Мила Гостенко,
далеч, далеч не съм специалист и не зная и една стотона дори от това, което повечето момичета тук знаят, пиша ти за да ти разкажа нещо ободрително.
Моя близка приятелка, на която аз и мъжът ми сме кумове, също като теб имаше поликистоза, понякога менструацията й отсъстваше месеци наред. Спомням си, как веднъж един лекар я беше нахокал, че не се грижи достатъчно добре за репродуктивната си система и яйчниците и трябвало да се "обелят" за да забременее, имала недоразвита матка с детски размери и други ужасии, натири я да чете литература и да се ограмотява. Безцеремонен лекар, очевидно, но липсата на менструация при нея си беше факт, лекуваше се с противозачатъчни, с хомеопатия и тн.
Е, забремения
и то не след дълги неуспешни опити години наред; забременя за норматив, предвид това че мензисът й идваше в годината по 3-4 пъти. В началото не можеха да й определят термина дори заради тези закъснения, беше ходила на ехограф заради ПКЯ, счетоха бебчето за киста
, пиеше хормонални препарати, а не е знаела че е бременна, установи го в 2-3 месец чак. Никакви проблеми през бременността, ходеше на работа през цялото време, тя е изключитлно спокоен и уравновесен човек, това определено има значение. Роди също сравнително лесно, само с два шева, за два часа
. И така изводът: поликистозните й яйчници отделиха качествена яйцеклетка, детската й матка износи здраво и хубаво дете, и то какво: 4.100 кг, едро, дълго, мъжага, да ни е жив и здрав
Много, много го обичам, това малко юначе. Развива се нормално, има страхотен апетит, прекрасен е!
Приятелко, не тъжи, знай че нищо не е загубено, истории като тази на приятелката ми доказват това. Грижи се за тялото си, важно е човек да не обвинява и да не нагрубява сам себе си. Не просто надежда ни е нужна на всички, а вяра. Ще стане!
Искрено се надявам разказаното от мен да ти е подействало благоприятно.
Прегръщам те, стискам палци да си щастлива!