0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

бромокриптин или парлодел
« -: Април 17, 2006, 14:52:36 pm »
Последната седмица посетих двама гинеколози единия ми предписа бромокриптин по определена схема, а другия парлодел за завишен пролактин.  8O  Кой от двамата да послушам , кое според вас е по-доброто  :roll:

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: бромокриптин или парлодел
« Отговор #1 -: Април 17, 2006, 15:04:18 pm »
Цитат на: alomita
Последната седмица посетих двама гинеколози единия ми предписа бромокриптин по определена схема, а другия парлодел за завишен пролактин.  8O  Кой от двамата да послушам , кое според вас е по-доброто  :roll:

И в предната ти тема ти отговорих, но ще ти отговоря и тук. Вярвай само на един лекар (който според мен е по-добре да бъде Софийският ти лекар), ако смяташ че свищовските лекари са по-добри лекувай се само при тях. Защото мненията на специалистите не са 100% еднакви. Хайде сега си помисли и избери!!! Защото неможеш да пиеш и двете лекарства едновременно!!!!  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #2 -: Април 17, 2006, 16:37:29 pm »
На мен лично са ми изписвани и двата препарата
Бромкриптинът е по-евтиният вариант, но от него ми ставаше лошо и ми се виеше свят  :roll:  за това аз лично предпочитам Парлодел  :wink:  От аптеката ми казаха, че той е по пречистенят вариант пък и от него не ми се вие главата  :wink:
Дано да съм била полезна
Успех Аломита
« Отговор #3 -: Април 17, 2006, 16:44:57 pm »
Благодаря за отговорите, не ми стигат тези хапчета, ами май ще се наложи да пия и други , че май  съм прихванала някой вирус докато чаках в болницата  :wink:

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
« Отговор #4 -: Април 17, 2006, 20:15:32 pm »
Аз съм на бромокриптин. В началото не се чувствах добре, но после организма привиква и нямам проблеми. Предполагам, че схемата започва с по-малък прием в началото и постепенно увеличаване на дозата за да свикне организма. Не съм пробвала с парлодела, защото свикнах с бромокриптина. Както си прецениш. Едно от двете-това е едно и също лекарство.

*
« Отговор #5 -: Април 18, 2006, 10:17:27 am »
parlodel е чуждият вариянт на бромокриптин така че е едно и също лекарство!  И от двете в началото не се чувстваш добре особено ако имаш склонност към качване на кръвно. Има още едно лекарство за сваляне на пролактина Dostinex, но то не е желателно да се пие при опити за забременяване иначе от него не ти става зле!  Би трябвало да се открие причината за високият пролактин! Лекара препоръча ли ти ЯМР? Надявам се да съм ти била от полза! :)  :)
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #6 -: Април 18, 2006, 16:52:52 pm »
Аз също имах повишен пролактин –
1085.00   Ж(59.0 - 619.0)
Изписаха ми Достинекс – по едно хапче на седмица, след четири седмици резултата е следния:
235.01 Ж(59.0 - 619.0)
Но доктора ми каза да продължа да пия Достинекс по половин хапче на седмица и това да продължи докато забременея. От това лекарсто нямам оплаквания, докато преди години пих бромокриптин и си спомням, че се чуствах зле.
Вяра защо мислиш, че не е хубаво да се пие Достинекс при опити за забременяване – на мен ми предстои инвитро? И моля те кажи ми какво е това ЯМР?
Благодаря!
*
« Отговор #7 -: Април 18, 2006, 16:57:11 pm »
Цитат на: misi
И моля те кажи ми какво е това ЯМР?

ЯМР - ядрено-магнитен резонанс
« Отговор #8 -: Април 18, 2006, 17:01:59 pm »
Misi, високите стойности на пролактина може да се дължат на аденом на хипофизата. Затова някой ендокринолози препоръчват да се направи снимка на хипофизата. Аз съм минала през това изследване.
Погледни ТУК
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2457

