0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

"Изчистване" след спонтанен аборт
« -: Април 17, 2006, 10:36:43 am »
Здравейте!

Имам въпрос. Може да е малко глупав, но ще съм безкрайно благодарна на всеки, който може да ми помогне:

Възможно ли е да правя някакви физически упражнения (скачане, коремни преси ... или и аз не знам какво) или да пия нещо, за да предизвикам контракции на матката и да улесня изхвърлянето на кръвта и маточната лигавица след спонтанен аборт? В петък трябва пак да ида на лекар, но искам да направя всичко възможно, за да не се стига до кюретаж.

Благодаря!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #1 -: Април 17, 2006, 10:57:35 am »
Здравей, не съм сигурна, че ще мога да ти отговоря, може би има такива упражнения, но аз мисля и ти го знаеш де (чета ти постингите и виждам, че си компетентна), че най-добре ще е лекар да се изкаже. Аз бях с "кухо яйце", изхвърлих го и незвисимо о т това направих абразио, лекарката каза, че трябва да се изчистя. Ти най-вероятно имаш основание да не искаш кюретаж, и все пак защо?
Пожелавам ти да не се отчайваш и да вярваш, както казват хората - лошото мина, хубавото предстои.
 :balk_602:
« Отговор #2 -: Април 17, 2006, 11:07:57 am »
Основанието ми да не искам е, защото доколкото знам никак не е хубаво за лигавицата на матката, изтънява и по-нататък може да е проблем.
Плюс това мразя всякаква инструментална намеса, от страх се стягам и още повече боли. Като правих цветната снимка най-много ме боля от спекулума и докато ми защипят шийката, не самата снимка.

Не мога да преценя колко ми е голяма матката и колко трябва да изхвърля. Досега съм изхвърлила три парчета лигавица, всяко около 3 см. и тече бледа рядка кръв.
*

Nina

• 2643
« Отговор #3 -: Април 17, 2006, 11:21:11 am »
Рони, както ти казах, лекар ще прецени, но ако се наложи да правиш. ще ти кажа само, че изобщо не боли. Много е важна психологическата нагласа, аз например осмислих нещата, разбрах какви са ми приоритетите (искам дете) и реших, дори и да има болка ще я преодолея, по-добре сега да ме боли физически, от колкото  по-късно да се обвинявам, че не съм направила всичко и да ме "боли" психически. Но!!!!! пак ти казвам - НЕ БОЛИ. Мен ме болеше в деня преди кюретажа, адски, точно когато изхвърлих бебето, на следващия ден беше кюретажа и преди него пак ме болеше зверски кореме, но след кюретажа, 30 минути след като се свестих от упойката нямаше грам болка :) Направиха ми го в Шейново, с направление от личния лекар - безплатно. Лекарите, сестрите и администрацията се държаха супер любезно и човешки, дори бяха готини, особено сестрите. В 10.30 ми го направиха и в 13.30 ме пуснаха (е разбира се това е индивидуално, но в повечето случаи е така). С пълна упойка се прави (питахе ме де и аз казах пълна) и нищо не се усеща, нито боли като ти слагат упойката (мигновено заспиваш) нито след това :)
Услех, Ронка.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #4 -: Април 17, 2006, 11:34:07 am »
Цитат на: ironic_
Плюс това мразя всякаква инструментална намеса, от страх се стягам и още повече боли. Като правих цветната снимка най-много ме боля от спекулума и докато ми защипят шийката, не самата снимка.

Рони мила кюретажа се прави под пълна анестезия. Не се притеснявай няма да усетиш нищо, ама нищичко. По въпроса за това че изтънява лигавицата, това става при груба намеса и лекарска немърливост. Не се притеснявай ако се наложи кюретаж, но и избери лекар на когото имаш доверие в професионалните му умения. А за упражненията прави упражнения, не мисля че ще ти навредят, но това не значи че ще успея да изчистят абсолютно всичко. Успех мила и не губи надежда. Нещата ще се оправят полека лека.  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #5 -: Април 17, 2006, 15:06:32 pm »
Ironic, дано всичко приключи максимално бързо с никакви усложнения, но искам да те успокоя, че са ми правени два кюретажа (не заради аборт) и лигавицата в момента ми е 16-18 по време на овулация, докъм 20мм - както виждаш, никак не е изтъняла.
Нямам и никакви други усложнения от тях.

Самата процедура е с пълна анестезия, но доста лека и направо приятна - минава ти до 1-2 часа и си тръгваш, няма ги тия гадости, както при анестезия за операция.

