0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации ноември, декември 2009
« Отговор #40 -: Ноември 13, 2009, 17:38:46 pm »
Аз също не бих разчитала на Прегнил 5000 единици,винаги си биех по 10000 единици.Даже последния път не можах да се доверя на 1 Овитрел и си бих 2.И наистина не мисля,че е късно да се бие още един Прегнил.

« Отговор #41 -: Ноември 14, 2009, 00:07:21 am »
Да , ама как да ги накарам.Докато докопам интернет да ви прочета съветите, деня мина.А утре сутрин къде да го търся, без рецепта едва ли ще го намеря?Инсето е на обяд.
*
« Отговор #42 -: Ноември 14, 2009, 13:31:37 pm »
Милена, успокой се! Ще се пукнат фоликулите. Аз съм била с 3-4 фоликула и Прегнил 5000 и не е имало проблем с пукането. Дори на момичетата при инвитро, където фоликулите са повече, често изписват Прегнил 5000. Можеш да помогнеш за пукането на фоликулите с коремни преси и страстен секс. Успех!
« Отговор #43 -: Ноември 14, 2009, 15:24:36 pm »
Хихи, точно това направихме сутринта, първо страстта, после 100 коремни преси.
Бях на доктор, този в ляво си е 16 мм. , в дясно единия не беше спукан -18мм, нооооо....другия от 23 мм беше спукан(овулирал).Според Димитрова това е станало днес(като измери дебелината на лигавицата).Направихме инсеминацията и сега ще чакаме.Пак Утрогестан от понеделник, без изследане на прогестерона ми го изписват, бил безвреден.Ама аз не съм сигурна.
С останалите какво става, нещо никой не пише??
« Отговор #44 -: Ноември 14, 2009, 20:04:01 pm »
MilenaT ,успех мила,дано това е твоя месец :bighug:
Аз не пиша,защото няма какво,но иначе ви следя всички в темичката как сте :wink:
Вчера свърших Марвелона,сега чакам да ми дойде и на преглед.Надявам се  кистата да е изчезнала .
*
« Отговор #45 -: Ноември 14, 2009, 20:33:50 pm »
Аз почти си изпих кломида за тоя цикъл. Схемата ми е 4ти&5ти ден по 3 (150 мг), 6ти&7ми ден по 2 (100 мг). На УЗИ съм в петък, 13ти ден. Ще настоявам за предизвикване на овулацията - май Овитрел дават тук.
*
« Отговор #46 -: Ноември 14, 2009, 20:44:34 pm »
MilenaT дано това е твоя месец. Пък продъпжете със страстта. :bed:
pebals - и аз предния месец бях на Марвелон и го изживях това с кистата. Стискам палци всичко да е наред.
cigularche - много успех и на теб. Дано това е нашия месец.
Аз в понеделник съм на преглед да видим след клостила какво съм си отгледала. Мисля че до петък 21 -ще я направим инсеминацията стига всичко да е наред.
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Успех на всички момичета
« Отговор #47 -: Ноември 14, 2009, 22:01:24 pm »
Благодаря ви момичета :grouphug2:
Ако сега не стане отиваме на четвърто.Аз наистина забелязвам ,че с всякя следваща стимулация си ги отглеждам по добре!А дано късмет на всички в този месец!!
*
« Отговор #48 -: Ноември 15, 2009, 21:33:27 pm »
Успех момичета! Мленка много стиснати палци!
« Отговор #49 -: Ноември 16, 2009, 10:31:07 am »
Здравейте момичета,

И аз да се отчета, за съжаление с отрицателен резултата от 2-ро инсе.
Днес ми е първи ден откакто ме споходи лелката. Отначало бях ок, но вчера си поплаках, пусти късмет :(
В сряда пак съм при Димитрова, да видим какво ще правим. Много се чудя как да постъпя, дали да правя 3-то или да я попитам може ли този месец да направим една инвитро матурация. Може би Владимиров ако не е натоварен  :?
Не мога да разбера защо не става, нали уж всичко ни е наред. Егати и скапания живот..... :balk_144:

На всички пожелавам успех, дано всички които чакат резултат да е пололжителен

Стискам палци  :balk_50:
*
« Отговор #50 -: Ноември 16, 2009, 12:30:06 pm »
partizanka75,зависи дали имате накакъв проблем ти или твоя съпруг, най-добре се консултираи с лекаря си как да продължите.Аз правих две нестимулирани инсеминации и преминахме към инвитро-икси и не сбъркахме от първото забременях с близнаци.
Успех каквото и да решите.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #51 -: Ноември 16, 2009, 12:38:03 pm »
partizanka75, ако съдя по думите ти
Цитат
Не мога да разбера защо не става, нали уж всичко ни е наред.
явно сте с неизяснен стерилитет ? Както и ние :( Много се чудя дали да правя ИНСЕ или да преминаваме директно към тежката артилерия. Смятам да поумувам до Януари, Февруари и да се мятам на АРТ. А ако Господ реши да ме изненада - да го направи до тогава, че няма да има повече време за това  :wink:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #52 -: Ноември 16, 2009, 13:25:40 pm »
Да с неизяснен стерилитет сме.
Първото инсе го направихме на естествен цикъл с един фоликул.
Второто беше стимулирано с Клостил от 5 до 10 ден, но аз въобще не реагирах
На левия яйчник при първия преглед след стимулацията имах 4 или пет фоликула , но никой от тях не тръгна, а порасна само един на десният -20 мм
Направихме го на спукан, биха ми Прегнил, на следващия ден бях в овулация и на следващия след овуто ми направиха инсето близо 36 часа след като фоликула се беше пукнал. Аз си мисля че точно заради това не стана, може би трябваше да направя инсето в деня на овуто. Вече не знам какво да си мисля.
Може би ще се реша на още едно инсе стимулирано с други лекарства, пък след нова година ако не стане ще отивам на тежката артилерия

