В интерес на истината по-често на телефона ми звънят да ни похвалят, че благодарение на картичките са разбрали, че стерилитета е лечим, а не е наказание. Това е и основната причина да настоявам кампанията да продължи - хора, които нямат достъп до интернет, вече се лекуват, защото са си купили картичка и са звъннали на телефона, изписан на нея.
Добре, Ани, чудесно!
ето затова е хубаво да има информация, да се погледнат нещата от разлини ъгли.
Искам да те питам нещо, но ако можеш да си представиш, че говорим за нещо друго, да кажем, видяно по ТВ (за да не бъда грешно разбрана като заяждаща се).
Подходящо ли е, според теб, да се продават каквито и да е картички сред тълпата на обществено събиране на хора на изложение (Стройко)? Дали актът на предлагане и продажба е съгласуван и одобрен от организаторите на изложението?
И въобще, на какви места и мероприятия според теб е подходящо да се практикува този директен маркетинг на благотворителни картички?
Друго, което се чудя: за продажбата на картичките плаща ли се ДДС? (извинявам се, ако има някакъв специален режим за картички и те са освободени). Плащат ли се осигуровки на наетите за разпространението хора? За да има пари в държавния бюджет, вкл. за финансинаре на АРТ процедури, всеки трябва да си плаща данъците, нали.
Сега се връщам отново на конкретната акция на Зачатие и знам отлично, че всички тук сте интелигентни и милеещи за идеята. Предложих една различна гледна точка, която надявам се допринася с малко в съжденията за това дело. Ако от 10 произволно избрани човека 2-3 мислят като мен (може и да са 0.00003
), това съпоставя Хикс събрани пари с Игрек отблъснати от идеята хора, като в този Игрек влизат хора, които бихме искали да имаме на наша страна в бъдеще, да кажем журналисти, бъдещи политици? 100 човека без достъп до интернет ще прочетат за Зачатие от картичките, добре, но ако пропуснем покана в гледана телевизия, колко хора няма да чуят за Зачатие?
Мисля си и за стигмата върху проблема стерилитет, ако тия Игрек като мен ги е срам от асоциация с такава кампания („кои, ония нахалните, с картичките на Стройко, на Автосалона, на мача на Стадиона...” – ами тъкмо си говорих свободно за проблема стерилитет, сега пак трябва да се съобразявам), имаме пак съпоставка на тези с онези, за които ти пишеш – разбрали чрез картичките, че стерилитетът е лечим. Не знам отговорите на тези неравенства, но се надявам да съм била полезна поне малко с гледната си точка.
С една идея започнах темата, с друга я завършвам ... ще прощавате
Понякога се паля малко само в името на спора