Успех, Миличка :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #6 -: Април 17, 2006, 17:31:56 pm »
Аз пък не ходих при първите ми два спонтанни аборта за допълнително изчистване и на прегледите след това докторът ми ми каза, че съм се изчистила добре и така, но аз много се движех през това време. Последният път отидох за абразио, защото плодът не беше паднал още и просто не исках да видя за трети път как пада. Определено първите два пъти беше много болезнено, а последният след абразиото имах болки само около час, докато ми се свие матката.
*

Nina

• 2643
« Отговор #7 -: Април 17, 2006, 17:35:07 pm »
tsvetelina, това, че не си ходила на лекар и си се изчистила сама е много хубаво, но не при всеки е валидно, тя трябва да иде на лекар, пък той ще и каже дали се налага абразио или не.
А на теб ти пожелавам успехи  и следващия път и да имаш бебок :)
« Отговор #8 -: Април 17, 2006, 17:39:01 pm »
Напълно съм съгласна, аз също ходих на лекар - той знае най-добре  :)
Благодаря за пожеланията, ще се постараем  :oops:
« Отговор #9 -: Април 17, 2006, 17:50:29 pm »
Е, разбира се, че ще ида на лекар, няма да седя и да си гадая дали се е изчистило. Но до петък искам да направя каквото мога сама да си помогна и да си улесня положението.

Друго ... не ми се дават грешни пари и за кюретаж ...  :roll: Направихме една по-големичка покупка и в момента малко сме "на червено". А за кюретаж с направление положението е малко сложно ...  :oops:

Между другото никак не ме боли и кървенето е съвсем оскъдно ... не е на добре май  :roll:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #10 -: Април 17, 2006, 19:56:56 pm »
Между другото никак не ме боли и кървенето е съвсем оскъдно ... не е на добре май  :roll:

Не се пиртеснявай Рони не е задължително да те боли. Аз при моя спонтанен въобще не ме болеше. Като постъпих на другият ден в болницата и почти се бях изчистила. А за хистологията едвам събраха материал. Още повече че при теб е в доста ранен стадий спонтанния аборт. Успокой се мисля че нещата ще минат нормално при теб  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #11 -: Април 17, 2006, 22:01:14 pm »
Ирониц аз имам 3 спонтанни аборта.При 1,2 се изчистих сама нямаше проблеми.След 3 понеже беше ми закъсняло само 5 дена (направих си уринен тест и бяха две хубави чъртички )и на 7 ден ми дойде М и реших вобще да не ходя на лекар .Но беше грешка.Отидох доста по к6сно но резултат е запушена лявата траба ,сраствания.Така че лекар трябва да прецени!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Каквото ти кажат ще го направиш.Всички казват че не е страшно.
Стискам палци .
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #12 -: Април 17, 2006, 23:11:47 pm »

Друго ... не ми се дават грешни пари и за кюретаж ...  :roll: Направихме една по-големичка покупка и в момента малко сме "на червено". А за кюретаж с направление положението е малко сложно ...  

аз не съм давала направление,а ми беше безплатно.
<br />
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #13 -: Април 18, 2006, 01:02:13 am »
Миличка, мен ме кюретираха два пъти.
Първият път без упойка, а вторият със пълна.
Вторият път бях при позната и и платихме.
Както са ти писали момичетата, намери лекар, на който вярваш и поискай пълна упойка.
По-важното е, според мен е да си при лекар, на когото да разчиташ.
Важно е Здравето ти сега.
Пари се изкарват.
Не се притеснявай, всичко ще е наред!
*

Nina

• 2643
« Отговор #14 -: Април 18, 2006, 09:23:21 am »
Аз не си спомням цените за кюретаж (пишеше аборт) в Шейново, но май беше около 100 лева (или малко повече), което разбира се не е никак малко за някои хора. Но дори и да ти коства малко разправии с направлението, пробвай се (ако аистина не е супер трудно де, ти си знаеш), след като пък има възможности за безплатна поцедура, а и много изследвания излизат по евтино с направление :) Успех момиченце. Непременно си поискай обща анестезия, за без упойка - не :) плашим се. Иначе с упойчица няма никакви проблеми, само след това има етап на говорене на глупости, ама то е в реда на нещата, аз например говорех за Исус Христос и едно момиче, което беше с мен в стая ме гледаше доста странно :) сигурно ме взе за сектантка.
Стискам палци :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Април 18, 2006, 09:27:05 am »
Не се занимавай с физически натоварвания да не си докараш кръвоизлив и повече неприятности.
И какво му е толкова трудно на взимането на направление?
« Отговор #16 -: Април 18, 2006, 09:44:24 am »
Нищо не му е трудно, просто ми се искаше да спестя на майка ми съобщаването наведнъж на това, че:

