0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
"Изчистване" след спонтанен аборт
« Отговор #20 -: Април 18, 2006, 13:31:32 pm »
добре де,аз защо тогава отидох без направление,пък всички вие сте носили,много странно.Аз ходих в МД (София) и ме приеха на 10-тия етаж за 2 дни без направление и без да плащам. :roll:
<br />
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #21 -: Април 18, 2006, 13:38:06 pm »
z22, аз ходих за направление, защото от Шейново ми го поскаха, но може пък и без направление да стават нещата  :?
Ронката може да звънне например по телефона и да пита, дано са любезни да и отговорят.
« Отговор #22 -: Април 18, 2006, 13:40:30 pm »
Много държа да отбележа, че аз не се стремя да отбегна кюретаж на всяка цена, рискувайки какви ли не усложнения (от възпаление до натравяне на кръвта), а просто предпочитам да не се стига дотам.

И друго - при всички положения процеса се следи от лекар, даже в петък сме се разбрали да ида на преглед, за да прецени как са нещата и какво ще правим. Не се опитвам да се самолекувам или да си правя нещо на своя глава. Просто търся начини сама да си помогна.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #23 -: Април 18, 2006, 13:44:12 pm »
ironic_  е това, което написа последно е ясно, ти много добре знаеш как са нещата, дано обаче инфото, което ти даваме да ти е било полезно.
« Отговор #24 -: Април 18, 2006, 14:34:02 pm »
В Шейново абразиото за здравно осигурени е напълно безплатно, за неосигурени струва 150 лв., 30 лв. е нощувката, ако слагат антибиотик в система е около 20 лв.
На мен ми го направиха преди 10 дни и понеже съм осигурена не ми взеха пари, даже направление не ми искаха. Приеха ме и на следващия ден сутринта ми го направиха. Даже вечерта като ме приеха не нощувах там, а отидох рано сутринта на другия ден. Забравих да кажа, че ми взеха и кръв за изследване, по принцип вземат и урина, но при мен не взеха, защото кървях.
*
« Отговор #25 -: Април 18, 2006, 15:43:25 pm »
Цитат на: z22
добре де,аз защо тогава отидох без направление,пък всички вие сте носили,много странно.Аз ходих в МД (София) и ме приеха на 10-тия етаж за 2 дни без направление и без да плащам. :roll:

Зори, абе не е баш така.
И аз не съм ходила за направление при Дж-пи-то.
Е, то пък оставаше в такъв момент... дето ми се срина земята по краката... да тръгна да издирвам Дж-пи за един лист, с който да ме приемат в болница.
Просто моя гинеколог ми даде един лист (но не беше направление, де)... вече не помня какъв точно беше... и с него ме прати в МД. Там ме прегледаха, установиха че наистина е така и трябва кюретаж. Пратиха ме долу в 224 стая .. и там оформиха документите ... и като се попълваха документите, нали после те пращат от регистратурата да вземеш едно листче, дали си здравно осигурена или не. Ако не си - си плащаш за престоя и манипулациите. Ако си - плаща се само 2.50 потребителска такса май беше... Вече съм забравила...
Абе ... и аз не мога да схвана точно как и какъв е реда.
Но си го обяснявам че онова листче с което ме прати гинеколога ми е изиграло ролята на направление.
Извинявам се че разводних темата.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #26 -: Април 18, 2006, 15:54:39 pm »
Няма нищо, Роми, никакъв проблем, стига да сме полезни на някой.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #27 -: Април 18, 2006, 15:55:39 pm »
да Румка и при мен беше така.Но исках да кажа на Рони,че не е нужно да се притеснява за направление,той нейния лекар,не може да не и е дал бележчица с диагнозата.
<br />
*
« Отговор #28 -: Април 18, 2006, 16:25:41 pm »
Цитат на: z22
да Румка и при мен беше така.Но исках да кажа на Рони,че не е нужно да се притеснява за направление,той нейния лекар,не може да не и е дал бележчица с диагнозата.

Точно със същата цел разказах и аз как е било при мен, за да не се притеснява Рони за тези направления.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"