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #9 -: Април 18, 2006, 17:16:07 pm »
Благодаря ви!
Стархотни сте, получих доста полезна информация.
 :youwoman:
*
« Отговор #10 -: Април 18, 2006, 22:13:59 pm »
Цитат на: misi
Аз също имах повишен пролактин –
1085.00   Ж(59.0 - 619.0)
Изписаха ми Достинекс – по едно хапче на седмица, след четири седмици резултата е следния:
235.01 Ж(59.0 - 619.0)
Но доктора ми каза да продължа да пия Достинекс по половин хапче на седмица и това да продължи докато забременея. От това лекарсто нямам оплаквания, докато преди години пих бромокриптин и си спомням, че се чуствах зле.
Вяра защо мислиш, че не е хубаво да се пие Достинекс при опити за забременяване – на мен ми предстои инвитро? И моля те кажи ми какво е това ЯМР?
Благодаря!
 misi много доктори съм питала за Достинекса и всичките казват , че не е добра идея даже ако не се лъжа трябва да се изчака определено време и след това да се почнат опитите за забременяване :roll: това знам само!!! А относно ЯМР хубаво е да знаеш все пак какво ти става с хипофизата, не мислиш ли? Тези аденоми в повечето случаи са доброкачествени така,че не се шашкай!!!Пък може и нищо да няма,пролактина знам, че го водат хормона на стреса така, че трябва да го даваме по-спокойно!!!  :goodluck: Успех!!! :balk_602:
« Отговор #11 -: Август 26, 2006, 14:25:39 pm »
Аз пих Бромокриптин 10 дни само и се чувствах ужасно!:(За парлодела не знам нищо!
« Отговор #12 -: Септември 03, 2006, 21:49:28 pm »
1 година го пих Парлодела.Твърдо НЕ за него.Преминах през всичките му странични реакции и организма ми така и не свикна с него.3 години бях на Бромкриптин-по-добре беше -само дето ми сваляше кръвното от време на време ,та затова сутрин и вечер след приема му си изяждах по  половин буркан кисело мляко.
Вече2 години съм на Достинекс и мога да ви кажа че това си е благодат.Без никакви странични реакции ,пролактина ми е малко под нормата,но поне прогестерона най-после си влезе в границите.
Това е засега от мен,надявам се да съм ти помогнала поне малко при вземането на решението. :D
*

mimiji

« Отговор #13 -: Септември 03, 2006, 23:04:21 pm »
аз съм на бромокрептин от три години. Тогава ми откриха аденом на хипофизата. честно казано първите два месеца от приема не бях на себе си. бях супер слаба и изпита. Не се ориентирах в къщата си, удрях се в стените по коридорите... Но се свиква. Дори сега ми се е случвало да не го приемам десетина дни и следващият прием  съвсем нормален. Трудно ми е да се примеря, че ще го приемам цял живот, но свикнах и се примерих. А що се отнася до достинекса. четох някъде, че не е изследвано напълно влиянието му върху плода при евентуална бременност. Доколкото бромокрептина и паргодела не преминават през плацентата до плода, то за достинекса няма гаранции. Това знам аз и понеже все още се надявам на бременност не си позволявам да приемам достинекс.
*

cokie

« Отговор #14 -: Септември 22, 2006, 20:55:07 pm »
преди 4г.ми откриха повишен пролактин,но парлодела не ми понесе.2г.пих Достинекс и веднага имаше резултат,от 2г.не пия нищо и съм добре.Прегледай се на ЯМР,за да нямаш микроаденом на хипофизата.Трябва да имаш добър ендокринолог УСПЕХ   :lol:
*
« Отговор #15 -: Септември 26, 2006, 14:33:09 pm »
1 година го пих Парлодела.Твърдо НЕ за него.Преминах през всичките му странични реакции и организма ми така и не свикна с него.3 години бях на Бромкриптин-по-добре беше -само дето ми сваляше кръвното от време на време ,та затова сутрин и вечер след приема му си изяждах по  половин буркан кисело мляко.
Вече2 години съм на Достинекс и мога да ви кажа че това си е благодат.Без никакви странични реакции ,пролактина ми е малко под нормата,но поне прогестерона най-после си влезе в границите.
Това е засега от мен,надявам се да съм ти помогнала поне малко при вземането на решението. :D

Да не би прогестерона да се влияе от пролактина, зависими ли са двата хормона? Питам защото при мен прогестерона е нисък ,а пролактина го държа в граници с парлодел.
« Отговор #16 -: Октомври 18, 2006, 17:07:02 pm »
Исках да попитам дали някой знае по какъв начин се отразява  повишения пролактин на нивото на прогестерона? Аз пия парлодел от 8 месеца но ту има ефект ту няма. В началото ми се гадеше от него но сега по-рядко. Чудя се дали да не пробвам с достинекс и разбрах за него, че е по-силен и по-пречистен от докторите. Но определено знам че трябва да се спре преди забременяване и затова още се колебая. За LH  и FSH вече знам че ги държи ниски и лигавицата на матката не успява да нарасне дастатъчно в периода на овулация, както и че пречи понякога да има овулация.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #17 -: Октомври 18, 2006, 19:52:11 pm »
Доколкото разбрах високият пролактин води до нисък прогестерон, но има и изключения. Марина ако парлодела не ти помага не се колебаи за достинекса. Той е много добър и бързо смъква пролактина. На мен ми го смъкна за 2 седмици. Успех! :goodluck: