0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Здравейте, моля Ви разяснете ми каква е разликата между пластиката на тръбите и оперативната лапароскопия
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
Re: Пластика на тръбите и оперативна лапароскопия
« Отговор #1 -: Септември 16, 2009, 11:07:09 am »
Пластиката на тръбите може да се извърши с оперативна лапароскопия.На мен пластика на тръбите ми правиха с отворена операция през 2006.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
Re: Пластика на тръбите и оперативна лапароскопия
« Отговор #2 -: Септември 16, 2009, 14:34:27 pm »
Лапароскопия : http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=938&Itemid=104

Пластика на маточни тръби : http://www.ivf-bg.com/index.php?n=services&t=6

Цитат от посочения горе линк:

Пластиката на маточни тръби е операция, която има за цел да възстанови проходимостта на маточните тръби, когато тя е частично или в по-лека степен нарушена. Често това пречи на забременяването и крие риск от настъпване на извънматочна бременност. Пластиката на маточните тръби може да бъде извършена чрез лапароскопия, при която могат да се отстранят външни сраствания или да се направи отвор в стената на маточната тръба, когато тя е запушена в свободния към коремната кухина край. Когато има по-сериозно засягане на стената на маточната тръба се налага отворена коремна операция за по-добър достъп и възможност за манипулиране върху нейната стена.
Като цяло маточните тръби са много фин орган и стената им се уврежда много лесно и за съжаление често трайно. Показани за операция са само по-лекостепенни засягания на маточната тръба. В противен случай има риск да се създадат условия за настъпване на извънматочна бременност.
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 14:36:10 pm от Елфи »