0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Интересно ми беше как един адвокат се квалифицира като "добър" или "много добър".

това и на мен винаги ми е било интересно. ти, като човек от професията, трябва да знаеш как се разбира кой адвокат е добър - защо не споделиш с нас, ще бъде много полезно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Момичета благодаря на всички за подкрепата и мненията :) Прочетох внимателно всички мнения  и отговарям подред:

1. апартамента е закупен от майка ми, която като собственици вписва мен и брат ми.
2. наемът който изисква може да се изисква от момента на получаване на поканата
3. брат ми има неизяснено за мен (защото не ми дава инфо) дело с Топлофикация и предполагам заради това е всичко. Тъй като нищо не ми показва се консултирах и се разбрахме с адвоката следнот:

Да напишем Нотариален отговор, в който:
1.1 да заявя писменно, че аз не съм спирала достъпа на брат ми до жилището, въпреки, че то се ползва като семейно в момента. Ще го поканя, ако желае да ползва своята част, съобразявайки се със семейният му характер. Доколкото разбрах, той може да изисква този наем само ако докаже, че съм спряла достъпът му до жилището.
1.2 Да го поканя официално да ми предостави всички документи свързани с делото с Топлофикация, тъй като аз също мога да бъда ощетена страна - апартамента да иде на търг примерно!
1.3 Да го поканя на доброволна делба
1.4  да му връча пред нотариус ключовете от жилището

Ако се стигне до доброволна делба ще докажем с вещо лице състоянието на жилището и направените в него промени като суми. За преди това има куп свидетели, снимки и т.н. Единствено за кредита за дограма и тези 2000 лв. имам платежни :(

Как ви се струва? Това адекватни мерки ли са?
[/url][/url]
Как ви се струва? Това адекватни мерки ли са?
Да! Каквото и да те съветваме от личен опит, "адвокатът" знае най-добре. Ако сред нас има компетентни, професионално, нека помогнат! Призовавам ви от нейно име! Помагайки й, ще помогнете и на много други, четящи темата и интересуващи се от проблема.
А относно спора за добрия адвокат, според мен е не изчерпаем.
Още веднъж се извинявам, ако съм засегнала някой, неволно!

Само за спора да вметна - добрия адвокат май е като добрия зъболекар - разбираш дали е работил добре в последствие, ако те заболи.
[/url][/url]
*
В много гадна ситуация си изпаднала.
Преди да пристъпиш към каквито и да е действия, опитай за последен път да се помирите с брат ти без адвокати, без странични лица около вас и да намерите добро решение и за двама ви.
Защото след това не следва нищо добро. Мръсни ризи, скарани роднини, децата ви няма да се познават. Спирам до тук. Аз лично съм го изстрадала. Тежко е.
В много гадна ситуация си изпаднала.
Преди да пристъпиш към каквито и да е действия, опитай за последен път да се помирите с брат ти без адвокати, без странични лица около вас и да намерите добро решение и за двама ви.
Защото след това не следва нищо добро. Мръсни ризи, скарани роднини, децата ви няма да се познават. Спирам до тук. Аз лично съм го изстрадала. Тежко е.

За жалост и аз съм го изстрадала със сестрата на майка ми.С братовчетка ми не сме се виждали повече от 10 години, тя не желае да има контакт с простосмъртни като мен. Дано само не случа някой ден на нея като лекар, че ще става педиатър, а като знам какъв човек е...
[/url][/url]
*
Явно се налага да поясня. Исках само да помогна със съвет. Но явно има хора, които не са ме разбрали. Следващият път ги моля да четат по внимателно. 5 години се занимавахме с две съдебни имотни дела и научих доста. А що се отнася до адвоката мога да кажа, че е авторитет сред гилдият и от години се занимава с такъв вид дела. Не съм искала да засегна никой. Но както винаги се получава, когато се опитваш да помогнеш на някой, то се излива кофа помия върху теб. Поради факта, че обичам да помагам и подкрепям, явно това заслужавам.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
jasmin_veni, принципно правилни съвети ти е дал колегата. Зависи как ще се осъществят на практика.

