Момичета, не истерясвайте толкова за "свинския грип"!
Обаче каква истерия и паника се вдигна по този въпрос на Острова и сега виждам тресе и Балканкия полуостров.
Тук минава на вълни, като последната беше септември, преди да почнат децата училище, защото се прибирали от чужбинските си ваканции и пак носели по нещичко мъничко в себе си и нелегално пренесено вирусче от разни точки на света.
На практика казват, че симптомите са като на обикновения грип, но с по-силна и суха кашлица и с по-продължителна висока температура. Било много вероятно много хора да са го изкарали, без да разберат, че е бил точно този нов и модерен грип. Но има и хелп линии, на които съобщаваш симптомите си и вкъщата ти идвал някакъв отряд, който изолирал, давал Тамифлу и т.н.
А още по-конкретно: на мъжа ми в офиса им преди месец двама негови колеги (един след друг) се оказаха болни от това нещо и той и други хора са били в контакт с тези носители, преди да почне лечението им, но никой от нашето семейство не се зарази (чук!чук!). Едва ли е заради подозренията ми, че имаме връка с природата и наименованието на грипа, та ни предпазва по роднинска линия...
Лятото толкова ме беше обхванала масовата паника, че за малко да откажа ваканцията ни, но пък се мотахме къде ли не из страната тук и кихащи баби имаше, и кашлящи дедковци - и нищо ни нямаше! Не го предизвиквам грипа, разбира се!
Послушайте д-р Бърди и си сложете обикновената противогрипна ваксина! Аз тази година пропуснах да сложим на Емма, а и тя вкуси от първия си антибиотик преди две седмици, та съвсем се отложи работата. Но догодина е нашето време!
Успокойте се!