1. Правим бебе
2. Успели сме
3. Направила съм спонтанен аборт

:roll:

Като я знам каква е ... оттук ще започне да се побърква и да се тревожи, много е притеснителна и много ги изживява нещата.
*

Nina

• 2643
« Отговор #17 -: Април 18, 2006, 09:54:53 am »
ironic_ незнам пък дали всичко трябва да се спестява и да се натрупва само на теб и половинката ти, но това си е твое решение, аз например съм разтръбила на всички - майка, баща, сестра, баба .......приятели, колеги и хич не ми пука, да си знаят и съм си Ок. Те не се притесняват, не ме гледат, като безнадеждно болна, а приятелите и колегите, които ме разпитват не са нахални и им отговарям, знам, че ще съм полезна на накои от тях.
За направлението, ако не искаш да казваш все пак на майка ти!!! слушай при мен как стана  - аз отидох с бележка от Шейново за направление при личната ми лекарка, която е невроложка и и помага една сестра, та те незнаеха какво да напишат на направлението и ми попълниха всички данни с изключение на диагнозата, подпечатаха го и го подписаха. Като отидох в Шейново и ме питаха защо не е полълнена диагнозата, аз им казах истината - сестрата не се справи :) и остави празно място, за да не сбърка. При мен това не беше умишлено, но ти избирай - да излъжеш майка си и да си спестиш някой лев, да и кажеш всичко и пак да си спестиш някой лев или да си платиш :) Аз не те съветвам да лъжеш или по-скоро да скриеш (знам, че няма да ти е приятно), но ти си решаваш :)
Хайде, действай и смело напред :)
*
« Отговор #18 -: Април 18, 2006, 11:34:58 am »
Здравей,съжалявам че се включвам по такъв повод.
Абразиото по медицински показания е абсолютно безплатно за здравно осигурените.Освен това е необходимо само направление за хоспитализация от личният лекар.
А повярвай ми последствията ако не се направи са много жестоки/момичетата са ти писали какви може да бъдат/
Освен това никой лекар няма да ти направи абразио без пълна упойка тя е заложена в клиничната пътека.
А след това физическа болка няма.остава да се справиш с празнотата и разбитите мечти.
Което не пожелавам на никой.
Съжалявам за създалата се ситуация,дано скоро на лицето ти грее само усмивка през радостни сълзи.
*
« Отговор #19 -: Април 18, 2006, 12:26:36 pm »
Рони, съжалявам мила, че така се е случило при теб.

Относно въпроса ти - дали трябва кюретаж или само ще се изчисти  - това само лекар ще може да каже. Така че ще трябва да го посетиш.

Много често, когато е била в самото начало бременноста, се изчиства с настъпването на М. Но ти казваш че ти е слабо... така че може и да не стане само. Явно има причина за да тече слабо.... но няма смисъл сега да правя предположения. Посещението при лекар е просто НАЛОЖИТЕЛНО.
Много момичета които не се следят си мислят че просто М. им закъснява.. и идва после по обилен.

Няколко неща относно кюретажа.
ИМа лекарства които контрахират матката, но това пак ЛЕКАРЯ ще ти ги изпише. Щото не се пият просто така. Ако прецени че е необходимо.

Рабзира се, по-добре е ако може самО да се изчисти с настъпването на М. и да не се стига до хирургически интервенции, защото кой каквото ще да си говори...рискове винаги си има...
Но, ако не става самО - не се присенявай от самия кюретаж.
С пълна упойка е и няма да усетиш нищо.
Болката е само емоционална.... от това че душата боли.

В твоя случай по медицински показания - ще е безплатно и задължително се прави с пълна упойка.
Няма какво да се чудиш и да казваш че е трудно за направленията.
Това не го разбирам съвсем какви са ти мотивите.
Това дали искаш или не твоята майка да разбере си е едно на ръка. Както ти си прецениш.
Но все си мисля, че начини винаги има да си вземеш направление.

Моя приятелка е правила скоро аборт по желание в частна клиника и ми съобщава цена от 380.00 лв.
Сама виждаш, че е много важно да вземеш направление ако лекаря каже че е необходимо кюретаж.

Рони, мислех си че може би това се е случило, защото е било в същия цикъл в който е била и цветната снимка.
Ако е имало малки сраствания от контр.в-во са се разкъсали, но е голяма вероятността яйцеклетката да е била облъчена и затова да не се е развила успешно.

Погледни го от хубавата страна - тръбите ти пропускат, оплождане се е състояло, имало е имплантация.... Много скоро значи ще се случи пак, и тогава всичко ще е наред.
Успех, късмет... и пиши как се развиват нещата при теб. :D
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"