0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #520 -: Ноември 05, 2009, 14:53:10 pm »
докторе, правилно ли разбирам, че за обикновения сезонен грип не се препоръчва Тамифлу, а само за Η1Ν1?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #521 -: Ноември 05, 2009, 15:13:14 pm »
Аз знам, че Тамифлу и противогрипен препарат, така че дали е "свинския" или друг вид грип, ще действа ако диагнозата е грип разбира се.

За пореден път се убеждавам, че медиите всяват ужасяваща паника. Друг е въпроса, че в момента поради липса на средства за тестуване, решават че всички с остри респираторни заболявания са болни от свиински грип. Успокояват ни, че лечението на свинският грип е същото като при сезонните такива и така прегледите минават като на конвейр.
Течности, витамини и евентуално антипиретици. Вашите съвети за лечение на грип, какви са.

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #522 -: Ноември 05, 2009, 17:42:08 pm »
докторе, правилно ли разбирам, че за обикновения сезонен грип не се препоръчва Тамифлу, а само за Η1Ν1?
Да, правилно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #523 -: Ноември 05, 2009, 18:00:04 pm »
Аз знам, че Тамифлу и противогрипен препарат, така че дали е "свинския" или друг вид грип, ще действа ако диагнозата е грип разбира се.

За пореден път се убеждавам, че медиите всяват ужасяваща паника. Друг е въпроса, че в момента поради липса на средства за тестуване, решават че всички с остри респираторни заболявания са болни от свиински грип. Успокояват ни, че лечението на свинският грип е същото като при сезонните такива и така прегледите минават като на конвейр.
Течности, витамини и евентуално антипиретици. Вашите съвети за лечение на грип, какви са.

Подхождате както при обикновен грип.
Ако има усложнения в която и да е била насока- правят се изследвания и ако се докаже Η1Ν1 се лекува съответно.
Ваксинирайте си децата за обикновен грип- сега виждате логиката на това и защо толкова писах за тези неща.

При случаи на грип тип А, Реленца е удачен избор за лечение при усложнения. Но не Тамифлу.

Има бързи лабораторни тестове за диагноза както на обикновен грип, така и на Η1Ν1.
Sir Alec Guinness
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #524 -: Ноември 05, 2009, 18:23:58 pm »
О аз ваксинирах детето и себе си, но не са минали още серопротективните 2-3 седмици и вече съм със хрема за сега, а Тони има само леко зачервено гърло. Бургас е от първите градове с обявена грипна епидемия.

Има бързи лабораторни тестове за диагноза както на обикновен грип, така и на Η1Ν1.

Има разбира се, но не и в Бг, камо ли в Бургас.
Дори и да струва 50 евро, аз съм готова да ги дам, ако се наложи, но въпроса е, че няма къде и на кой да ги дам.
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 18:59:01 pm от Perdeto »

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #525 -: Ноември 05, 2009, 19:23:53 pm »
Тест се прави в Цибалаб и струва към 50.лв.но само в централната им лаборатория.
http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=35&t=15561
http://www.bnews.bg/article-1375
« Отговор #526 -: Ноември 05, 2009, 22:53:12 pm »
Здравейте, Д-р Бърди!
Преди няколко дни се обърнах към Вас за съвет, но вероятно не сте видяли!
Затова накратко искам да ви попитам:
Подходящи ли са лекарствата Солволан и капки Ксилометазолин за лечение на хрема и кащлица? Вече пием и антибиотик Цек Форте, т.к след три дни лечение с първите лекарства гърлото е червено, а резултата е сгъстяване на секрета в нослето, затруднено дишане,кащлицата значително намаля. Притеснявам се тези препарати да не би да подтискат симптомите и да стане по-лошо, т.к педиатърката ми каза, че без АБ ще стане бронхит! Какво смятате Вие? И аз съм в паника от този грип!
Благодаря Ви предварително!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #527 -: Ноември 05, 2009, 23:11:10 pm »
Без преглед нищо не мога да кажа.
Затова и не писах.
Sir Alec Guinness
« Отговор #528 -: Ноември 05, 2009, 23:19:47 pm »
Да, разбирам и много съжалявам!
На всички мами и дечица бързо оздравяване!
Лека и спокойна вечер!
« Отговор #529 -: Ноември 06, 2009, 00:32:02 am »

Цитат
НИЩО ПОД 8-10 ДНЕВНО АБ ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ДЕЦА 1-5 Г НЕ Е РЕЗУЛТАТНО И ВОДИ ДО ЧЕСТИ РЕЦИДИВИ.
5 дневни АБ лечения са подигравка!!
На нас ни е назначен 5-дневен курс на лечение с АБ!
[/color]
Трябва ли да го продължа поне до 8 дни?

