0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #100 -: Октомври 09, 2009, 14:07:33 pm »
Нашата дъщеря също плачеше много горко след баня, докато беше на 2-3 месеца.  Оказа се, че млякото, с което я мажа е студено (олиото се стопля по-бързо в ръцете).  Също така, на децата не винаги им е приятна смяната на темпераурата - водата в коритото е 36-7 градуса, а на въздуха значително по-ниска вече.  Аз реших проблема на времето като затоплях повече стаята по време на бяня и като спрях да я мажа с каквото и да било.  Също така изместихме къпането по-рано, около 19:00 часа, защото колкото по-късно чакахме за баня, толкова по-пренаситена с впечатления и емоции беше дъщеря ни и следователно - по-кисела. 

Сега плаче защото не иска да излиза от коритото :)!
« Отговор #101 -: Октомври 09, 2009, 21:16:23 pm »
Такаааа ....

Днес банята, мазането и обличането минаха изключително тихо  :D

Веднага като я извадихме от коритото - мушнах бибата и после изключително нежно я мазах и обличах и през цялото време й говорихме тихо и умилително с баща й и всичко мина по мед и масло.

Благодаря за идеята с бибата на Малина и на всички майки за споделения опит!
Знаех си че тук мога да разчитам на реална подкрепа  :thankyousign:
« Отговор #102 -: Октомври 10, 2009, 16:19:40 pm »
Здравейте мили мамички и Вие д-р Бърди! Не съм писала досега, защото не съм имала чак кой знае какви проблеми, но всичко което доктор Бърди е писал във всичките му теми съм го прочела и съм си отбелязяла някои важни неща.Затова, ако съм пропуснала ще ме извините, но трябва ли да ми е притеснително скърцането на зъбки при моето момиченце на /10 месеца е/ като за сега са пораснали двата  предни от долната страна и от горе са поникнали три. Дали е от това че е нещо ново в устичката... Не съм забелязала в памперса да има нещо като глисти...Ще се израсте ли... Доктор Бърди, досега не съм писала във форума, точно по тази причина, че всичко което съм научила от Вас съм го практикувала и най-вече наблюдавайки развитието на дъщеря ми, все едно сте били близо до нас! Благодаря Ви!И Моника Ви благодари! Жив и здрав да сте и да знаете, че имаме нужда от Вас! Благодарение на Вас Моника е едно здраво и щастливо бебе, макар да не съм дискутирала някои неща които са ме вълнували... аз съм си ги намерила и разбрала...Може би сега съм пропуснала за това скърцане на зъбки и затова ви питам. Благодаря Ви още веднъж, и на вас скъпи мами, ако имате също да кажете нещо за това!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #103 -: Октомври 10, 2009, 16:25:24 pm »
Само вечер това? или през деня(сън)?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #104 -: Октомври 10, 2009, 16:29:08 pm »
През нощта я усетих доста натрапчиво беше... Иначе до преди два три дни имаше и моменти когато беше през деня и будна...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #105 -: Октомври 10, 2009, 16:31:18 pm »
Не е повод за безпокойство.
Sir Alec Guinness
« Отговор #106 -: Октомври 10, 2009, 16:43:20 pm »
Аз също така си мисля, но все пак реших да пиша за успокоение.Десет месеца вече Моника расте под Вашите грижи и съвети, макар да не я познавате и да не съм писала досега! Когато прочетох, че ще се оттеглите от форума за консултации и съвети... не писах... но плаках...за това, че щяхте безкрайно да ми липсвате, макар да не сме контактували...Благодаря... Ще се радвам да ви представя Моника, която е отгледана мога да кажа от Вас, но далече от Вас...Незнам как става на ЛС, все пак съм нова в този форум... и на всички майки ,които четат и се интересуват, просто да знаят, когато и да ми е потрябвало нещо за тяхното детенце, не е имало случай, д-р Бърди да не е прав! Моля не го имайте за реклама... това са десет месеца щастливо и здраво бебе!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #107 -: Октомври 10, 2009, 16:50:38 pm »
Благодаря за добрите думи.
Радвам се че намирате полезни неща - за мен практическата част на работата е може би толкова важна,колкото и научната. Макар и те често значително да се разминават понякога. Но животът е по умен от книгите (само).
Не съм се оттеглил- само малко по-ниски "обороти" - остаряваме вече, и не сме както бяхме преди 25 години. Но го приемаме със смирение и благодарност. Защото е равно на "опит". А той цена няма.

