0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #20 -: Октомври 07, 2009, 13:23:26 pm »
Цоп,и аз тук,за да я следя темата.Пожелавам на всички "посестрими" тук много скорошен успех,от сърце!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

« Отговор #21 -: Октомври 07, 2009, 13:35:26 pm »
Хоооооп,и аз тук при вас!Желая на всички ни мнооого успехи!!!Наистина сме в добри ръце!

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
« Отговор #22 -: Октомври 08, 2009, 12:19:02 pm »
Момичета, колко дълго лежите след трансфера? На мен вчера ми мина и ме оставиха да лежа само 15 минути след края на процедурата, не е ли малко? А после след като станах веднага ми се появиха менструални болки и така около 2 часа. Дали това е нормално, много ме е страх да не е станало беля още веднага.
« Отговор #23 -: Октомври 08, 2009, 12:29:26 pm »
чела съм , че най-добре е да се лежи 1 час.
Но, това според д-р Александров.
Имаше линк за тази статия.
« Отговор #24 -: Октомври 08, 2009, 12:30:46 pm »
silvi 35,не се притеснявай за времето,та погледнато реално,забременяващите естествено дори и толкова не лежат,та дори и веднага си стават,а да не говорим,че и опити за измиване на грешно изпуснатия материал правят,и пак забременяват.За болките също смятам,че при някои от нас е нормално,явно имаме по-чувствителни органи(и аз съм в това число).По-важното сега е,да не си внушаваш негативизми,и да мислиш за теста,и изобщо за ситуацията.Помъчи се да си запълниш времето на чакане с нещо,което ще те разсейва.Пожелавам ти успех!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #25 -: Октомври 08, 2009, 19:54:24 pm »
Момичета, колко дълго лежите след трансфера? На мен вчера ми мина и ме оставиха да лежа само 15 минути след края на процедурата, не е ли малко? А после след като станах веднага ми се появиха менструални болки и така около 2 часа. Дали това е нормално, много ме е страх да не е станало беля още веднага.
мисля че няма значение колко се лежи , 15 мин стигат. Те ембриончетата няма как да изпаднат. Аз след предния опит лежах 20-тина мин после станах и веднага отидох до 00 да пишкам . Имах едно захванато ембрионче , но спря да се развива и го загубих...но това е др въпрос т.е. не е разултат от не лежане!
*
« Отговор #26 -: Октомври 08, 2009, 22:34:36 pm »
аз и двата пъти лежах по около половин час и след това веднага отидох до тоалетната.
*
« Отговор #27 -: Октомври 09, 2009, 08:45:29 am »
А какво ще кажете за поставяне на катетър след ЕТ?Мислите ли че може да навреди на процедурата и да се появят някакви макар и минимални контракции,които да създадат проблеми.Там където правих икси процедират така,за да може да се лежи поне час и половина след ЕТ.Според вас нормално ли е?
*
« Отговор #28 -: Октомври 09, 2009, 09:10:10 am »
dgina
Поставянето на катетър по никакъв начин не вреди на ЕТ,така си мисля.Дали ще те изпишкат с помощта на катетър или ти  сама ще го направиш след самия трансфер,няма значение.Аз така бях попрекалила с пиенето на вода  :lol: ,че веднага след трансфера на ЗЕ ми сложиха катетър,иначе си ставаше страшна беля  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #29 -: Октомври 09, 2009, 11:09:24 am »
Силви35 аз не мога д стискам много като ми се пишка. На ЕТ лежах около 12 мин. и започнах да викам някои да ми помогне да сляза, че да ида до тоалетната. И резултата е в подписа ми. Явно лежането не е основен фактор. Само не се притеснявай. Даже веднага след това пътувахме от София за Свищов.
« Отговор #30 -: Октомври 09, 2009, 11:35:26 am »
Момичета, вие ме поуспокоихте. Аз знам, че не е толкова проблем малкото лежане, но ми беше притеснено дали от това, че малко съм лежала не получих менструални болки. Ама аз и сега си ги имам 2 дена след трансфер, веднага след като стана, въпреки но-шпато.
« Отговор #31 -: Октомври 09, 2009, 16:56:03 pm »
Силви, аз бях така след един от опитите ми. Отидох дори до клиниката да ме прегледат. Казаха, че се дължи на стимулацията, на обожданията от пункцията. А но-шпа е за гладка мускулатура, не чакай да ти спрат болките от него.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #32 -: Октомври 09, 2009, 17:03:40 pm »
Момичета, премахвали ли са ви полипи и по какъв начин.

На прегледа онзи ден д-р Персенска ми каза, че се виждат сенки вероятно от полипи, но беше 14 ден и каза да отида в по-ранен ден от цикъла следващия път.При мен имунологичната биопсия не е добре и в момента ми правят промивки, та се чудя премахването на тези полипи ще повлияе ли на лечението.

След премахване на полипи, колко време трябва да се изчака за нов опит, взели сме си заповедта и нямаме много време да чакаме.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #33 -: Октомври 09, 2009, 20:31:15 pm »
Момичета, премахвали ли са ви полипи и по какъв начин.

На прегледа онзи ден д-р Персенска ми каза, че се виждат сенки вероятно от полипи, но беше 14 ден и каза да отида в по-ранен ден от цикъла следващия път.При мен имунологичната биопсия не е добре и в момента ми правят промивки, та се чудя премахването на тези полипи ще повлияе ли на лечението.

След премахване на полипи, колко време трябва да се изчака за нов опит, взели сме си заповедта и нямаме много време да чакаме.
здравей мила! аз правих хистероскопия за премахване на полип на 23.09. Минава бързо - с пълна упойка , възстановяваш се и се прибираш в къщи. Кървиш 1 седмица и т.н. Ин витро процедурата започвам надявам се утре... Успех на теб!
*
« Отговор #34 -: Октомври 09, 2009, 20:49:15 pm »
rossy *, много стиснати палци от мен!  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #35 -: Октомври 09, 2009, 21:26:52 pm »
 :bighug: Благодаря!
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #36 -: Октомври 10, 2009, 10:02:28 am »
silvi35,

И аз само 15-тина минутки полежах след трансфера.  Мисля, че това време за Малинов е нормално поради запълнения график.

dgina,
Наложи се сестрата да ме изпишка с катетър веднага след ЕТ, защото ми стана лошо от стискане. 

После чаках към 30 минути в консултативния кабинет и си имах болки в слабините и придърпвания до два дни след ЕТ.   

Док ми изписа хормони за 17 дни и тест на 17 ден, а досега все са ми били за 14 дни.  Някои има ли хормони след ЕТ за 17 дни?

Поздрави, 

« Отговор #37 -: Октомври 10, 2009, 12:41:13 pm »
То и аз пия хормони,Естрофем и Утрогестан, ама забравих да питам док докога? Сигурно от тях гърдите ще ми се пръснат и страшно болят.
« Отговор #38 -: Октомври 10, 2009, 12:56:52 pm »
Хормоните се пият до + тест,а някои се продължават и след това :D дай боже!
Спокойно момичета ,дано при всички очакващи е + теста :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #39 -: Октомври 10, 2009, 13:10:30 pm »
Утрогестан се слага до 12 седмица, тогава вече се формира плацентата.
Естрофем аз пих до 10 г.с., но само защото забравих да попитам кога да го спра. Иначе док ми каза, че след като се види сърдечна дейност, се спира.