И още нещо искам да попитам:
Кога мога да поставя Превенар на сина ми, като сега на 13 месеца ще поставяме задължителната ваксина в БГ, а на 2,3 и 4 месеца имаме сложена Пентаксим?
Какво Ви е мнението за ваксината Синфлорикс и съответно кога може да се постави след 13 месец?
« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 00:44:53 am от Birdie »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #530 -: Ноември 06, 2009, 00:44:12 am »
Ако наистина имате нужда от АБ, ползвайте го минимум 7 дена.
Избирате между Превенар-Синфлорикс. Не И двете заедно.

Може да поставите избраната веднага след приключване на АБ.
Sir Alec Guinness
« Отговор #531 -: Ноември 06, 2009, 08:08:14 am »
Сърдечно ви Благодаря, Докторе!
Ще поставим ваксината.
*
« Отговор #532 -: Ноември 06, 2009, 12:28:34 pm »
Момичета, не истерясвайте толкова за "свинския грип"!

Обаче каква истерия и паника се вдигна по този въпрос на Острова и сега виждам тресе и Балканкия полуостров.
Тук минава на вълни, като последната беше септември, преди да почнат децата училище, защото се прибирали от чужбинските си ваканции и пак носели по нещичко мъничко в себе си и нелегално пренесено вирусче от разни точки на света.

На практика казват, че симптомите са като на обикновения грип, но с по-силна и суха кашлица и с по-продължителна висока температура. Било много вероятно много хора да са го изкарали, без да разберат, че е бил точно този нов и модерен грип. Но има и хелп линии, на които съобщаваш симптомите си и вкъщата ти идвал някакъв отряд, който изолирал, давал Тамифлу и т.н.

А още по-конкретно: на мъжа ми в офиса им преди месец двама негови колеги (един след друг) се оказаха болни от това нещо и той и други хора са били в контакт с тези носители, преди да почне лечението им, но никой от нашето семейство не се зарази (чук!чук!). Едва ли е заради подозренията ми, че имаме връка с природата и наименованието на грипа, та ни предпазва по роднинска линия...
Лятото толкова ме беше обхванала масовата паника, че за малко да откажа ваканцията ни, но пък се мотахме къде ли не из страната тук и кихащи баби имаше, и кашлящи дедковци - и нищо ни нямаше! Не го предизвиквам грипа, разбира се!

Послушайте д-р Бърди и си сложете обикновената противогрипна ваксина! Аз тази година пропуснах да сложим на Емма, а и тя вкуси от първия си антибиотик преди две седмици, та съвсем се отложи работата. Но догодина е нашето време!

Успокойте се!
« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 12:30:32 pm от DivaRoza »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #533 -: Ноември 06, 2009, 13:56:13 pm »
Докторе, аз със леко страничен от конкретно състояние въпрос, но иска ми се да чуя мнението Ви относно електрическите влагоуловители и имат ли място в дом с малки деца. Замислила съм се за такъв уред, тъй като сме в новопостроена кооперация, уж с нова дограма, но конденза е навсякъде, да не говорим, че на места става мухъл. Ползваме кутийки с таблетки, но нито е сухо, да не говорим за постояната инвестиция. Ще се радвам и на други мнения относно ползите и вредите от този уред.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #534 -: Ноември 06, 2009, 14:23:59 pm »
Хайде и аз да питам, Тони от снощи е с температура 38.5. Свалихме я до 37.2, след което поддържа между 37.3-37.6. Видимо е отпаднал, абсолютно никакъв апетит.
Доктора прегледа детето, гърлото си е червено, но не чак толкова, следно увеличени лимфни възли, уши ОК, лека почти едва забележима хрема. Изказа отново съмнение за свински грип и ни назначи ПКК с деференциално борене и утайка. За сега според него резултатите били гранични, но може би защото заболяването е в началото. Според него е грип.
Изписаха ни витамини, изопринозин 3х1/2,течности и температуропонижаващи. Ако положението се влоши или продължава и в неделя включително да вдига температура, да се включи Сумамед 3 дни х 5 мл. за 24 ч. Спря се на този АБ, защото преди две седмици приключихме лечението на Мораксела със Зинат.
Знам, че без тест диагнозата грип, няма как да е точна и знаем и ще си гадаем, но не мога да чакам, великите умуве тук да преценят дали е необходимо да го изследват. Ако реша сама да предприема изследване, ще отнеме още доста време. Както стана ясно, само една лаборатория в Бг прави този тест свободно, за граждани срещу заплащане.

