици с плод (круша, ябълка,банан, други сезонни плодове) може да дадете картоф+ морков (пюре) в 12-13-14 храненето.
Така се започва обикновено.
Не със "сокчета".
« Последна редакция: Юни 22, 2010, 20:13:15 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Здравейте докоре, имам въпрос моето бебенце е на 3м и 1седмица. Онзи ден ни сложиха ваксина Синфлорикс без пентаксим че я нямали. Педи й предписах вече по 4капки вит Д преди бяха по 2 според нея развива и рахит но и изписа ампули калциев глюконат които да давам сутрин и вечер по 1/3 от ампулата обаче от вчера насам това дете пищи и реве от колики уж пръцка и се оригва но продължава да е неспокойна и да реве. Въпроса ми е, възможно ли еот Калциевия глюконат да се провокират коликите, само да вметна че от 3 седмици спрях да давам всякакви капки, понеже коликите й почти спряха. Благодаря Ви предварително...храни се само с АМ Фризовом понеже е със запек и повръщане
*

Birdie

• 11040
Диагноза "рахит" се поставя само със съответните изследвания.
Без тях не се дават лекарства.
4 капки Вит Д са много.
Sir Alec Guinness
Здравейте д-р Бirdie!
След около месец /и малко/ ни предстои захранване и доста чета по темата. Мисля да захранвам по вашата схема, но ме притеснява това, че се започва с плодове. Винаги търся логика във всичко и ще се радвам ако ми дадете такава в случая ;) Почти всички мои познати майки ме убеждават, че не трябва да започвам с плод, защото детето свиквало на сладкия вкус и после отказвало зеленчуците и месото. Снаха ми дори каза, че се налагало да добавя захар в зеленчуковите и месните пюрета за да пожелае детето да ги яде. В това до някъде виждам логика, но пък от друга страна плодовете са по-лека храна и е логично да се зсапочне с тях. Общо взето съм доста объркана и се надявам на вашия отговор.
Междувременно ни измъчват и зъби. Какво бихте препоръчали за облекчаване. Мажа венците с гел, дори пробвах хомеопатия, но нищо не помага. Днес детето беше изключително неспокойно. Много плаче, има неспокоен сън /което е нетипично за него/ и понякога отказва да яде. Няма температура за щастие.
Пак се извинявам за многословието  :oops:

*
Доктор, моля за вашето мнение.
Преди 2 седмици в нослетата на бебетата ми се изолира стафилокок ауреус. С антибиограма педиатърката ни назначи Тобрекс 3х2 капки в носа 7 дена, после 7 дена почивка.Днес ходихме на консултация и на моето питане дали да продължавам лечението, защото ми се струва,че нослетата им още хъркат, тя ми отговори, че няма смисъл да мъчим децата, още дълго щели да си ги носят тези стафилококи, засега не се налагало лечение.
Вие какво мислите - нужно ли е лечение?

Здравеите Д-р Бърди!
Моля за съвет относно хранене с АМ за моята дъщери4ка,която преди седмица запо4на третия си месец.Отна4ало бяхме на Нан1-запе4е я,педиатъра и ни каза Фризовом и Фризолак в комбинация-за съжаление и това не помогна.На своя глава запо4нах Нутрилон,е проблема пак си остана.Тя няма то4но запек,не ака 2 дена,като на втория много се мъ4и и пла4е,консистенцията е нормална,но то са мъки...
Моля Ви кажете какво АМ да и давам,аз не искам отново да сменям млеката но беба се мъ4и много и 4есто.
Вода със захар да и давам ли да пие или изобщо да я махам
Благодаря Ви!
Д-Р Бърди, отново имам въпрос към Вас, ние сме изцяло на АМ и вече сме на 3м и половина искам да започна със захранването, НО тя има повръщане и запек, които регулирахме с ФРИЗОВОМ, вече средно по 200мл на ден мляко не й стигат с какво мога да започна захранването с КАША или Зеленчуково пюре, Благодаря ВИ :)
*

Birdie

• 11040
Много, много е писано по тези въпроси тук.
Sir Alec Guinness
Д-р Бърди,какво е мнението Ви за АМлека Лактана Био,розовата и Хипп.4ета много хубави неща за Лактана Био относно нормалното акане при бебетата.
Какво е мнението Ви за капките Био Гая,дали могат да регулират те пък акането
Незнам ве4е какво да правя,какво АМ да и давам,пове4е от 2 дена ве4е не е акала моята беба,утре ще е голям рев пак.Правя и масажи на корем4ето,свивам кра4етата,давам ве4е много малко Инфакол,за да не я запи4а и тои,но още нищо,никакъв резултат
Моля,помогнете ми!   
*

Birdie

• 11040
НЕ СЕ дават:

* Биой-Г..
*Инфакол без нужда - запича.

Оставете детето да изяжда свободно количества АМ. Стига да не повръща. Аз работя с Хумана най-вече.
Тук няма Хип и Лактана.

За бурканчетата на Хип нямам особено добро мнение, простете.
« Последна редакция: Юли 03, 2010, 18:48:36 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Благодаря за съвета Ви Д-р Бърди!
Спрях Инфакола,само ве4ер ще го запазя все още заради коликите и дано проблема из4езне с нередовното акане.Оставям на същото АМ,но ще се възползувам от съвета Ви относно коли4еството му.
Вси4ко добро!