Ето, че ще се включа и аз с малко информация за това как в БГ се даряват яйцеклетки.
Аз съм на 28г, омъжена, с прекрасна 2-годишна дъщеря. Когато преди малко повече от година разбрах за проблема на моя близка, реших да й предложа помощта си. Пуснах тема в Бг-мама и от там получих доста информация, какво ми предстои, за да даря яйцеклетки. Не се отказах, бях твърдо решена. Моята позната, обаче реши, че на 42 й е късно да ражда и все пак си осинови чудесно момченце. Обаче аз вече знаех за проблемите на момичетата с ИЯР и реших да помогна на непозната. С мен се свърза една дама, чийто дневник вече не откривате, защото си го е изтрила (вероятно след като е разбрала, че и аз чета тук
). Срещнахме се, разбрахме се, че тя ще поеме изследванията ми и лекарствата, които ще ми бият, както и ще осигури човек, който да идва да ми бие инжекциите. Така и стана. Аз се подложих на стимулацията и на пункцията, а нея я подготвиха за трансфера. Извадиха 11 яйцеклетки, оплодиха се 3 и й ги върнаха, но опитът се оказа неуспешен. Сега ще напиша по дати какво сме правили и какво съм си записала по време на процедурата:
23.05 - ехографски преглед за яйчников резерв - отличен - продължаваме.
30.05 - трети ден от МЦ - взимане на венозна кръв за изследвания - ПКК, СПИН, Васерман, хламидия, кр. захар и др. - отлични резултати - продължаваме.
01.06 - втори ден от МЦ - взимане на венозна кръв за изследване на хормони - Естрадиол и др. - отлични резултати - продължаваме.
16.06 - деветнадесети ден от МЦ - взимане на венозна кръв за цитогенетичен анализ и Прогестерон - идеални резултати - прдължаваме.
28.08 - първи ден от МЦ - започване на прием на Регулон до 17.09 вкл. - тежка алергична реакция към препарата
16.09 - заверка на Декларация за съгласие за донорство на яйцекледки при нотариус
17.09 - взимане на венозна кръв за потвърждение на кръвна група
21.09 - преглед с ехограф
22.09 - начало на инжекциите Пурегон по 100 единици сутрин и вечер
27.09 - ехографски преглед и начало на 5 инжекции Оргалутран сутрин
28.09 - ехографски преглед и намаляване на дозата на Пурегон до 150 единици дневно
29.09 - тест за упойки - алергия към всички без Деприван
30.09 - ехографски преглед и поставяне на инжекция за подготовка на пункцията (не я помня как се казваше
)
02.10 - пункция в 11:00ч - трудно излизане от упойка.
Сега от позицията на времето ще кажа, че никога не бих направила това след като бях обвинена от реципиента, че опитът е провален заради "лошо качество на яйцеклетките"...
Съветвам момичетата, които имат намерение да ДАРЯТ (а не да продадат) яйцеклетките си - ВНИМАТЕЛНО ПРОУЧЕТЕ НА КОГО ДАРЯВАТЕ!
УСПЕХ!