ПКК 20 показателя с Диференциално броене:

HGB ( Хемоглобин )   115   g/L   М (135-180 ) Ж ( 120-160 )

RBC ( Еритроцити )   4.37   T/L   М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )

HCT ( Хематокрит )   0.35   L/L   М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )

WBC ( Левкоцити )   7.5   G/L   3.5 -10.5

MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр )   324   g/l   300-360

MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. )   26.2   pg   27.0-33.0

MCV ( ср. обем на еритроцитите )   80.9   fL   82.0 -96.0

PLT ( Тромбоцити )   178   G/L   100-440

MPV ( ср.обем на тромбоцита )   7.1   fL   7.5-11.0

RDW% ( Девиация на еритр. р-ие )   14.3   %   11.6 - 15.7

LYMF ( Лимфоцити - бр )   1.3   G/L   0.9 - 5.3( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )

GRAN ( Гранулоцити - бр. )   5.3   G/L   1.3 - 7.4( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )

MONO ( Моноцити - бр.)   0.9   G/L   0.30 - 1.10

EOS ( Еозинофили - бр.)   0.0   G/L   0.00 - 0.40

BASO ( Базофили - бр. )   0.1   G/L   0.0 - 0.60

LYMF% ( Лимфоцити - % )   16.80   %   20.0 - 50.0
( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )

GRAN% ( Гранулоцити - % )   70.20   %   30.0 - 70.0
( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )

MONO% ( Моноцити % )   11.90   %   1.0 - 12.0

EOS% ( Еозинофили % )   0.18   %   0 - 6.0

BASO% ( Базофили % )   0.86   %   0.25 - 2.0

СУЕ 16 mm/h  М до 18 (Ж до 25) Деца до 12

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #535 -: Ноември 06, 2009, 16:25:33 pm »
Момичета, не истерясвайте толкова за "свинския грип"!
Успокойте се!
Розе, при вас няма ли я ваксината H1N1?
При нас я пуснаха, отвориха центрове за ваксинации, за сега само за рисковите групи, дечица до 5 години,И аз понеделник мисля да ваксинирам моите.Досега никога не съм им слагала противогрипна ваксина и ми е малко притеснено
При нас също е голяма психоза, но аз се старая да се държа.Избягвам местата с много хора, като моловете, макдоналдс или детските центрове.Мием ръцете много често, в къщи чистя с дезинфекционни препарати постоянно.
През април моя приятелка се разболя от свнския грип/доказан чрез проба/, наистина по нейни думу е ужасен: тежка кашлица, хрема, температура 38-39...

Бързо оздравяване на всички болни дечица

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #536 -: Ноември 06, 2009, 16:46:58 pm »
При нас доколкото разбрах щяло да има ваксина чак февруари.. До тогава повечето хора ще са го изкарали грипа. Да не говорим, че ние карахме нещо наскоро. С много зачервено гърло бях и хрема.. Веднага започнах с парацетамол и гаргара с цитросепт и капки в носа по няколко пъти на ден. Направо ми изгори лигавицата, но мисля, че ми помогна. Пих и осцилококцинум. Пръсках тантум верде.. Не бях боледувала от много време. Незнам дали е това грипа, но доста се притеснявам..
*
« Отговор #537 -: Ноември 06, 2009, 16:50:17 pm »
Еми, има я, даже гледах и разлепени материали при джи пи-то, но ти сега ме караш да мисля по въпроса и да попитам дали на всички деца я слагат. Аз пък за тази ваксина  чувам, че има и колебания, защото е нова, набързо направена и т.н.;кой знае къде е истината...

Перденце, а как може да познае докторът само по тези симптоми, защото те са си като при старомодния грип?! Много коварна и конспиративна работа...
*
« Отговор #538 -: Ноември 06, 2009, 16:55:40 pm »
Розичке, за момента изглежда според доктора на грип, ама дали е новия или сезонния вече незнам. До понеделник това е схемата на лечение, после ще се прецени.
Днес се навършват 2 седмици от поставянето на противогрипната ваксина Ваксигрип, така късна пост реакция от нея отпада като вариант.
Тук масово се тиражира, че в Бг за момента ОРЗ са причинени от свинският грип, приемат го за максима и това е положението, а дали така "кой ще ти каже"... :(

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #539 -: Ноември 06, 2009, 17:02:04 pm »
Вики също е с диагноза остра вирусна инфекция! От сряда вечерта поддържа 38-39 С, спада до 37 с панадол или нурофен за 2-3 часа и пак! В началото имаше лека водниста хрема, която отзвуча! Няма кашлица! Тук да се вредиш дори при личната е геройство! Аз чакам извън сградата с детето, таткото с маска вътре в коридора с още 20 тина човека пред кабинетите! Общо взето на нас също ни изписаха изопринозин, който обаче не успях да дам! Пробвах с кисело мляко усети горчив вкус и върна! ДАЙТЕ СЪВЕТИ как го правите номера с тази гадост!
От панадола и нурофена обаче има много газове и вечер плаче от коремче!