Успех на всички останали :wink:
« Отговор #53 -: Ноември 16, 2009, 13:45:10 pm »
Здравейте,

от Марвелона кистите се спукаха, и започнахме стимулация за втората инсеминация. от 5-9 ден Клостилбегит, и от 9-11 ден Меногон по 75 MlU. Надявам се този месец вече да стане :)
*
« Отговор #54 -: Ноември 16, 2009, 14:48:10 pm »
Партизанка, много съжалявам за втория неуспешен опит. Според мен инсето е било прекалено късно - редно е било да го направят в деня на овулацията, не на следващия. Нали яйеклетката живеела 12 часа? Може би трябва да опиташ и стимулация с гонадотропини вместо клостил.

Гардже, защо такава дилема? Ти самата си казвала не веднъж, че инсеминациите са много по-щадящ джоба и организма метод. На твое място задължително бих опитала с няколко инсеминации преди да мисля за инвитро.

mamido, стискам палци стимулацията да протече добре.
*

crow

• 2670
« Отговор #55 -: Ноември 16, 2009, 16:21:44 pm »
Ами, Цигу - тези 4 % успеваемост доста ме тревожат ... А психическото натоварване едва ли е по-малко от същото при ин витрото. Незнам и аз .. В дилема съм. И този неизяснен стерилитет много ме товари ...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #56 -: Ноември 16, 2009, 16:39:05 pm »
Тц, категорично не са 4% - не винаги и не при всеки. Строго индивидуално е според:
- възрастта на жената
- има ли мъжки проблемен фактор (при вас няма, но където го има зависи какъв е)
- на естествен цикъл или със стимулация (умножи % вероятност по броя на произведените фоликули)
- вида стимулация (при някои гонадотропините действат много по-добре от клостила)
- отговарът на стимулацията (колко фоликула със зрели яйцеклетки ще се образуват в конкретния цикъл)
- таймиране на овулацията (по-добре да се предизвика с Прегнил/ Овитрел)
- хормоналните нива (как е прогестеронът в лутеалната фаза и нужни ли са добавъчни прогестеронови препарати)

Ако възрастта и яйчниковият резерв не са проблем, не виждам причина да се пропусне инсеминацията и да се мине направо на инвитро. Особено ако лекарят ти  не е изказал такова съждение.
Колкото до психическото натоварване, зависи изцяло от теб, очакванията ти и нагласата ти. Но понеже не струва кола и волове, и не предполага агресивна стимулация, пункция и трансфер, продължавам да смятам, че инсеминацията е прост и лесен метод.
« Последна редакция: Ноември 16, 2009, 16:41:51 pm от cigularche »
*
« Отговор #57 -: Ноември 16, 2009, 19:41:44 pm »
Гардже, още една подробност. Разбирам, че съдиш за успеваемостта на инсеминациите от написаното тук 
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=60&Itemid=139
"...напреднала възраст на жената (над 40 год.) – жените над 40 години нямат време за губене чрез вътрематочна инсеминация, тъй като успеваемостта е под 4% раждания на цикъл."

Обаче аз това го тълкувам като шанса за забременяване на жените над 40 по принцип. Статистиката за забременяване на естествен цикъл май беше 20-25% на двайсет и няколко, 15% над 30, и 5% над 40 (в библиотеката имаше статии по въпроса.)

15-20% е успеваемостта на инсеминациите, която намерих цитирана и обоснована тук http://www.fertilityplus.org/faq/iui.html

Q: What is the success rate for IUI?
A: Searching through about a dozen medical journal articles and a number of web sites resulted in a rather wide range of statistics. Basically the odds of success are reported to be just under 6 percent and as high as 26 percent per cycle. The low statistics are with one follicle, while multiple follicles resulted in as high 26 percent success. Another influencing factor is sperm count. Higher sperm counts increase the odds of success; however, there was little difference between success with good-average counts and those with high counts. The overall success rate seems to be between 15-20 percent per cycle, judging from the articles which will be abstracted below.

Вкратце, от 6% при един фоликул до 26% при повече фоликули, и основен фактор е броят на сперматозоидите. Така че горе главата, вероятността категорично е по-висока, само трябва да се настроиш за стимулацията. :wink:
*

crow

• 2670
« Отговор #58 -: Ноември 16, 2009, 20:09:52 pm »
 Ау, Цигу - ще вземеш да наклониш везната  :lol:  :lol:
 Абе май ще пробвам с ИНСЕ. Лекарят ми смята, че при положение, че имам "хубава овулация" (каквото и да значи това, аз ще го приема за комплимент  :wink: ) - е по-добре да направим ИНСЕ на ЕЦ. Нямало нужда от стимулации. Аз хич не ща и до АРТ да стигам, ама ... Както казах - давам си време до Януари/Февруари и ... се мятам.
 Абе 2010 ще съм бременна. Туй то !!! Амаха !!!  :lol:  :lol:  :lol:
*
« Отговор #59 -: Ноември 16, 2009, 22:06:55 pm »
Браво Гардже! Така те искам! 2010 ще е много хубава година! УСПЕХ!