Цитат
това и на мен винаги ми е било интересно. ти, като човек от професията, трябва да знаеш как се разбира кой адвокат е добър - защо не споделиш с нас, ще бъде много полезно.

За мен е по-лесно. Ако адвоката е противник - печели уважението ми или игнора ми от поведението си в зала, изказа , точно и аргументирани съждения и позоваване на законове текстове приложени към конкретна фактология. Лично аз мразя "лустрото". Много малка част от действително добрите адвокати го обичат - те не носят Армани, Ролекси, нямат необосновано лъскави офиси. Държиш едно прилично ниво и толкова. Примерно такъв колега - в момента се сещам за адв. Гърневска прилича на добре облечена лелка, но в зала е като лъв и си знае и процеса , и материалния закон.

За клиента е по-трудно да разбере кой е добрия адвокат. Виждала съм големи театрални предтавления само и само да угоди на клиента ,да ни сметне за "добрия" адвокат. Чувала съм и реплики от сорта "Ми тя трябва да е добър адвокат, щом кара Порше Каен".
Най-мразя пладнешкия рекет на колеги от сорта: "Ще отида при съдията, щото сме близки и ще го питам какво мисли по казуса ти" /сиреч дай някой лев допълнително да отида/. В 70 % това няма да се случи, повярвайте ми. Другото любимо ми е " Ще почерпим вещото лице". И тази почерпка не минава, защото вещото лице за невярно заключение носи наказателна отговорност . Казуса на вещо лице Недева е спорен, но останалите такива се стреснаха и повечето от тях не взимат "почерпки".
Така че, стъпваш на акъл и не даваш напразни гаранции на клиента, пък ако на финала се окажеш добър адвокат -  добре.

« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 22:41:20 pm от lady_11 »
*
Тъй като в момента се съдя с леля ми за подялба на имот въз основа на личния си опит те съветвам да се опиташ да се разбереш с брат ти доброволно и да му платиш полагаемата му се  част от имота. Тези съсобственически отношения са много неприятни и колкото по-бързо ликвидираш това положение на съсобственост толкова по-добре.Защото в противен случай дори сега да туширате проблема той остава и след време ще си късаш нервите отново.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
съветите да се разберат извън съда са идеални ако бяха и приложими... тва щото и аз от първия ред го гледам тоя филм
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Преди време бях пуснала тази тема.
Днес слагам завършек на историята. Делото приключи сутринта, като резултата за нас е...абе предпочитам да гледам на чашата като на половина пълна.
Накратко:
-оправихме отношенията с брат ми след разждането на Ники
-топлофикация заведе иск за 5 години със съответните лихви на сума по-висока от 8000лв.
-съдебните експертизи бяха две и много противоречиви. Тук се намесихме ние. Не ме бяха призовали като страна, но брат ми ме уведоми за делото. Свързах се  с адвокат и през това време приеха решението на ВКС за 3 годишна давност на дълговете.
-оказа се, че не може да претендираме по съд.път за преразглеждане на кубатурата или поне в нашия случай беше неприложимо, тъй като майка ми навремето отказа да сложи топломери.
-представихме бележки за платени суми, но не ги прознаха за стар период, тъй като в платежните сме писали месеците и фактурите за които се отнасят, а на каса е същото.
-намалиха дължимата сума на повече от половина, но трябва да платим съд.разноски.
-експертизата която ние поискахме е много добра, но от делото останах с впечатление, че не си дават много труд в изготвянето им. Адвоката на Топлофикация си беше свършила работата, ако се беше разсеяла съдът щеше да приеме за вярна много, много по-малка сума, тъй като имаме платено вече едно дело към съдя - изпълнител. Експертизата обаче беше отнесла тази сума към дължимите суми за давностния период.

В резултат мога да кажа, че Топлофикация върти, суче но накрая пак си прибира голяма сума.

Това слага края на историята, надявам се повече да не се занимавам ниокога,ама никога с монополисти независимо дали е Топлофикация или не.

« Последна редакция: Април 04, 2011, 22:01:38 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]