0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« -: Януари 14, 2005, 17:02:16 pm »
Здравейте момичета.
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #1 -: Януари 15, 2005, 12:09:39 pm »
Твоят гинеколог знае как става отпушването на тръбите и тои би трябвало да те прати на такава процедура.Аз не съм се подлагала на това но ми предстои края на януари месец.До колкото разучих от хора които са си правили такава процедура тя траела около 15 мин. и била болезнена.Успех  8O мен малко ме е страх но ще го преживея.

ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #2 -: Януари 17, 2005, 10:46:56 am »
Как се нарича тази процедура и къде може да се извърши. Каква и е цената. Можеш ли да ми дадеш повече информация
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #3 -: Януари 17, 2005, 10:53:01 am »
Един от методите е хидротубация - вкарване на разтвор под ултразвуков контрол /около 70 лв/. Лошото е, че при тази процедура тръбата може да направи спазъм и да се отчете запушване, а реално такова да не съществува. Най-точният метод е лапароскопията, който все пак си е оперативен метод - също със своите рискове.
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #4 -: Януари 17, 2005, 11:49:31 am »
Това не го разбирам
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #5 -: Януари 17, 2005, 13:43:28 pm »
Ако има сраствания  хидротубацията не може да помогне. Тази процедура помага при слепване /но не срастване!/ и за разресване на власинките, казано с прости думи. А и все пак има диагностичен ефект относно проходимостта.
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #6 -: Януари 18, 2005, 20:04:05 pm »
Това за лапароскопията не е вярно защото мен ме оперираха от извънматочна бременност с лапароскопия и ми махнаха дясната тръба.Така по време на операцията доктора установи че и лявата ми траба има множество сраствания , но не ми отпуши тръбата а мисля че би го направил ако става по този начин.Сега един месец след операцията ме праща да си направя снимка и да се види до каква степен може да се отпуши за да пробваме за бебе по естествен начин ако не стане започваме инвитро.Имам позната която се подложи на отпушване на тръбите и малко след това забременя такаче знам че отпушването става с апарат но незнам как се казва нито колко струва.Края на месеца ще знам.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #7 -: Януари 19, 2005, 08:39:58 am »
За лапароскопията имам предвид,че е най-точният диагностичен метод. Често се случва при цветна снимка тръбата да направи спазъм и констрастното вещество да не премине. Тогава се отчита запушване, което реално може да не съществува.
При лапароскопията понякога по преценка на лекаря и в зависимост от страстванията се възстановява проходимостта на тръбата. Понякога лекарят преценява това да стане на по-късен етап, с така наречената пластика. Всичко се решава на момента и зависи от много неща.
*
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #8 -: Януари 19, 2005, 11:15:55 am »
3нам,че се хващам като удавник 3а сламка :? ,но вь3можно ли е лапароскопията да не е била точна и да имам проходимост? :? Лекарят да не е видял бременност с вагинален видео3он в понеделник? :roll: А и крьв ми в3еха в сьщия ден 3а иследвания 3а ин витрото :? 3ащо ми 3акьснява?????? Лали ,ти как мислиш?Какво да правя,освен да чакам? :roll:
*
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #9 -: Януари 19, 2005, 11:19:29 am »
Направи тест!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #10 -: Януари 19, 2005, 11:26:09 am »
Виж, Перла, не храни надежди, но е възможно да си бременна. При лапароскопията също така е възможно от вкарването на разни инструменти, какво и вкарването на някои вещества, да се получи частично отпушване. Не можеш да забремеееш по естествен път, ако нямаш тръби. Имаш ли - има винаги такава вероятност.
Колко време ти закъснява?
В кой ден ти правиха преглед с ваг. ехограф?
Въможно е закъснението да е от стреса, заради ин-витрото. Направи тест. Ако е отрицателен - не му вярвай, често има отрицателни тестове дори до 15-20 ден от закъснението, а бременност да има. И ректалната температура си премери - сутрин, преди ставане от леглото. Пази се.
*
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #11 -: Януари 19, 2005, 11:39:20 am »
Трябваше да ми дойде вчера(вторник),на лекар бях в понеделник.ще направя тест. :roll:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #12 -: Януари 19, 2005, 16:08:10 pm »
О, ако има бременност, абсурд лекаря да я види толкова рано. Пази се.
*
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #13 -: Януари 19, 2005, 20:17:29 pm »
Тестьт отрицателен :roll: М... още няма...ще чакам и ще се па3я,пьк кавото стане.Благодаря ви много,момичета :lol: Много сте мили :lol:
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #14 -: Януари 21, 2005, 08:19:03 am »
Лекарят ми каза за една процедура, наречена персуфлация,  с която се вкарва въздух в тръбите и така се продухват, струвала 25 лева .
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #15 -: Януари 21, 2005, 10:47:26 am »
Цитат на: adriana77
Лекарят ми каза за една процедура, наречена персуфлация,  с която се вкарва въздух в тръбите и така се продухват, струвала 25 лева и имала ефект, ако се отчетяло запушване се ходело на нагревки, физиотерапия и така се лекувало. Някой правил ли си я е?

Продухването е, струва ми се, малко опасно. Помисли, преди да се съгласиш на такова нещо. Това е процедура от времето на моята баба...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #16 -: Януари 21, 2005, 11:09:08 am »
"продухването" явно може да се прави с различни средства - с въздух, с физиологичен разтвор (при хидротубацията), с контрастно вещество (като страничен ефект при рентгеновото изследване).
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #17 -: Януари 21, 2005, 11:26:05 am »
Цитат на: jam
"продухването" явно може да се прави с различни средства - с въздух, с физиологичен разтвор (при хидротубацията), с контрастно вещество (като страничен ефект при рентгеновото изследване).

Не, Джамче, продухването е само с въздух. И, пак казвам, е опасно.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #18 -: Януари 21, 2005, 11:49:13 am »
написах горното, защото когато ми описваше какво представлява хидротубацията, моят доктор каза - тази процедура е като продухването на тръбите, познато на майките и бабите ви.
очевидно ефектът, който се търси или получава като страничен, е същият - разрошване на власинките и евентуално отстраняване на минимални слепвания.
различни са само методите. вероятно с въздух вече и да не се прави, не знам. всъщност, МимиТърново беше споменала, че са й правили изследване за проходимост чрез вкарване на газ в тръбите - да не е същото?
какво е опасното на въздушната метода? :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

ОТПУШВАНЕ НА ТРЪБИ
« Отговор #19 -: Януари 21, 2005, 12:15:54 pm »
Цитат на: jam
написах горното, защото когато ми описваше какво представлява хидротубацията, моят доктор каза - тази процедура е като продухването на тръбите, познато на майките и бабите ви.
очевидно ефектът, който се търси или получава като страничен, е същият - разрошване на власинките и евентуално отстраняване на минимални слепвания.
различни са само методите. вероятно с въздух вече и да не се прави, не знам. всъщност, МимиТърново беше споменала, че са й правили изследване за проходимост чрез вкарване на газ в тръбите - да не е същото?
какво е опасното на въздушната метода? :)

Да, точно на Мимитърново са й правили продухване. Опасното е, че се прави с някакъв апарат, докато при хидротубацията и хистеросалпингографията налягането е ръчно, т.е. под контрола на лекаря. Искаш ли да проверя в един учебник? Пише и за трите метода.