:)
Sir Alec Guinness
« Отговор #108 -: Октомври 10, 2009, 17:18:43 pm »
Опитах се да Ви изпратя снимка на Моника ,но нещо неуспях...Тя е Ваше бебе, въпреки разстоянието... по натам като се науча как става ще Ви запозная, ще се харесате... живи и здрави и хубави моменти и дни...
« Отговор #109 -: Октомври 11, 2009, 16:55:03 pm »
Здравейте,
Много моля за консултация. Бебето ми е на 33 дена. От известно време се държи  много странно по време на хранене. На кърма е с дохранване,Милумил. Но започва да плаче и пищи, отказва шишето или гърдата и извива главичка и гръбчето назад като дъга. Отказва да се храни а е гладен.  Пробвах да сменя добавката но положението е същото. То тука има само Милупа, Бимбозан, Адапта и Холе.Общо взето избора е ограничен.Оригва много шумно и има много газове. Хълца много често. Не връща мляко но ме притеснява това че отказва да яде. При измерване на теглото след 4 дена си беше пак същото. Ще се консултирам с моя педиатър но искам и вашето мнение.
Благодаря
« Отговор #110 -: Октомври 12, 2009, 17:43:00 pm »
Здравейте момичета,здравейте Докторе!
Искам да попитам, някой знае ли колко време след поставяне на хепатитната ваксина мога да сложа Превенар. Ние сме на 7 месеца. Предварително благодаря за отговорите:)
Здравички и усмихнати дечица желая на всички!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #111 -: Октомври 12, 2009, 17:49:07 pm »
Седмица. Макар и такъв задължителен срок да няма.
Sir Alec Guinness
« Отговор #112 -: Октомври 12, 2009, 20:31:12 pm »
Докторе, много моля отговорете и на мен
Ще съм ви много благодарна
*

Birdie

• 11040
« Отговор #113 -: Октомври 12, 2009, 20:35:12 pm »
На колко часа храните?
Sir Alec Guinness
« Отговор #114 -: Октомври 12, 2009, 21:30:26 pm »
Здравейте!

Аз отново имам въпрос. Ева не може да ака редовно. Само на кърма сме, но ходи веднъж на 2 или 3 дни. Днес рева около 1 час докато се напъваше и само пръцкаше. Говорила съм с нашия педиатър - тя ми препоръчва или да й бръкна в дупето с термометъра, или да й дам 1 лъжичка Дуфалак (до сега не съм давала). Знам и за бабешкия лек с малко сапунче. Днес пробвахме сапун после термометър и нямаше никакъв ефект. До сега съм бъркала (общо с днес) 3 пъти с терм. и 2 пъти съм слагала сапунче. Вчера сутринта на памперса имаше малки тъмни твърди точки ако и от тогава нищо. До кога ще продължава така? Как мога да облекча детето, за да не се мъчи? Моля да ми помогнете ...

Благодаря!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #115 -: Октомври 12, 2009, 22:03:02 pm »
Когато бяхме предимно на кърма - акахме на 3 дни веднъж, имаше инцидент изходи се на 8-я ден. Аз не мисля че е проблем, но... давала съм и Лактулоза.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #116 -: Октомври 12, 2009, 22:13:59 pm »
Здравейте!

Аз отново имам въпрос. Ева не може да ака редовно. Само на кърма сме, но ходи веднъж на 2 или 3 дни. Днес рева около 1 час докато се напъваше и само пръцкаше. Говорила съм с нашия педиатър - тя ми препоръчва или да й бръкна в дупето с термометъра, или да й дам 1 лъжичка Дуфалак (до сега не съм давала). Знам и за бабешкия лек с малко сапунче. Днес пробвахме сапун после термометър и нямаше никакъв ефект. До сега съм бъркала (общо с днес) 3 пъти с терм. и 2 пъти съм слагала сапунче. Вчера сутринта на памперса имаше малки тъмни твърди точки ако и от тогава нищо. До кога ще продължава така? Как мога да облекча детето, за да не се мъчи? Моля да ми помогнете ...

Благодаря!
Имаме същия проблем . Миро беше изцяло на кърма до преди 3дни.Ака веднъж на 3 дни,рекорда е 7,но не показва да му е некомфортно от това.Понякога му давам по една лъжичка сок от ябълка или от слива и се изхожда ,но не винаги обаче..
« Отговор #117 -: Октомври 12, 2009, 22:29:18 pm »
Момичета, това с честотата на изхождане е дискутирано доста.  Не бройте толкова стриктно единствено дните и не гледайте на приятелки бебетата колко често акат.  Проблем няма, ако не са твърди изпражненията и ако бебето на кърма ака поне веднъж на 5 дни, а това на адаптирано мляко - на 3.  Спрете да им бъркате в дупетата, както и забелязвате няма особен резултат.

Ако изпражненията са твърди, тогава вече е друго.  Питайте си и педиатъра какво да дадете, не се осланяйте само на форумни съвети.
« Отговор #118 -: Октомври 12, 2009, 22:32:40 pm »
На два часа на три часа, събират се седем пъти на ден, като количество е не повече от 600 мл, понякога и по малко. За 100 мл се мъчим по два часа като постоянно се извива назад. Много се лигави което е малко странно за бебе на 34 дена
*

Birdie

• 11040
« Отговор #119 -: Октомври 12, 2009, 22:35:32 pm »
На два часа на три часа, събират се седем пъти на ден, като количество е не повече от 600 мл, понякога и по малко. За 100 мл се мъчим по два часа като постоянно се извива назад. Много се лигави което е малко странно за бебе на 34 дена
Разредете храненията на 5 до 6 /дневно.
Поставяйте бебето в столче за кола след добро оригване. За около 20-30 минути, ако се харесва и детето заспива там.
Sir Alec Guinness